начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Re: Да се съберем "скъсаните" от изпита за адвокати!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот sava » 14 Юни 2011, 08:17

Тук обаче, възниква резонния въпрос, с какъв стаж трябва да е юрисконсултът за да се явява пред ВКС и ВАС, щото за адвокатите е задължителен 5 годишния стаж
sava
Потребител

Мнениеот monz67 » 15 Юни 2011, 17:50

gandalf_bg написа:monz67, а ти кво работеше? :mrgreen:

Тъпа кука съм и не мога да взема адвокатския изпит. :shock:

Нещо друго интересува ли те? Ако искаш снимка в цял ръст да ти пратя?
monz67
Младши потребител

Мнениеот monz67 » 15 Юни 2011, 18:10

sava написа:Тук обаче, възниква резонния въпрос, с какъв стаж трябва да е юрисконсултът за да се явява пред ВКС и ВАС, щото за адвокатите е задължителен 5 годишния стаж

Не знам да има такова изискване. Адвокатите са специална порода и си имат специален закон.
monz67
Младши потребител

Мнениеот sava » 16 Юни 2011, 07:36

monz67 написа:
sava написа:Тук обаче, възниква резонния въпрос, с какъв стаж трябва да е юрисконсултът за да се явява пред ВКС и ВАС, щото за адвокатите е задължителен 5 годишния стаж

Не знам да има такова изискване. Адвокатите са специална порода и си имат специален закон.

Именно, дет се казва "ТУШЕ" т.е. има върху какво да помислиш
sava
Потребител

Мнениеот monz67 » 16 Юни 2011, 12:59

Нищо странно не виждам. Поради същата причина въведоха и адв. изпит - да се съхрани повече интересът на гражданите. Друг е въпросът, че след като осакатиха касацията в гражданския процес, на практика и много адвокати, и то читави, не могат да си вършат работата. Нещата могат да изглеждат много мрачни, а и много розови отстрани. Според мен истината е винаги някъде по средата. Ти да си виждал нещо българско, доведено докрай (не до край:)?
monz67
Младши потребител

Мнениеот gerasimov12 » 19 Юни 2011, 14:11

Здравейте колеги, спешно искам да алармирам и да насоча вниманието Ви към едно безобразие и към неговия творец в лицето на Мартин Пеев. Този псевдо борец за равенство и свобода, търсейки евтин пиар и медийна изява е създал тема в фейсбук относно реда и начина за провеждане на адв. изпит, в която често използва думи като демокрация и дискриминация. Проблемът за който искам да алармирам се състои в това, че той самия си позволява да дискриминира колеги като им изтрива мнения и по най-безцеремония начин ги ругай и ги изтрива от така цитираната група. Колеги не вярвайте на този човек, убеден съм, че той Ви използва за да се добере до някоя евтина медийна изява. Не мога да повярвам, че все още съществуват хора като него, които си позволяват да цензурират чуждото мнение. Използвам възможността да се обърна към него с приятелския и колегиален съвет: "Мартине, не си губи времето, а седни и учи и недей да заблуждаваш хората, ако си завършил на място където не късат и изпитите са проформа, трябва да осъзнаеш, че не винаги става без четене".
gerasimov12
Нов потребител

Мнениеот gerasimov12 » 19 Юни 2011, 17:22

Г-дин Пеев,

Как стана така, че възвишените цели и идеали на хора, които вместо да четат - мрънкат - толкова бързо повяхнаха? Нали беше предложил доста похвати за борба със злото - знанията?

Уважаеми колеги,
Не бих искал повече да се занимавам с хора, пишещи на вестникарски език.Мерси Пеев за смешните ти заплахи. Предполагам няма нъжда да казвам кое ме е заболяло, като ги прочетох ..... Хахахахаха
Ти доста добре доказа, че на думи цели си поставяш, но уви до там. Българският бай Ганьо има свооите проявления във всички поприща и професии. Трябва да го виждаме, забелязваме и дори да контактуваме с него... А по отношение на моето образование и взет изпит - Разбира се, че се справих с изпита, от първото ми явяване, и не бих казал, че ме затрудни. В СУ "Св. Св. Климент Охридски" сме преминавали успешно далеч по - сериозни препятствия. Разбира се, че и мен са ме късали на изпит. Но когато съм губил, съм го правил с достойнство и високо вдигната глава, а не низка злобичка към справилите се. Нормален човек съм и вярвам в себе си. Точно това съветвам и всички съвестни колеги, които по една или друга причина трябва отново да се явяват на изпита за Адвокати и Мл. Адвокати - вярвайте в себе си и учете съвестно. Успех на всички, които ще се явяват!

По отношение на групата във фб, която горепосоченият радетел за свобода, равенство и антидискриминация, създал и прекратил, не вярвам някой да страда, защото с предложените от основоположника на съвременната борба за свобода на предпочитащите празнословието пред усърдието, добрата подготовка и спортсменско представяне, навярно само щеше да се насочи по един надали много благоприятен начин за изпитваните вниманието на Изпитната Комисия на ВАС.

П.С. : Колега Пеев, погледни си поне това - от 1991г. РБ има нова КРБ! Ако не си забелязал строя се смени. БКП падна от власт. Не на цензурата!
gerasimov12
Нов потребител

Мнениеот gandalf_bg » 19 Юни 2011, 19:59

gerasimov12 написа:Г-дин Пеев,
БКП падна от власт.

Мечтател :roll:
...само от любопитство да попитам...някой от тия където се джавкате тук има ли реален стаж като юрист...говоря със заплащане и всичко, а не просто да ходи да се реди по опашките и да играе ролята на машинописка в някоя кантора?!
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 20 Юни 2011, 13:07

street написа:За горния пост аз лично имам 2 години Наказателно - "тъп полицай"

Да не си завършил "академията" на МВР ?
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот hidden » 21 Юни 2011, 21:06

street написа:А пък , за жалбата другия месец отивам в София и я пускам!
каквото и да ми отговорят, нека е писмено , има и европейски съд по правата на човека!
пука ми...

Извинявайте за тъпия въпрос, но на кой точно текст от ЕКПЧ ще се позовете във връзка с конкурса за адвокати пред Съда в Страсбург?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Юни 2011, 22:40

:mrgreen: Тоя последният въпрос по КЗПЧ и мен ме заинтригува...
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Юни 2011, 00:19

Обещавам ви ,че жалби ще пускам докато ръката ми може да пише!

:roll: тц, смятам, че доста преди това сам ще се откажеш, но ти си знаеш.
Има един детайл наречен "правен интерес".... а от там насетне е безпредметно да коментирам историята.

п.п. Носи се мълва, че съм "дъртата сврака с двата крака" :lol: , та хем да защитя "репутацията", хем и нещо конструктивно- ако никой не е предложил, и като съобразих що енергия вложи в проблема, предлагам да я пренасочиш в подготовка за следващия изпит в края на годината.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kolegat » 22 Юни 2011, 11:10

Браво, street, само така. Взех си изпита, но споделям напълно мнението ти. Изпитът за адвокати и младши адвокати е гавра с хората. Да не говорим, че на издържалите им се дава едно пикливо удостоверение, което и баба ми може да фалшифицира. Не обръщай внимание на разни форумни герои и интернет посерковци.
kolegat
Потребител

Мнениеот rozablue » 22 Юни 2011, 16:16

[quote="milf69"]Не трябва да има никакви изпити, конкурси, комисии и т.н. извращения - всичко това води до корупция, връзкарщина и гавра с труда и времето на стотици хора. Всеки завършил право трябва да може да се впише свободно в адвокатската колегия. Това, че има много правни факултети е проблем на администрацията и държавата, а не на дипломиралите се !? За какво се събира и такса 50 лева от всеки кандидат ? - това са всеки път по 50 хил.лв., които остават във ВАС, за да могат хемороидите там да си купуват и возят на служебни Ягуари ! Въпрос към полита, мелита и т.н. всезнайковци висящи по цял ден във форума - когато един доктор завърши медицина и иска да стане пластичен хирург, той явява ли се на изпит пред пластичните хирурзи, за да го допуснат да работи като такъв ? - как ще го пуснат ?![/quote]

Когато един доктор завърши медицина след 6 години учене, учи още 3-5 години- за да вземе специалност обща хирургия и след това още 2-3 години - за да вземе специалност пластична хирургия и чак след това /а може би има нужда и от още малко специализации/го пускат да работи като пластичен хирург, което му е било детската мечта.

Иначе споделям мнението,че няма нужда от подобни изпити, а от някакво допълнително обучение за тези,които искат да бъдат адвокати -като специализират интересите си: например, гражданско право, наказателно право и прочие. И когато вземат изпитите си по тези специалности,които са изучили задълбочено, да получават автоматично правото да работят като адвокати в съответната област.
Така могат да се сформират екипи -адвокатски кантори от юристи,които са специализирали /и с диплома/ в различни области. Също така всеки -ако желае, би могъл да завърши различни специализации и да получи сертификат и права да работи в много сфери на правото.

Считам,че този начин е абсолютно коректен , не изтормозващ никого и честен от всяка гледна точка.

Разбира се, имате абсолютното право да се съберете -всички скъсани на тези изпити и да направите някакви конструктивни предложения до когото трябва - адвокатски организации и пр.

Успех!
rozablue
Потребител

Мнениеот chadel » 25 Юни 2011, 15:46

Няма нужда да имаш регистрация по адрес. Мога и в Тутраканската колегия да се запиша ако искам, ако съществува такава. :lol:
chadel
Потребител

Мнениеот Melly » 25 Юни 2011, 19:21

Тази тема не се ли изчерпа, та още я дъФффчите? :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот sava » 26 Юни 2011, 10:05

Melly написа:Тази тема не се ли изчерпа, та още я дъФффчите? :lol: :lol: :lol:

Ше поддържат "духа" до следващия изпит.
sava
Потребител

Мнениеот contralegem » 26 Юни 2011, 13:30

street написа:ААА и г-н Велков (gerasimov12)
въпреки ,че подоготвих Частна Тъжба от 6 листа.....

Какво е Частна Тъжба?
contralegem
Потребител

Мнениеот sava » 26 Юни 2011, 18:59

contralegem написа:
street написа:ААА и г-н Велков (gerasimov12)
въпреки ,че подоготвих Частна Тъжба от 6 листа.....

Какво е Частна Тъжба?

Ше те съди бре, иска да те тури у тюрмата.
sava
Потребител

Мнениеот alexxafc » 27 Юни 2011, 00:34

contralegem написа:Какво е Частна Тъжба?

Сигурно е обратното на Публична Тъжба :mrgreen:
Тук въобще доста весело е било последните дни. :lol:
alexxafc
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити