- Дата и час: 19 Дек 2024, 20:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
радвам се за теб
радвам се за теб
успех в класирането при подбора!
щото май след като свършат мъките ви, първо председателите ще назначат, пък те щели да си избират кои от издържалите да предлагат ВСС да назначи!
успех в класирането при подбора!
щото май след като свършат мъките ви, първо председателите ще назначат, пък те щели да си избират кои от издържалите да предлагат ВСС да назначи!
- ronald
- Нов потребител
panica време е да преименуваш ника в спокойствие
Благодаря ти за вниманието и информацията, върви да спиш, засружаваш дълга и ободряваща почивка! Няма да те тормозя с повече въпроси!
Благодаря ти за вниманието и информацията, върви да спиш, засружаваш дълга и ободряваща почивка! Няма да те тормозя с повече въпроси!
- ednaotvsicki
- Потребител
panika написа:Здравейте на всички...Информация от първа ръка: токущо изхвърлих всички учебници и закони и мога да разказвам.
Паника недей да ги изхвърляш, защото явно ще ти трябват. След като са те прекъснали на въпросите и не са задали допълнителни явно си от отличниците. Не бъди скромна!
- maradi
- Потребител
panika написа: Т.е. говорете колкото се може повече, за да не им оставите време да ви питат.
Много точно, бих казал направо проникновено разбиране. От собствен опит мога само да го потвърдя!
- maradi
- Потребител
Сменихме си ролите - преди два-три дни бяха притеснени първите, а сега сме притеснени ние - последните. Искрено ви завиждам, че сте минали вече.
- pipelota
- Потребител
Не мога да анализирам усещанията и вижданията на другите, които преживяха този изпит, но лично аз смятам, че беше наистина лесно. Трудността идваше само и единствено от притеснението и напрежението, което беше у самите нас. Изпитващите бяха коректни и не се заяждаха. По мои впечатления мнозинството от участниците получиха оценки над 5
- maradi
- Потребител
здравейте.поздравления за издържалите.откъде готвихте първи въпрос,много тъпо,но нямам нищо по него освен Конституцията
- poliskon
- Нов потребител
Конституция и Правилника за организация и дейност на Народно събрание. Конспект-законодателна инициатива, обсъждане и приемане-първо,второ гласуване, вето, обнародване. Малко от ЗНА и указа.
- maradi
- Потребител
Ох и аз го мъдра тоз въпрос-конституцията, Правилника за организация на НС виж на http://www.parliament.bg (законодателна дейност) има някакви общи приказки как законопроектът става закон и т.н.
Аз се чудя за А на НС - нямам учебник....мога да ги изброя закони, решения, декларации и обръщения, първите две задължителни за всички и толкоз....някаква идея?
Аз се чудя за А на НС - нямам учебник....мога да ги изброя закони, решения, декларации и обръщения, първите две задължителни за всички и толкоз....някаква идея?
- ednaotvsicki
- Потребител
ednaotvsicki написа:Аз се чудя за А на НС - нямам учебник....мога да ги изброя закони, решения, декларации и обръщения, първите две задължителни за всички и толкоз....някаква идея?
"Напълно достатъчно. Следващия въпрос ! Добре! Колеги ,някакви въпроси ? Няма ! 6.00 нали няма възражения ???? Приятен ден!"
- maradi
- Потребител
Честито на успешно преминалите тази бариера! Успех на следващите!
Мноого интересно това за председателите,но някак си не ми се връзва с процедурата след устния.Първо трябва да се подаде образец заявление за избора на съдилища,подредени по реда на предпочитанията.И от тук насетне нишката ще се изгуби.Има колеги,които първоначално са посочили всички съдилища в страната или поне доста от тях.Очевидно е ,че от най-голямо значение ще е първия посочен в заявлението съд.И ако не стигне бала за него отпадаш от по-нататъшни класазции,щото няма второ и трето класиране като на кандидатстудентски изпит.Така,че напълно разбирам Panika.
Edit,titius,kemas kakvo stava? Разчитам на вашата информация и чакам да разбера,че сте щастливи след устния изпит!
Мноого интересно това за председателите,но някак си не ми се връзва с процедурата след устния.Първо трябва да се подаде образец заявление за избора на съдилища,подредени по реда на предпочитанията.И от тук насетне нишката ще се изгуби.Има колеги,които първоначално са посочили всички съдилища в страната или поне доста от тях.Очевидно е ,че от най-голямо значение ще е първия посочен в заявлението съд.И ако не стигне бала за него отпадаш от по-нататъшни класазции,щото няма второ и трето класиране като на кандидатстудентски изпит.Така,че напълно разбирам Panika.
Edit,titius,kemas kakvo stava? Разчитам на вашата информация и чакам да разбера,че сте щастливи след устния изпит!
- kasidi
- Потребител
kasidi написа:Очевидно е ,че от най-голямо значение ще е първия посочен в заявлението съд.И ако не стигне бала за него отпадаш от по-нататъшни класазции,щото няма второ и трето класиране като на кандидатстудентски изпит.
Касиди, мнението ти е лишено от логика или както казват-"необосновано". Какъв е смисълът да подреждаш съдилищата по предпочитание, след като няма да има други класирания. Тогава по-логично е да ни накарат да посочим само един съд за място, в който се състезаваме по бал ?
- maradi
- Потребител
Maradi, поздравления! Но аз изказвам едно предположение,защото никъде не е указано какво става ,ако не се класираш за първия посочен от теб съд.Ако си посочил три съдилища и не се класираш в първото,а другите две вече са попълнени от тези,които са ги посочили като първи,какво става?Моля те дай ми обоснования верен отговор -)))
- kasidi
- Потребител
kasidi написа:никъде не е указано какво става ,ако не се класираш за първия посочен от теб съд.Ако си посочил три съдилища и не се класираш в първото,а другите две вече са попълнени от тези,които са ги посочили като първи,какво става?Моля те дай ми обоснования верен отговор -)))
Ако класирането е по бал и този, който е посочил само един съд има по-ниски оценки от този, който е посочил няколко съдилища и може да се класира и за втория и третия !
Въобщи ВЪПРОСЪТ е по бал ли ще класират или по предпочитания ?
- maradi
- Потребител
Ами тогава какъв е смисъла на подреждане на предпочитанията?
Не,не въобще ,ако стигна дотам,щото все пак съм далече от този момент,не знам как да си подреда предпочитанията.Пред теб сигурно не стои такъв избор.
Не,не въобще ,ако стигна дотам,щото все пак съм далече от този момент,не знам как да си подреда предпочитанията.Пред теб сигурно не стои такъв избор.
- kasidi
- Потребител
kasidi написа:Ами тогава какъв е смисъла на подреждане на предпочитанията? .Пред теб сигурно не стои такъв избор.
Според мен нямаше смисъл от това "екзотично" решение на ВСС да дават възможност за кандидатстване във всички съдилища.Даже според закона и наредбата не е така! По отношение на избора аз съм напълно спокоен - реших този въпрос окончателно преди да си подам документите- нямам намерение да се местя в друг град. Все пак,макар и важна , работата не е всичко!
- maradi
- Потребител
pipi, и на мен вече не ми се учи. Искам да се върна към нормалното си ежедневие....вече преговарям, на изпит съм на 10-ти, а някои неща все едно изобщо никога не съм ги чела . Не издържам вече
- maimundere
- Потребител
Аз съм на 13-ти, а още съм до никъде. За преговор не смея и да мисля.
На всичкото отгоре един ден ще ми отиде в път, защото София ми е доста далече. Може би ще почета малко дядо Дерм. в автобуса вместо преговор.
Едит не се е вписала във форума, но е разбираемо. Аз на нейно място сега щях да съм в някоя кръчма за разтоварване.
На всичкото отгоре един ден ще ми отиде в път, защото София ми е доста далече. Може би ще почета малко дядо Дерм. в автобуса вместо преговор.
Едит не се е вписала във форума, но е разбираемо. Аз на нейно място сега щях да съм в някоя кръчма за разтоварване.
- pipelota
- Потребител
|
|