- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗПИТИТЕ ЗА АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ СА ПО-РАНО!
|
|
Re: ИЗПИТИТЕ ЗА АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ СА ПО-РАНО!
Поли, ти сега провокираш ли, какво?
- chadel
- Потребител
street написа:poli_g написа::roll: Извинете, че се намесвам в дълбоко интелектуалния ви диалог , но ми стана интересно.
Къде, казвате, е "борбата", в какво се състои и най-вече, какъв го бил начина?
поли айде ако може гледай си делцата!!!
ако нямаш мъж
тука няма го намериш!
Ти пък, опазил ме Бог.
Делцата ми са ок., благодаря. А да си диря мъж ( ама какви мъже, `начи съществували) в групата на хленчещите аутсайдери.... - благодаря. В този смисъл е правдива максимата по-добре сама, от колкото зле придружена.
п.п. НалЕ се сещаш за реторсията- ето ти нагледна демонстрация.
- Гост.
- Старши потребител
chadel написа:Кога започва изпита на 11 и пак в Софийския ли е ??
Колега, колега... Сигурно си влязъл за пръв път в интернет като си разбрал, че там публикуват резултатите. Занапред да знаеш, че street ти е направил огромна услуга. Ако аз бях те издебнал да ти отговоря първи, щях да те излъжа, че е от 3 часа сутринта на Сточна гара в София. И щях да отида там, за да се запозная с тебе - такива балъци са рядко срещана порода. И съм сигурен, че щеше да си там и да питаш "А позволено ли е да си носим химикали?!". Аз имах един колега, от задочниците, който виждайки всички да си носят закони на изпит с казус питаше "Абе, тези закони откъде ги взехте баш преди изпита?". Казахме му, че квесторите ги раздават. За съжаление един съвестен колега му обясни овреме колко е тъп и развали удоволствието ми от това да наблюдавам излагацията му пред всички.
Тъжното е, че в България ........(Част от поста е заличен - причина - нарушение на т. 7.4. от ОУ)l МОГАТ да станат адвокати с необходимата помощ. "Само две неща са безкрайни... Но за творото не съм сигурен.". Нищо, де. Те сумати некадърни връзкари ще се набутат в колегиите. И щом и аз го сторя (ще потърся връзки) тогава ще ми е по-лесно - няма да имам конкуренция
- d_q_d
- Младши потребител
(Част от поста е заличен - причина - нарушение на т. 7.4. от ОУ) отде да знам къде са наврели умниците от Вас тази информация а? Не е ли логично да си стои на главната страница? Да, ама не!
- chadel
- Потребител
(Постът е заличен - причина - нарушение на т. 7.4. от ОУ)
- d_q_d
- Младши потребител
(Постът е заличен - причина - нарушение на т. 7.4. от ОУ)
- chadel
- Потребител
Хайде спрете да се излагате, МОЛЯ!
-
Melly - Старши потребител
То повече от това не знам накъде...
Нещо за устния изпит дали има шанс все пак да обменим? Лично аз правя съвсем диагонален преговор на едни доста обемни лекции от 700 страници, които вече минах преди казусите и сега чета само адвокатските въпроси с повече внимание.
Как точно ще мине този изпит? В смисъл каква част от въпроса трябва да "развием" преди да почнат да ни задават те въпроси?
Има ли възможност за избор при кой да седнеш, защото май при Конов никой не ще?Толкова ли е зле положението?
Ако има кой да отговори нещо нормално, благодаря.
Нещо за устния изпит дали има шанс все пак да обменим? Лично аз правя съвсем диагонален преговор на едни доста обемни лекции от 700 страници, които вече минах преди казусите и сега чета само адвокатските въпроси с повече внимание.
Как точно ще мине този изпит? В смисъл каква част от въпроса трябва да "развием" преди да почнат да ни задават те въпроси?
Има ли възможност за избор при кой да седнеш, защото май при Конов никой не ще?Толкова ли е зле положението?
Ако има кой да отговори нещо нормално, благодаря.
- alexxafc
- Младши потребител
Как бих си представила колега, явяващ се на последния тур - устния изпит:
По отношение на въпросите:
Кратко, точно и ясно. Изказът ви трябва да подсказва, че притежавате богата правна култура.
По отношение на поведението:
Всеки един от вас, колеги, трябва да излъчва спокойствие, да внушава увереност и знания.
Препоръчително е да покажете, че сте "в час" със законодателните промени. Това прави особено впечатление на който и да е от изпитващите ви колеги.
И последно, трябва да наблегнете на ЗА, Наредбата и ЕК.
Бъдете уверени в себе си, и нека късметът да е с вас!
УСПЕХ!
Кратко, точно и ясно. Изказът ви трябва да подсказва, че притежавате богата правна култура.
Всеки един от вас, колеги, трябва да излъчва спокойствие, да внушава увереност и знания.
Препоръчително е да покажете, че сте "в час" със законодателните промени. Това прави особено впечатление на който и да е от изпитващите ви колеги.
УСПЕХ!
-
d_q_d и chadel,
Личните нападки и обиди, които (си) отправяте в темата, няма да бъдат толерирани. С оглед запазване добрия тон в темата, мненията, несвързани със заглавието, ще бъдат модерирани.
moderator
Личните нападки и обиди, които (си) отправяте в темата, няма да бъдат толерирани. С оглед запазване добрия тон в темата, мненията, несвързани със заглавието, ще бъдат модерирани.
moderator
- moderator
- Младши потребител
Здравейте колеги,
на устния дават ли ти време да помислиш и да си нахвърляш нещо на лист или теглиш въпросите и сядаш да говориш?
Колкото повече наближава часът на истината, толкова повече се плаша.Най-лошия вариант от всички възмажни е човек да се провали точно на финалната права.Като се сетя , какво масово клане беше на писмения изпит/теста и казуса/, не знам какво да очаквам тук.
Моля, тези които са се явявали до сега , да споделят подробно с нас как протича, колко трябва да се говори?
Благодаря!
на устния дават ли ти време да помислиш и да си нахвърляш нещо на лист или теглиш въпросите и сядаш да говориш?
Колкото повече наближава часът на истината, толкова повече се плаша.Най-лошия вариант от всички възмажни е човек да се провали точно на финалната права.Като се сетя , какво масово клане беше на писмения изпит/теста и казуса/, не знам какво да очаквам тук.
Моля, тези които са се явявали до сега , да споделят подробно с нас как протича, колко трябва да се говори?
Благодаря!
- vaniaoz
- Потребител
Че наредбата пък защо да зубря? Папагалски истории... то да дойде клиент, аз знам колко да го обръсна дет се вика, ама що ще изпитват и за нея.. Не стига, че трябва да помним всичките възможни срокове по ГПК,НК,НПК,АПК,ЗЗД, ами и сега с проценти и цифри ще ни занимават.. Пък и го няма това в конспекта.
- chadel
- Потребител
[quote][/quote]
Последна промяна milf69 на 18 Ное 2011, 13:57, променена общо 1 път
- milf69
- Младши потребител
Колега milf69, така сте се потопили в собствената си злоба и невежество, че сте изгубили връзка с реалността
- fizzy
- Нов потребител
Всъщност.... изненада - тя наистина е член на изпитващата комисия.
И?
Трактати на тема " Злобата човешка, облечена в тясна дрешка"
И?
Трактати на тема " Злобата човешка, облечена в тясна дрешка"
- Гост.
- Старши потребител
Melly написа::D Как бих си представила колега, явяващ се на последния тур - устния изпит:
УСПЕХ!
Защо и на Наредбата? Това го няма в конспекта.
- chadel
- Потребител
Хайде някой да сподели, моля, как минава устният изпит? Статистиката от миналата година е повече от обнадеждаваща - пролетна сесия: допуснати на устен 182 кандидати, издържали го 181; есенна сесия - допуснати 170, издържали 167, като двама не са се явили, т.е. пак само 1 скъсан е имало. Колко време долу-горе трае изпитването??
- chadel
- Потребител
Аз се явих миналата година през юни и взех изпита, като това беше четвъртото ми явяване. Устният изпит протича така: Пускат в залата 10-15 човека, членовете на комисията са насядали поотделно в различни места на залата, и при който се регистрираш и теглиш въпросите, след това сядаш пак при него, за да те изпитва. Не си спомням залата с един или два входа беше, но квестора, който те пуска да влезеш, те насочва към кой член на комисията да седнеш, т.е. не може ти да избереш при кой да отидеш.
Теглят се по три въпроса - един от гражданскоправните науки ( в т.ч. и административно-правните), един от наказателните и един от Закона за адвокатурата/Етичен кодекс адвоката. Не си спомням също така дали ние си носихме листове, или те дават, затова се подсигурете с 3-4 листа. След като изтеглите въпросите, може да седнете да пишите. не може да се ползват никакви нормативни актове, закони и др.подобни. Не е нужно да се развиват на дълго и на широко въпросите. Достатъчно е да се наблегне на най-важните неща. Важно е да се напише нещо и по трите въпроса. Аз минах сравнително в началото. Изпитва ме адв.Ели Христова, която беше и председател на комисията.Тя е член на ВАС и научен секретар на Център за обучение на адвокати "Кръстю Цончев". Между другото, беше и адвокат на Симеон Сакскобурготски по делата му в Пловдивския съд, относто двореца в Кричим.
Не мисля, че имаше някой скъсан на устния изпит. Предполагам, трябва да се каже голяма щуротия, за да скъсат човек.
Успех на всички, които ще се явяват на устния изпит.
Теглят се по три въпроса - един от гражданскоправните науки ( в т.ч. и административно-правните), един от наказателните и един от Закона за адвокатурата/Етичен кодекс адвоката. Не си спомням също така дали ние си носихме листове, или те дават, затова се подсигурете с 3-4 листа. След като изтеглите въпросите, може да седнете да пишите. не може да се ползват никакви нормативни актове, закони и др.подобни. Не е нужно да се развиват на дълго и на широко въпросите. Достатъчно е да се наблегне на най-важните неща. Важно е да се напише нещо и по трите въпроса. Аз минах сравнително в началото. Изпитва ме адв.Ели Христова, която беше и председател на комисията.Тя е член на ВАС и научен секретар на Център за обучение на адвокати "Кръстю Цончев". Между другото, беше и адвокат на Симеон Сакскобурготски по делата му в Пловдивския съд, относто двореца в Кричим.
Не мисля, че имаше някой скъсан на устния изпит. Предполагам, трябва да се каже голяма щуротия, за да скъсат човек.
Успех на всички, които ще се явяват на устния изпит.
- djalma
- Потребител
djalma написа: Предполагам, трябва да се каже голяма щуротия, за да скъсат човек.
За туй иде реч.
П.П. Полииииии, май множко ще ми дойде "царската корона".
Като пояснение към колегите - Не се поддавайте на внушение.
Аз съм една от вас. Това е.
-
Колеги,
пожелавам на всички успех и дано ни пуснат всички, така и иначе малко останахме.
УСПЕХ!
пожелавам на всички успех и дано ни пуснат всички, така и иначе малко останахме.
УСПЕХ!
- vaniaoz
- Потребител
|
|