начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот inoxbs » 06 Авг 2012, 12:52

aris_koen написа:
alpina написа:някой по-рано във форума беше попитал, защо пликовете имат номера, що за анонимен тест е? Ако имам познат които проверява теста, може ли да задраска грешния ми отг. и да ми поправи теста след като съм му казал кой номер съм?!

Първо се проверява интегритета автоматично на компютър :wink: После се пристъпва към другите тестове...та на теория може и да ти помогнат...ама на практика се съмнявам да познаваш всички проверяващи! :mrgreen:

Не е важно да познаваш всичките проверяващи. Просто някой звъни на шефа на комисията и готово. Ти започна да се шегуваш вече. :D

Това тестче, винаги може да реши втори път и да се напише номерчето отгоре. Въобще не е трудно да се досетиш. :mrgreen:
inoxbs
Младши потребител

Мнениеот treks5 » 06 Авг 2012, 12:54

Много нещо сте изписали ... реално погледнато всичко може да се манипулира, няколко мои познати не се явиха , защото имаха информация че конкурса е предварително решен .
За това и казах че се надявам някои от одобрените да се похвалят тук и поне от тяхна гледна точка да опровергаят подобни неща ...
Относно начина за образуване на бала тестове Х3 а интервю Х5- дава широки правомощия да се направи субективен избор. Без да може да се докаже каквото и да било ... така че съмнения винаги ще има.
А и съм далеч от мисълта че ще върнат тестовете или ще можеш да направиш справка какво не им е харесало ... за интервю изобщо не може да се говори за обективна оценка , а в случая е с по-голяма тежест- едва ли ще ти зададат повече въпроси от тези в теста :)
Последна промяна treks5 на 06 Авг 2012, 12:57, променена общо 1 път
treks5
Младши потребител

Мнениеот inoxbs » 06 Авг 2012, 12:57

frenchi написа:
inoxbs написа:Съжалявам, ако съм засегнала неволно някого, но аз си имам моя гледна точка, която споделям в момента. Ако ще говорим за качествен избор из между 1000 човека, мисля, че там трябва да са най-добрите. Ако това не е така, означава, че пак по ганьовски ще си уреждаме нашите хора и се обезсмисля целия конкурс.

Не съм настроена скептично.

Абе момиченце ти какво си мислиш,че който е имал кофти работа е ............. и нестава за работата ли ?Малко се съвземи ако обичаш,защото освен че е обидно мнението ти не е и реално!!!!Би ли ми обяснила какво трябваше да работя ? Завършила съм Търговската гимназия -Счетоводна отчетност и Икономияеския университет-Финанси .Като си търсих работа не видях обява от банка или др фин институция да пише ''искаме хора без стаж''Аз си знам колко съм търсила и как във Варна няма абс никаква работа и не плащат добре така че си запази мнението за себе си !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пожелавам ти успех на интервюто! Много се ядосваш. Това също е важно- да не показваш емоции! :D
inoxbs
Младши потребител

Мнениеот inoxbs » 06 Авг 2012, 13:11

aris_koen, кажи сега... :D

Днес продължават ли да звънят за интервю в Бургас или не? Ти най-добре знаеш! :D
inoxbs
Младши потребител

Мнениеот fifi83 » 06 Авг 2012, 13:13

treks5 написа:Много нещо сте изписали ... реално погледнато всичко може да се манипулира, няколко мои познати не се явиха , защото имаха информация че конкурса е предварително решен .
За това и казах че се надявам някои от одобрените да се похвалят тук и поне от тяхна гледна точка да опровергаят подобни неща ...
Относно начина за образуване на бала тестове Х3 а интервю Х5- дава широки правомощия да се направи субективен избор. Без да може да се докаже каквото и да било ... така че съмнения винаги ще има.
А и съм далеч от мисълта че ще върнат тестовете или ще можеш да направиш справка какво не им е харесало ... за интервю изобщо не може да се говори за обективна оценка , а в случая е с по-голяма тежест- едва ли ще ти зададат повече въпроси от тези в теста :)

Не искам да повярвам, че е уредено, но деиствителността е такава ............. :D Не съм видяла нищо честно от ГЕРБ, така че като нищо местата са вече определени за герберчета с връзки. И само си губим времето да спорим. :)
fifi83
Младши потребител

Мнениеот fifi83 » 06 Авг 2012, 13:15

хах. написах м-а-м-ка му, а е излязло многоточие хахахахаах
fifi83
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 06 Авг 2012, 13:21

Преди да напиша каквото и да било, искам да кажа, че по никакъв начин не искам да обидя никого, все пак сме тук да си помогнем, а не да се караме, просто ще изразя мнение.

Много неприятно впечатление ми направи изказването на inoxbs, едва ли не, че сервитьорките са второ качество. Не съм работила като такава, НО най-много от всичко мразя да слагам маса хора "под общ знаменател" и държа да отбележа, че познавам хора, които работят като сервитьори/сервитьорки и са много по-интелигентни от хора (пак мои познати), които са на ръководни длъжности, а и те не знаят какво точно правят там... важното е, че в трудовата книжка не пише "сервитьор", а "ръководител отдел...." примерно. И ако някой иска да ме убеди, че ако си на ПРЕСТИЖНА работа си много по-годен, от друг, който е нямал този шанс/късмет (или както искате го разбирайте), съжалявам, но няма как да се съглася!
И другото, което е, не мисля, че точно тук предишният опит е от значение, точно поради факта, че такъв не се изисква.
Темата е много обширна и доста мога да попиша, но мисля, че това е достатъчно... просто изразих мнение :wink:
ani_fer
Потребител

Мнениеот aris_koen » 06 Авг 2012, 13:23

fifi83 написа:хах. написах м-а-м-ка му, а е излязло многоточие хахахахаах

:mrgreen:
aris_koen
Потребител

Мнениеот treks5 » 06 Авг 2012, 13:26

ani_fer написа:Преди да напиша каквото и да било, искам да кажа, че по никакъв начин не искам да обидя никого, все пак сме тук да си помогнем, а не да се караме, просто ще изразя мнение.

Много неприятно впечатление ми направи изказването на inoxbs, едва ли не, че сервитьорките са второ качество. Не съм работила като такава, НО най-много от всичко мразя да слагам маса хора "под общ знаменател" и държа да отбележа, че познавам хора, които работят като сервитьори/сервитьорки и са много по-интелигентни от хора (пак мои познати), които са на ръководни длъжности, а и те не знаят какво точно правят там... важното е, че в трудовата книжка не пише "сервитьор", а "ръководител отдел...." примерно. И ако някой иска да ме убеди, че ако си на ПРЕСТИЖНА работа си много по-годен, от друг, който е нямал този шанс/късмет (или както искате го разбирайте), съжалявам, но няма как да се съглася!
И другото, което е, не мисля, че точно тук предишният опит е от значение, точно поради факта, че такъв не се изисква.
Темата е много обширна и доста мога да попиша, но мисля, че това е достатъчно... просто изразих мнение :wink:
:idea: точно .
treks5
Младши потребител

Мнениеот inoxbs » 06 Авг 2012, 13:33

ani_fer написа:Преди да напиша каквото и да било, искам да кажа, че по никакъв начин не искам да обидя никого, все пак сме тук да си помогнем, а не да се караме, просто ще изразя мнение.

ani_fer, без да се оправдавам, ще се опитам да обясня за тези, които не са ме разбрали правилно. Когато споменах тази длъжност, съвсем случайно, имах предвид, че разликата е огромна като сфера, начин на работа, изградени трудови навици, обслужване, развити умения и т.н от други професии. Тук се изискват качества, за да пазиш граница, а не както до сега да си разнасял кафета. Според мен между кандидатствалите има много кадърни хора, на които трябва да им се даде шанс, а не да се слагат подставени лица, без всякаква обща култура и опитност като цяло. Длъжността е прекалено сериозна, за да се правят експерименти.
inoxbs
Младши потребител

Мнениеот fifi83 » 06 Авг 2012, 13:47

inoxbs е напълно прав. Стига с това нямало работа. Имам познати около мен, които постоянно ги насочвам към някакви обяви за работа. И винаги се намира "косур". Махнаджии големи. Това какво си работил досега е показател що за личност си, цели, ценности, идеали. Сервитьорството не е лоша работа, ама не може да ме убедите, че някой го е работил, просто защото няма друго какво. Ами учете езици и се развивайте. Трябва да си знаем възможностите и да даваме реална преценка на дадена ситуация. И най-важното да не спираме да се развиваме. :mrgreen:
fifi83
Младши потребител

Мнениеот vaness » 06 Авг 2012, 13:48

inoxbs написа:

ani_fer, без да се оправдавам, ще се опитам да обясня за тези, които не са ме разбрали правилно. Когато споменах тази длъжност, съвсем случайно, имах предвид, че разликата е огромна като сфера, начин на работа, изградени трудови навици, обслужване, развити умения и т.н от други професии. Тук се изискват качества, за да пазиш граница, а не както до сега да си разнасял кафета. Според мен между кандидатствалите има много кадърни хора, на които трябва да им се даде шанс, а не да се слагат подставени лица, без всякаква обща култура и опитност като цяло. Длъжността е прекалено сериозна, за да се правят експерименти.

Ами затова се правят интервюта със специалисти HR ,на които да разберат дали ти имаш заложени такива качества за тази "сериозна работа"! Това, че досега съм работила като сервитьорка,защото съм на 23 години и съм току що завършила, не означава ,че не мога да работя такава работа,а просто не ми се е отдала възможност да докажа тези си качества. Естествено винаги има риск да сгрешиш със избора си/имам предвид интервюиращите/,но няма идеални хора. А пък който има връзки, нека да си ги използва-сега е момента :)) И аз ако имах такива щях да ги използвам,пък после нека да ме знае цял Бургас :)))
vaness
Потребител

Мнениеот fifi83 » 06 Авг 2012, 13:57

vaness не искам да те обидя, но може би си мъничка за тази длъжност ... Според мен човек на 23 все още не е изграден като личност. Не те познавам, може да си отговорен човек, но знам аз как съм мислила на 23 и как разсъждавам сега (на 30). Не се отказвай да търсиш, дори и да не стане тук. Животът е пред нас. България има нужда от нас. :P
fifi83
Младши потребител

Мнениеот _ivka_ » 06 Авг 2012, 14:06

fifi83 написа:vaness не искам да те обидя, но може би си мъничка за тази длъжност ... Според мен човек на 23 все още не е изграден като личност. Не те познавам, може да си отговорен човек, но знам аз как съм мислила на 23 и как разсъждавам сега (на 30). Не се отказвай да търсиш, дори и да не стане тук. Животът е пред нас. България има нужда от нас. :P

а знаеш ли колко в трудно да си намериш "нормална" работа на тези години? Всички изискват образование и стаж минимум 3-5 години, никой не ти дава шанс...затова може би имаше такъв голям наплив от млади хора, защото само тук не се изисква опит.
_ivka_
Нов потребител

Мнениеот vaness » 06 Авг 2012, 14:07

fifi83 написа:vaness не искам да те обидя, но може би си мъничка за тази длъжност ... Според мен човек на 23 все още не е изграден като личност. Не те познавам, може да си отговорен човек, но знам аз как съм мислила на 23 и как разсъждавам сега (на 30). Не се отказвай да търсиш, дори и да не стане тук. Животът е пред нас. България има нужда от нас. :P

Да разбирам ли,че ако съм на 50 пък вече ще съм старичка тепърва да изграждам някакви други навици, освен изградените ми до момента "сервитьорски" такива? Не се обиждам и не се опитвам да се заяждам. Просто мисля,че всеки един човек има право да кандидатства и има право на шанс за работа. Какво й е толкова на АМ? Човек не се ражда научен и ако е буден и интелигентен може още по-бързо ще навлезе в работата и от някой 30 годишен. Затова и няма възрастова граница.
P.S. Аз също съм на 30 години и се радвам , че съм стигнала дотук в конкурса. Независимо как ще се справя на интервюто се чувствам доволна от себе си! Кандидатствах съвсем на шега и не се впрягам толкова,защото в момента имам задоволителна работа. Това обаче, не ме спира да подавам документи и да се явявам на конкурси за да не губя тренинг :)
vaness
Потребител

Мнениеот ani_fer » 06 Авг 2012, 14:13

Аз предлагам да прекратим темата... все пак не сме ние хората, които да определим кой "става" и кой не. Има си специалисти за тази цел и единственото, което можем да направим е да се надяваме, че ще бъдат обективни в преценките и решенията си :)

Бургас, продължават ли обажданията и днес?
Да не започнаха обажданията и във Варна?
ani_fer
Потребител

Мнениеот z_stoqnova » 06 Авг 2012, 14:20

Току що ми се обадиха. Във сряда съм на интерю :D /за Бургас/.
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот pp123 » 06 Авг 2012, 14:22

мисля че за Варна е още рано, поне на мен не са ми звъняли :roll:
pp123
Младши потребител

Мнениеот vaness » 06 Авг 2012, 14:23

z_stoqnova написа:Току що ми се обадиха. Във сряда съм на интерю :D /за Бургас/.

Супер!Успех! :D
vaness
Потребител

Мнениеот ani_fer » 06 Авг 2012, 14:24

z_stoqnova написа:Току що ми се обадиха. Във сряда съм на интерю :D /за Бургас/.

Браво! Успех в сряда :wink:
ani_fer
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити