начало

Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот beato » 15 Яну 2008, 10:31

много ми липсват стойностните коментари на разбиращата от всичко и вечно недоволна ПОРТОКАЛ!!!!
beato
Младши потребител

Мнениеот ralitsa » 15 Яну 2008, 12:25

По коя сметка, дявол да го вземе , и колко пари трябва да внесем при подаването на документите? Благодаря
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот jegosan » 15 Яну 2008, 12:31

07.01.2008 г.

Банкова сметка на Министерство на правосъдието, по която се превежда държавната такса за участие в конкурса за нотариуси е следната:

МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО

Iban: BG09 BNBG 9661 30 001737 01

BIC: BNBG BGSD

БНБ – ЦУ

таксата е 70 лв.
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот ralitsa » 15 Яну 2008, 12:34

Благодаря, колега, но защо ми се върти нещо в главата за още 30 лева по някаква си друга сметка??
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот portokal » 15 Яну 2008, 12:59

beato написа:много ми липсват стойностните коментари на разбиращата от всичко и вечно недоволна ПОРТОКАЛ!!!!

Да се обадя, щом ме викаш. Едва ли някой го интересува какво ти липсва точно на теб, ама нали съм добричка.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот jegosan » 15 Яну 2008, 14:32

Исканите декларации трябва ли да бъдат нотариално заверени ?!
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

до милата ми портокал

Мнениеот beato » 15 Яну 2008, 15:25

не че си добричка а просто си злонамерена клюкарка и с драсканици по сайтовете се занимаваш поцял ден!досега ти липсваше работа и това обясняваше поведението,а сега най-вероятно ти липсва мъж(бас хващам че или не си семейна или просто не си говориш със съпруга си)!как е на новата месторабота-много ми е интересно що за образ си в заседание........ :D
beato
Младши потребител

Re: до донна

Мнениеот razli4na » 15 Яну 2008, 16:13

Аааааааааа, по- полека, beato!
Говориш с колега в лекс- форум. Нали ти имаше претеции, че:

beato написа: ... това е сайт с определена насоченост!

Пейнт- бола е на друга линия.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот ytrewq » 15 Яну 2008, 17:29

Колеги, делово. Има ли някой inside information колко души са подали документи досега? Подочувам че доста районни съдии в провинцията са подали. Май нещо взе да ги стяга тогата :lol:
ytrewq
Потребител

Мнениеот novata » 15 Яну 2008, 18:08

А не подочу ли за кои провинции става въпрос.
novata
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 15 Яну 2008, 19:17

Razgrad naprimer
ytrewq
Потребител

Re: до донна

Мнениеот donna » 15 Яну 2008, 22:03

beato написа:ама като ви чета въпросите се чудя какво ви даде повод да помислите че ставате за нотариус-задавате въпроси подходящи за дете в пети клас!!!ми засрамете се малко бе донна и се лекувайте!и моля не споделяйте всичките си проблеми и въпроси тук!това е сайт с определена насоченост!

Не се грижи за мен , с питане и до Цариград се стига няма нищо срамно в това което попитах. Въпроса си го реших :lol:
Та от какво да се засрамя нито съм откраднала ,нито съм убила ,нито съм излъгала ... не е срамно да попиташ ,срамно е да се правиш на ВЕЛИК като теб "beato" ....,а покритието ти ?
Засрами се ,обиди и портокал ,а тя е добър колега ,което не мога да кажа за теб!
donna
Старши потребител

Мнениеот Karakochev » 15 Яну 2008, 22:22

Колеги , моля спазвайте добрия тон.

Вероятността някой от участниците във форума да стане нотариус е нищожна , тъй че нервите по този повод са излишни. А и те по принцип са лош съветник.

Днес пред МП имаше доста голяма опашка. Приличаше на кастинг за някое риалити:))
Karakochev
Потребител

Мнениеот donna » 15 Яну 2008, 23:13

Karakochev написа:Колеги , моля спазвайте добрия тон.

Вероятността някой от участниците във форума да стане нотариус е нищожна , тъй че нервите по този повод са излишни. А и те по принцип са лош съветник.

Днес пред МП имаше доста голяма опашка. Приличаше на кастинг за някое риалити:))

Прав си ,предвид това ,което си спомням от предния конкурс мисля ,че никой от нас пишещите тук не го огря :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот portokal » 15 Яну 2008, 23:30

За протокола: аз не участвам, не съм участвала и преди. Само сеирджийствам.
На участващите успех! А към моя "почитател" (днес към обяд имаше всичко пет негови мнения с тази регистрация и от тях две се занимаваха с мен) имам една молба: да ми цитира две-три мои злонамерени клюки. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 16 Яну 2008, 08:29

portokal написа:За протокола: аз не участвам, не съм участвала и преди. Само сеирджийствам.
На участващите успех! А към моя "почитател" (днес към обяд имаше всичко пет негови мнения с тази регистрация и от тях две се занимаваха с мен) имам една молба: да ми цитира две-три мои злонамерени клюки. 8)

хм .....то да не излезе ,че човека ти е таен обожател и като не може да се обясни за да събуди интеерс и внимание се заяжда ......ау ама той и с мен се заяжда/защо ли/.
Леле да не се хванем двете за косите заради тoя левент обожател :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

до портокал и донна

Мнениеот beato » 16 Яну 2008, 10:50

сега се убедих че и на двете ви ЛИПСВА МЪЖ!а аз съм жена и определено нямам други чувства към вас освен пренебрежение!намерете си МЪЖЕ!
а специално до портокал-няма кво да ти цитирам просто сама го каза "сеирджийствам"!и не ми отговори на въпроса какво представляваш в заседание като младши-не се прави на разсеяна!!??
Донна:заеми се с четене мило момиче,че като гледам кви глупости пишеш и питаш в сайта,просто акъла ми не го побира по какви конкурси си тръгнала!
за протокола:имам си добра работа и не участвам в конкурса-просто се вълнувам от портокал!
:P
beato
Младши потребител

Re: до портокал и донна

Мнениеот donna » 16 Яну 2008, 11:58

beato написа:сега се убедих че и на двете ви ЛИПСВА МЪЖ!а аз съм жена и определено нямам други чувства към вас освен пренебрежение!намерете си МЪЖЕ!
а специално до портокал-няма кво да ти цитирам просто сама го каза "сеирджийствам"!и не ми отговори на въпроса какво представляваш в заседание като младши-не се прави на разсеяна!!??
Донна:заеми се с четене мило момиче,че като гледам кви глупости пишеш и питаш в сайта,просто акъла ми не го побира по какви конкурси си тръгнала!
за протокола:имам си добра работа и не участвам в конкурса-просто се вълнувам от портокал!
:P

:lol: Да посочиш една глупост дето съм написала ......., то някой мъже се чувстват жени лошо няма ,аз не дискриминирам никого.
Ама трябва ли публично да го напишеш :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот dgeorgiev » 16 Яну 2008, 12:52

А сега да преминем към нещо по-практично. Колко ли ще е цената на едно място за нотариус тази година?
Предполагам за „златни мини” като Несебър и Поморие мизата ще е по-голяма. Другият голям въпрос е дали тамошните нотариуси няма да надцакат кандидатите с по-голяма сума (както се чува че се е случвало преди) и да се окаже че няма достойни кандидати за местата там.
dgeorgiev
Потребител

Мнениеот Karakochev » 16 Яну 2008, 13:15

И този конкурс няма да избяга от схемата : недостижимо трудни въпроси раздадени на подбрани люде , субективизъм ,корупция при проверяващите .....и като резултат - много малко от местата ще се заемат.

Задавам следния въпрос - как местата за членове на окръжни, апелативни и върховни съдилища се заемат; а за нотариуси все няма достойни кандидати и местата стоят празни ????? По-трудно е да си нотариус , отколкото да си върховен съдия , може би:))))))

Отговорът го знаем всички. Но вместо да обявим стачка или гражданско неподчинение пред министерството, ходим като телета да подаваме документи и да се гаврят с нас.
Karakochev
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити