начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс

Мнениеот camperr84 » 07 Авг 2012, 14:13

Искам да попитам aris_koen и останалите извикани на интервю, колко са годишни,че ми направи впечатление относно изказването за "търсене на млади кадри". :?:
camperr84
Младши потребител

Мнениеот aris_koen » 07 Авг 2012, 14:22

:idea:
Последна промяна aris_koen на 08 Авг 2012, 16:30, променена общо 1 път
aris_koen
Потребител

Мнениеот vaness » 07 Авг 2012, 14:23

Здравейте, както споменах по-рано днес бях на интервю. В общи линии не ми хареса/или поне не се харесах аз като представяне/:). Първоначално тръгна добре с общи въпроси-представяш се,какво си работил и т.н, но после имаше една мацка,която го играеше "лошото ченге". Беше хаплива,заядлива и леко надменна. На мен ми задавах въпроси от рода-Кои са 3-те ви силни страни,с какво ще допринесете с работата си в АМ и т.н. Въпросите от професионална компетентност бяха-какви е митница,какви са целите и задачите на митницата, имах и някакъв въпрос за акцизите,но не мога да се сетя в момента какъв беше точно. Генерала беше също там,но не задаваше много въпроси. Ако имате въпроси питайте,защото в момента не мога да се сетя за друго. Казаха,че резултатите ще излезнат до 10 дни. Доколкото разбрах интервютата ще са в продължение на 3 дни,считано от днес. Допуснатите до интервю били изключително малък % от явилите се на тест
vaness
Потребител

Мнениеот n_ikito » 07 Авг 2012, 14:35

относно осигуровките...Чл. 38. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г.) Държавният служител има право на задължително социално и здравно осигуряване.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2000 г.) Осигуряването на държавния служител става за сметка на съответните бюджети.
ЗДС
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот danik » 07 Авг 2012, 14:38

vaness написа:Здравейте, както споменах по-рано днес бях на интервю. В общи линии не ми хареса/или поне не се харесах аз като представяне/:). Първоначално тръгна добре с общи въпроси-представяш се,какво си работил и т.н, но после имаше една мацка,която го играеше "лошото ченге". Беше хаплива,заядлива и леко надменна. На мен ми задавах въпроси от рода-Кои са 3-те ви силни страни,с какво ще допринесете с работата си в АМ и т.н. Въпросите от професионална компетентност бяха-какви е митница,какви са целите и задачите на митницата, имах и някакъв въпрос за акцизите,но не мога да се сетя в момента какъв беше точно. Генерала беше също там,но не задаваше много въпроси. Ако имате въпроси питайте,защото в момента не мога да се сетя за друго. Казаха,че резултатите ще излезнат до 10 дни. Доколкото разбрах интервютата ще са в продължение на 3 дни,считано от днес. Допуснатите до интервю били изключително малък % от явилите се на тест

колко време беше интервюто
danik
Нов потребител

Мнениеот n_p_84 » 07 Авг 2012, 14:39

vaness, а въпросите на генерала от какво естество бяха от личен характер или от професионален? Също така ако може да споделиш само тези три въпроса ли ти зададоха от професионална компетентност или имаше и множество други? Колко време продължи интервюто ти и съответно колко хора чакаха навън? От колко човека беше комисията, която интервюираше? Ще съм благодарна ако се сетиш за още нещо важно да го споделиш. Незнам защо, но си мисля, че се търсят предимно мъже...

Аз съм на 28г. /някой по-горе беше попитал/.
n_p_84
Младши потребител

Мнениеот aris_koen » 07 Авг 2012, 15:00

Последна промяна aris_koen на 08 Авг 2012, 16:31, променена общо 1 път
aris_koen
Потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 07 Авг 2012, 15:01

Ei be kak na edno intervu ne iznenadaha horata s ne6to novo tez macki ot 4ove6ki resursi, deto tolkova inteligentni i znae6ti go razdavat. Kato 4uq za tozi vapros- Vie kakvo 6te doprenesete za na6ata organizaciq i blq,blq, ve4e se obrivam 4ak.
Do vaness »Ti ttrqbva6e da i otgovori6 : Az 6te vi kaja trite si silni strani, a vie precenete s kakvo 6te sam polezna. Da im se nevidqt i zau4enite frazi i tez 6te ni ocenqvat kolko sme inteligentni i loqlni. Pfu, o4akvah pone sled tolkova mnogo iziskavaniq AM da podhodqt malko po-razli4no.
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 07 Авг 2012, 15:16

Do aris-koen Imam pitane: Sled tolkova barzoto razvitie na ne6tata pri teb(kakto pisa test, intervu i barzane da im dade6 dokumentite), obqsniha li ti podrodnostite svarzani s obu4enieto ti. Dobre otiva6 v Sofiq, a tam. Nastanqvane, izdrajka po vreme na obu4enieto. Zaplata ot 14 li ti te4e i to palna ili ne. Kak preminava obu4enieto ti? Lekcii, izpiti, praktika i pak taka do posledniq izpit li ? Interesno mi e dadoha li ti informaciq po tezi vaprosi. I drugo- Borba s narkotrafika, za6toto ti si im kazal taka na intervuto ili za6toto te sa precenili?
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот vaness » 07 Авг 2012, 15:19

[quote="n_p_84"]vaness, а въпросите на генерала от какво естество бяха от личен характер или от професионален? Също така ако може да споделиш само тези три въпроса ли ти зададоха от професионална компетентност или имаше и множество други? Колко време продължи интервюто ти и съответно колко хора чакаха навън? От колко човека беше комисията, която интервюираше? Ще съм благодарна ако се сетиш за още нещо важно да го споделиш. Незнам защо, но си мисля, че се търсят предимно мъже..

Интервюто беше около 10-15 минути мисля. Въпроса на генерала беше професионален-за целите на митницата и по-скоро той се включи по средата на въпроса от едната мацка. А другите въпроси бяха някак навързани. В смисъл,че ти задават един и като отговориш се хващат за някоя от думите ти и задават следващ. Малко ми е объркано в момента,но ще се опитам да обясня. Питаха ме какво е митница, чела ли съм законите-и като отговорих,че да-закона за митниците и този за акцизите и в тоя момент се започна едно леко заяждане в стил-Я да те видим като си ги чела колко си компетентна-пита ме с какво се занимава митницата, после се включи Танов и така. Той ми направи изключително добро впечатление. Отвън чакаха още 3-ма човека. Комисията е от 5 човека-повечето софиянци мисля.
vaness
Потребител

Мнениеот aris_koen » 07 Авг 2012, 15:22

:arrow:
aris_koen
Потребител

Мнениеот vaness » 07 Авг 2012, 15:24

stoqnova_13 написа:Ei be kak na edno intervu ne iznenadaha horata s ne6to novo tez macki ot 4ove6ki resursi, deto tolkova inteligentni i znae6ti go razdavat. Kato 4uq za tozi vapros- Vie kakvo 6te doprenesete za na6ata organizaciq i blq,blq, ve4e se obrivam 4ak.
Do vaness »Ti ttrqbva6e da i otgovori6 : Az 6te vi kaja trite si silni strani, a vie precenete s kakvo 6te sam polezna. Da im se nevidqt i zau4enite frazi i tez 6te ni ocenqvat kolko sme inteligentni i loqlni. Pfu, o4akvah pone sled tolkova mnogo iziskavaniq AM da podhodqt malko po-razli4no.

Те и за силните страни ме попитаха в началото :) Как ще пропуснат този въпрос :) И аз съм ходила доста по интервюта и въпросите със силните ,слабите страни и как се виждаш след 5 години са ми любими :)
vaness
Потребител

Мнениеот stoqnova_13 » 07 Авг 2012, 15:43

:D :D :D Otgovor : Sled 5 godini se vijdam na va6eto mqsto :D :D :D ili na mqstoto na generala i si zavinagi 4ao ot mitnici. :mrgreen: Oh, spiram ve4e. Prostete mi, dnes v Ruse e kod oranjevo
stoqnova_13
Младши потребител

Мнениеот n_p_84 » 07 Авг 2012, 15:44

vaness написа:Интервюто беше около 10-15 минути мисля. Въпроса на генерала беше професионален-за целите на митницата и по-скоро той се включи по средата на въпроса от едната мацка. А другите въпроси бяха някак навързани. В смисъл,че ти задават един и като отговориш се хващат за някоя от думите ти и задават следващ. Малко ми е объркано в момента,но ще се опитам да обясня. Питаха ме какво е митница, чела ли съм законите-и като отговорих,че да-закона за митниците и този за акцизите и в тоя момент се започна едно леко заяждане в стил-Я да те видим като си ги чела колко си компетентна-пита ме с какво се занимава митницата, после се включи Танов и така. Той ми направи изключително добро впечатление. Отвън чакаха още 3-ма човека. Комисията е от 5 човека-повечето софиянци мисля.

Много благодаря за отговора, пожелавам ти успех.
n_p_84
Младши потребител

Мнениеот vaness » 07 Авг 2012, 15:45

Благодаря ти :)
vaness
Потребител

Мнениеот aris_koen » 07 Авг 2012, 15:56

:arrow:
aris_koen
Потребител

Мнениеот fifi83 » 07 Авг 2012, 16:01

aris_koen написа:
n_p_84 написа: Незнам защо, но си мисля, че се търсят предимно мъже....

В Свиленград на 3-ма мъже има назначена 1 жена, това става въпрос само за последния конкурс.... :roll:
съотношение 3 към 1 :roll:

Или ако трябва да обобщим... за Бургас и Варна, където има по 900-1000 кандидата, само 5 жени ще бъдат назначени. :mrgreen: :mrgreen: забавно
fifi83
Младши потребител

Мнениеот aris_koen » 07 Авг 2012, 16:09

aris_koen
Потребител

Мнениеот 22071974 » 07 Авг 2012, 16:15

Допуснатите до интервю били изключително малък % от явилите се на тест[/quote] Vaness, имаш ли информация в Бургас от тези 1000 явили се на теста колко са допуснати до интервю. Аз също съм на мнение, че чрез този конкурс АМ търсят повече мъже, отколкото жени. В София вече чакаме резултати от теста, но с тези 90 въпроса от интегритета - явно тук "цедката" ще е много ситна...КЪСМЕТ и дано се похвалиш скоро и ти като aris_koen! :)
22071974
Младши потребител

Мнениеот vaness » 07 Авг 2012, 16:20

22071974 написа:Допуснатите до интервю били изключително малък % от явилите се на тест
Vaness, имаш ли информация в Бургас от тези 1000 явили се на теста колко са допуснати до интервю. Аз също съм на мнение, че чрез този конкурс АМ търсят повече мъже, отколкото жени. В София вече чакаме резултати от теста, но с тези 90 въпроса от интегритета - явно тук "цедката" ще е много ситна...КЪСМЕТ и дано се похвалиш скоро и ти като aris_koen! :)[/quote]
Ами доколкото разбрах с недомлъвки от един човек, явно служител там, са около 10 %
Благодаря ти за пожеланието!
vaness
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити