начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

pismen izpit za advokati i ml. advokati

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

pismen izpit za advokati i ml. advokati

Мнениеот vazmutena » 21 Ное 2005, 10:53

Dnes se obadih vav VAS, za da popitam moga li da si proveria rabotata i ot tam mi ogovoriha otricatelno. Tova e palen absurd. Ami ako tozi koito e popalval spisaka v internet nesto se e obarkal i ne me e vkliuchil. Izobsto ne e demokratichno. Te izbosto moze i da ne sa mi proveriavali rabotata.
vazmutena

Мнениеот maria_m_hristova » 21 Ное 2005, 11:27

Може, всичко може...напълно сте права да сте възмутена, но това е положението. Пазете си нервите.
maria_m_hristova
Младши потребител

Re: pismen izpit za advokati i ml. advokati

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 12:03

vazmutena написа:Dnes se obadih vav VAS, za da popitam moga li da si proveria rabotata i ot tam mi ogovoriha otricatelno. Tova e palen absurd. Ami ako tozi koito e popalval spisaka v internet nesto se e obarkal i ne me e vkliuchil. Izobsto ne e demokratichno. Te izbosto moze i da ne sa mi proveriavali rabotata.

Като ги знам как работят, едва ли са чели работите ... тия са търтей и негодници. Не знаете ли го това?! Кога ли ще ни писне и ще изритаме некадърниците от ВАС. Това е гавра с хората, защото тия които ги изпитват не са в час, ама въобще! Шепа хора правят, каквото си поискат и ние ги търпим, и си плащаме като пичове месечни такси и да не говорим какви станаха встъпителните такси. Докога все така ще я караме?!
В друг форум ви дадох пример как Пенков си рекламира канторката ... без санкция. Реакция от ВАС няма и няма да има. Поне тоя сайт не четат ли?!
Гост

Мнениеот неуспяла » 21 Ное 2005, 15:14

И на мен не ми разрешиха да си видя писмената работа. Що за абсурд!?
неуспяла

Мнениеот адвокат » 21 Ное 2005, 15:39

неуспяла написа:И на мен не ми разрешиха да си видя писмената работа. Що за абсурд!?

Ами как ще ти разрешат, като не са я чели, скъпа! Те са стъкмили около 50% ще скъсаме ... ще късаме предимно такива, които са работили и готово ... Те ако четат всичко къде ще му излезе края ...
адвокат

Мнениеот неуспяла » 21 Ное 2005, 15:57

Знам че казусите ми са верни. и с теста също се справих, така че искам да знам на какво основание съм скъсана. БИ ТРЯБВАЛО ДА ЧЕТАТ. НЕСЪМ ЗАВЪРШИЛА С 5.50, ЗА ДА МИ СЕ ПОДИГРАВАТ!
неуспяла

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 16:00

Колеги не е това критерия за подбор, аз имах щастието да се намеря сред допуснатите до устен, а имам юридически стаж, но в едно сте абсолютно прави-абсурд е да няма установени правила за оценяване на работите и те да не са ясни за всички, абсурд е и да нямаш достъп до работата си и да не знаеш къде си сбъркал? Но това не е само за този изпит. Аз ходих и на магистратския, и там съм допусната до устен, но очаквах по-висока оценка- а нямам право да разбера защо така са ме оценили. Цялата система за провеждане на изпити и конкурси у нас е порочна и корумпирана. Откакто съм завършила се побърках от ходене по изпити, писна ми вече!!!!Все ме допускат до последно ниво на селекция, и все нещо не достига на финала-познайте какво-връзки!!!!!!!!
Гост

Мнениеот ужас » 21 Ное 2005, 17:28

и аз бях сто процента сигурна в успеха си лНа теста имам не повече от 6 грешки. А за казусите съм напълно сигурна. Най-интересното е че с колеги с които сме писали едно към едно ги има в списъка :evil:
ужас

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 17:37

ужас написа:и аз бях сто процента сигурна в успеха си лНа теста имам не повече от 6 грешки. А за казусите съм напълно сигурна. Най-интересното е че с колеги с които сме писали едно към едно ги има в списъка :evil:

Ти не разбрали, че тия работи не се четат.
Разбирам ви как се чувствате, но сте близо 200 човека организирайте се и искайте да си видите работите, критерите на комисията, верните отговори на теста и критериите за оценяване на казуса. Проблемът е, че т.нар. комисия си правят каквото искат и никой нищо не може да им каже.
Гост

Мнениеот ужас » 21 Ное 2005, 17:42

дай съвет как да се организираме и какво да се направи :roll: НЕМА НАЧИН
ужас

Мнениеот maria_m_hristova » 21 Ное 2005, 18:01

И аз съм ЗА, трябва да намерим начин само!!!
maria_m_hristova
Младши потребител

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 18:11

ужас написа:дай съвет как да се организираме и какво да се направи :roll: НЕМА НАЧИН

Виж сега, мен ми изглежда не логично да ви отказват достъп до собствените и вече 'проверени' работи. Ако за теб това е ОК, то тогава чакай следащия изпит. Също така, когато някой прави тест, трябва да покаже и верните отговори. Изглежда ми нелогично, да няма критерии, по които се оценяват работита и теста.
Все пак става въпрос за достъп до адвокатурата, която се смята, че изпълнява функции в интерес на общество, поради което достъпът до нея е уреден в закон. Хубаво нека има изпит, нека се вдига нивото, но нека има и ясно установени критерии, които да се спазват. Сега изпитът изглежда гавра с кандидатите, които нямат никакви права за контрол и не могат да знаят дали комисията е спазила ясни и предварително определени критерии за оценяване.
Направете подписка ... пишете до медиите (сериозните медии като дневник) ... идете 50-60 човека и искайте обяснения от тия ...
Гост

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 19:21

а най-добре започнете някъде на трудов договор
Гост

Мнениеот Гост » 22 Ное 2005, 00:14

отговорете моля ви кой е най-сигурният начин да назначиш свой човек на работа????
Гост

Назад към Конкурси, изпити