- Дата и час: 23 Ное 2024, 03:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1
|
|
Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс
vaness написа: Да. Интервюто ще е в Бургас. Стискайте палци и аз днес съм там
Стискаме ти палци и ще чакаме да пишеш как е минало.
- z_stoqnova
- Младши потребител
vaness написа:
Да. Интервюто ще е в Бургас. Стискайте палци и аз днес съм там
Успех желая и скоро да се похвалиш с назначение
- angelhelp
- Младши потребител
angelhelp написа:
Сега, като се замисля не знам дали ти искаше повече за Аерогарата и дали кандидатстваш за София. Съжалявам ако съм в грешка
Аз, аз. Въпреки, че митницата ми е резерва, ако не се обадят скоро от някое друго място
- buffy
- Нов потребител
vaness написа:Да. Интервюто ще е в Бургас. Стискайте палци и аз днес съм там
И аз пожелавам успех и се надявам след това да споделиш как е протекло интервюто в Бургас.
- n_p_84
- Младши потребител
Успех, vaness! Всички стискаме палци
- ani_fer
- Потребител
Варна... мислите ли че днес ще започнат и при нас да звънят ?
- frenchi
- Младши потребител
Здравейте,
Първо да честитя на тези, които продължават напред в конкурса, а на тези, които не продължават мога да кажа само - горе главата, подготовката за тестовете ви е обогатила, а самия изпит, ви е увеличил житейския опит. Не ми направи добро впечатление да чета караници тук във форума. Не харесвам хора които се правят на велики. За изпита в СУ. Теста за интелигентност беше от 6 модула по 20 въпроса, общо 120 въпроса. За всеки модул имаш определено време, около 7-10 минути. Общо за целия тест около 50 минути. Примери от алгебричния модул – колко е корен трети от 64...решението е 4 ..... (4х4х4=64). Друг пример – една втора върху четири пети е равно на хикс върху осем шестнадесети. Модула с числовите редици – двадесет числови редици за 10 минути и т.н. При професионалния тест няма какво да допълня. Интегритета беше от 90 въпроса. Примери - Използвали ли сте наркотици? Колко пари отделяте за алкохол на месец? КАТ хващал ли ви е пиян зад волана? Работили ли сте във фирма, на която дейността не е съвсем редовна? Колко от политиците крадат? И т.н.
Първо да честитя на тези, които продължават напред в конкурса, а на тези, които не продължават мога да кажа само - горе главата, подготовката за тестовете ви е обогатила, а самия изпит, ви е увеличил житейския опит. Не ми направи добро впечатление да чета караници тук във форума. Не харесвам хора които се правят на велики. За изпита в СУ. Теста за интелигентност беше от 6 модула по 20 въпроса, общо 120 въпроса. За всеки модул имаш определено време, около 7-10 минути. Общо за целия тест около 50 минути. Примери от алгебричния модул – колко е корен трети от 64...решението е 4 ..... (4х4х4=64). Друг пример – една втора върху четири пети е равно на хикс върху осем шестнадесети. Модула с числовите редици – двадесет числови редици за 10 минути и т.н. При професионалния тест няма какво да допълня. Интегритета беше от 90 въпроса. Примери - Използвали ли сте наркотици? Колко пари отделяте за алкохол на месец? КАТ хващал ли ви е пиян зад волана? Работили ли сте във фирма, на която дейността не е съвсем редовна? Колко от политиците крадат? И т.н.
- zxzxxxx
- Младши потребител
frenchi написа:Варна... мислите ли че днес ще започнат и при нас да звънят ?
Ох, не знам какво да мисля вече... софиянци ни стреснаха с това, че първо ще се проверяват софийските тестове и вече съвсем се обърках
- ani_fer
- Потребител
Здравейте и от мен! Първо честито на всички новоназначени в митница Свиленград! Много късмет им пожелавам! Към тези, които не са от Свиленград, а те явно са доста имам един-два въпроса: въпреки, че явно сте убедили комисията, че сте много честни, съвестни, лоялни и т.н. как мислите да живеете в скъп град като Свиленград при това на квартира с 600 лв. заплата? Или тайно си мислите, че все пак това е митница и паричките няма да са само тези 600 лв. Знаете ли какви са цените в Свиленград на стоките и услугите? Отговарям ви - като тези на морето, че и по-високи! Хайде сега и някой служител на Агенцията да се включи - как ще борим корупцията, като докараме хора от страната (защото са по-честни от местните?) и ги накараме да плащат пътни, квартира и т.н. съпътстващи разходи и то за 600 лв???? Пълен смях!!! До всички неупели кандидати - не се вързвайте на обявите и изказвания, че просто такава е процедурата и търсим наистина образовани и квалифицирани кадри , не сте по-лоши от назначените, обаче ако имате нещастието да сте родом от града - не се и надявайте - всички от свиленград са заподозрени корумпирани, лъжци и т.н.
- nikkoll
- Нов потребител
600- бруто
23%-данъци
23%-данъци
- gmhgmh
- Младши потребител
gmhgmh написа:600- бруто
23%-данъци
Не съм много на ТИ с тези неща, но до колкото знам Държавния служител има само 10% ДОД - поправете ме ако греша
- ani_fer
- Потребител
ДА, така е, но със всички останали става 23% - ЗДРАВНИ, ПЕНСИИ И ДР.
- gmhgmh
- Младши потребител
gmhgmh написа:ДА, така е, но със всички останали става 23%
Мисля, че държавните служители нямат такива удръжки. Поне така гласи законът:
За изпълнение на държавната служба държавният служител има право на брутна заплата, която включва основна заплата и допълнителни възнаграждения.
- juji83
- Младши потребител
А, такааа.... и какво стана 500 лв? Ами тогава да пусна обява - набирам хора за работа и давам 550 лв. заплата, да видим дали 200-300 души ще се обадят и колко от тях ще са съгласни да се преместят в малък провинциален град, където пътищата свършват
- nikkoll
- Нов потребител
Мисля, че държавните служители нямат такива удръжки. Поне така гласи законът:
За изпълнение на държавната служба държавният служител има право на брутна заплата, която включва основна заплата и допълнителни възнаграждения.[/quote]
Здравна осигуровка-задължителна
За безработиза, пенсионна, и др. задължителни.
Щом са задължителни те са вид данък, нищо че се наричат ОСИГУРОВКИ + ДОД 10%
За изпълнение на държавната служба държавният служител има право на брутна заплата, която включва основна заплата и допълнителни възнаграждения.[/quote]
Здравна осигуровка-задължителна
За безработиза, пенсионна, и др. задължителни.
Щом са задължителни те са вид данък, нищо че се наричат ОСИГУРОВКИ + ДОД 10%
- gmhgmh
- Младши потребител
До колкото знам осигуровките на държавните служители се покриват от държавния бюджет... поне до сега: http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... ovkite_si/
Ето статията, защото май няма да успеете да я отворите от линка:
Държавните служители ще плащат осигуровките си сами, но не се знае откога
/04. Декември 2011г/
Със сигурност държавните служители вече сами ще плащат социалните и здравните си осигуровки, както заетите в частния сектор, ангажираха се и двамата вицепремиери - министърът на финансите Симеон Дянков и на вътрешните работи Цветан Цветанов в свои изказвания през уикенда. Засега обаче остава неуточнено кога точно ще се случи на практика промяната.
В събота в интервю за "Дарик радио" Цветанов съобщи, че няма как решението да влезе в сила от 1 януари, а това може да стане най-рано след 3 до 5 месеца. Обяснението е, че било необходимо технологично време. Цветанов допълни още, че премиерът Бойко Борисов е възложил анализ по въпроса на Министерството на финансите. Мярката обаче ще върви с компенсационен механизъм, според който възнагражденията на тези служители ще бъдат повишени, за да не се окаже, че някой от тях ще получава по-малко пари слез промяната. "Искаме да няма никакво настроение или създаване на усещането, че някой е по-привилегирован от държавата от някой друг, който също си плаща своите осигуровки", коментира Цветанов.
(Полу)реформа
Идеята държавните служители да поемат сами осигуровките си беше предложена от Симеон Дянков още при изготвянето на бюджет 2011. Тогава тя не беше приета, а през последните месеци отново се заговори за налагането й. Въпреки това мярката не влезе и в разчетите за бюджет 2012, който вече е приет на второ четене в парламентарната бюджетна комисия и предстои гласуването му в парламента, но ще бъде разписана при планираната вече актуализация през май 2012 г. В петък Дянков пък посочи, че по негово мнение самото плащане на осигуровките от държавните служители би могло да започне не по-рано от средата на 2012 г.
Компенсация
В крайна сметка обаче промяната няма да доведе до облекчение на бюджета за 2012 г., защото правителството се обедини около идеята полиция, военни и чиновници да бъдат компенсирани изцяло със сумата на внесените от тях осигуровки. Така на практика държавата няма да плаща директно сумите на НОИ, а ще ги изплаща през служителите си и съответните бюджети на министерствата. Според Цветанов тази промяна ще доведе до редовно изплащане на осигуровките в края на всеки месец в НОИ, което не се случвало в момента, защото досега държавата превежда тези суми в пенсионната система със закъснение.
Косвено натоварване
"Около 1.5 млрд. лева ще е сумата, с която трябва да бъдат повишени заплатите на чиновници, полицаи и военни догодина заради промяната", изчисли в петък Дянков. В момента голяма част от дефицита на НОИ, или около 1 млрд. лева, по данни от проектобюджета за 2012 г. идва от плащанията за пенсии на бившите служители на силовите ведомства, които се пенсионират по-рано от останалите работещи. Преди броени дни Дянков обяви, че макар сама по себе си мярката да не е бреме нито за бюджета, нито за държавните служители, косвено тя ще натовари бюджета.
Причината е в социални плащания, като парите за майчинство например, които сега са обвързани с размера на заплатата. Освен това обаче според източници от финансовото министерство промяната ще намали приходите на НОИ с 80 млн. лв. за година – толкова ще са сумарно парите, които държавните служители ще трябва да внасят в частните пенсионни фондове за задължително доброволно осигуряване.
Ето статията, защото май няма да успеете да я отворите от линка:
Държавните служители ще плащат осигуровките си сами, но не се знае откога
/04. Декември 2011г/
Със сигурност държавните служители вече сами ще плащат социалните и здравните си осигуровки, както заетите в частния сектор, ангажираха се и двамата вицепремиери - министърът на финансите Симеон Дянков и на вътрешните работи Цветан Цветанов в свои изказвания през уикенда. Засега обаче остава неуточнено кога точно ще се случи на практика промяната.
В събота в интервю за "Дарик радио" Цветанов съобщи, че няма как решението да влезе в сила от 1 януари, а това може да стане най-рано след 3 до 5 месеца. Обяснението е, че било необходимо технологично време. Цветанов допълни още, че премиерът Бойко Борисов е възложил анализ по въпроса на Министерството на финансите. Мярката обаче ще върви с компенсационен механизъм, според който възнагражденията на тези служители ще бъдат повишени, за да не се окаже, че някой от тях ще получава по-малко пари слез промяната. "Искаме да няма никакво настроение или създаване на усещането, че някой е по-привилегирован от държавата от някой друг, който също си плаща своите осигуровки", коментира Цветанов.
(Полу)реформа
Идеята държавните служители да поемат сами осигуровките си беше предложена от Симеон Дянков още при изготвянето на бюджет 2011. Тогава тя не беше приета, а през последните месеци отново се заговори за налагането й. Въпреки това мярката не влезе и в разчетите за бюджет 2012, който вече е приет на второ четене в парламентарната бюджетна комисия и предстои гласуването му в парламента, но ще бъде разписана при планираната вече актуализация през май 2012 г. В петък Дянков пък посочи, че по негово мнение самото плащане на осигуровките от държавните служители би могло да започне не по-рано от средата на 2012 г.
Компенсация
В крайна сметка обаче промяната няма да доведе до облекчение на бюджета за 2012 г., защото правителството се обедини около идеята полиция, военни и чиновници да бъдат компенсирани изцяло със сумата на внесените от тях осигуровки. Така на практика държавата няма да плаща директно сумите на НОИ, а ще ги изплаща през служителите си и съответните бюджети на министерствата. Според Цветанов тази промяна ще доведе до редовно изплащане на осигуровките в края на всеки месец в НОИ, което не се случвало в момента, защото досега държавата превежда тези суми в пенсионната система със закъснение.
Косвено натоварване
"Около 1.5 млрд. лева ще е сумата, с която трябва да бъдат повишени заплатите на чиновници, полицаи и военни догодина заради промяната", изчисли в петък Дянков. В момента голяма част от дефицита на НОИ, или около 1 млрд. лева, по данни от проектобюджета за 2012 г. идва от плащанията за пенсии на бившите служители на силовите ведомства, които се пенсионират по-рано от останалите работещи. Преди броени дни Дянков обяви, че макар сама по себе си мярката да не е бреме нито за бюджета, нито за държавните служители, косвено тя ще натовари бюджета.
Причината е в социални плащания, като парите за майчинство например, които сега са обвързани с размера на заплатата. Освен това обаче според източници от финансовото министерство промяната ще намали приходите на НОИ с 80 млн. лв. за година – толкова ще са сумарно парите, които държавните служители ще трябва да внасят в частните пенсионни фондове за задължително доброволно осигуряване.
- ani_fer
- Потребител
В теста имаше фАКТ- ТВЪРДЕНИЕ
Няма да споря, защото пред фактите о боговете мълчат
Няма да споря, защото пред фактите о боговете мълчат
- gmhgmh
- Младши потребител
zxzxxxx написа:Здравейте,
дали можете да дадете още примери от теста за интелигентност, понеже за този вариант има най малко информация
- nikos1
- Нов потребител
Ако някой си мисли, че споря е далеч от истината. Никога не съм била държавен служител и не знам как стоят нещата, просто споделям какво съм чувала/чела...
- ani_fer
- Потребител
|
|