начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

помощ при кандидатстване за охрана в следствен арест

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

помощ при кандидатстване за охрана в следствен арест

Мнениеот sploty » 29 Май 2006, 01:25

кандидатствам за охрана в един следствен арест и скоро ще ходя на психо и там един от въпросите който най често се падал е защо кандидатствате за тая длъжност каква ви е мотивацията, но за мен е пари и още нещо но този отговор е недопостим на итервюто за това може ли малко помощ какво да им кажа за мотивация все пак не е за полиция, а за арест така че немога много да измисля много
sploty
Младши потребител

Мнениеот gudio » 29 Май 2006, 09:32

:lol: Например: :twisted: "За да ги бия, бия, бия арестантите - гадове мръсни, мамка им...!!!"
:twisted: Става ли ?
Иначе сериозно - психото май служи за "отсяване" на "нашите хора". Пример с класически въпрос от времето на "соца", който чух, че понякога се падал и сега - "Трябва да задържите предполагаем опасен престъпник - изправяте се очи в очи с най-добрия приятел от детинство (или още по-зле - с първото гадже от младостта). Налага се да употребите оръжие. Как ще постъпите ?"
Правилният отговор бил - "няма да употребя оръжие". Другото значело, че си склонен към насилие, неуравновесен, няма никакви ценности за тебе... Ако отговориш така обаче, излиза, че си податлив на шуробаджанашки, приятелски и т.н. влияния и няма да си добър служител... ?
Последна промяна gudio на 29 Май 2006, 09:40, променена общо 1 път
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 29 Май 2006, 09:39

Иначе може да пишеш, че считаш работата в това звено за важна част от укрепването на законността и правосъдието в страната, осъществяването на последното би било немислимо без добре функционираща процесуална принуда...
Успех в кандидатстването !
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот sploty » 29 Май 2006, 13:52

моля ви за още мнения по темата ще ми бъде в необходимост

предварително благодаря
sploty
Младши потребител

Мнениеот nikea » 29 Май 2006, 14:22

gudio написа::lol: Например: :twisted: "За да ги бия, бия, бия арестантите - гадове мръсни, мамка им...!!!"
:twisted: Става ли ?
Иначе сериозно - психото май служи за "отсяване" на "нашите хора". Пример с класически въпрос от времето на "соца", който чух, че понякога се падал и сега - "Трябва да задържите предполагаем опасен престъпник - изправяте се очи в очи с най-добрия приятел от детинство (или още по-зле - с първото гадже от младостта). Налага се да употребите оръжие. Как ще постъпите ?"
Правилният отговор бил - "няма да употребя оръжие". Другото значело, че си склонен към насилие, неуравновесен, няма никакви ценности за тебе... Ако отговориш така обаче, излиза, че си податлив на шуробаджанашки, приятелски и т.н. влияния и няма да си добър служител... ?

А чували ли сте при кандидатстване за работа в полицията се падал и следния въпрос:"Обичате ли деца?".Ако кажеш "Да" - не ставаш за тази работа, кандидатствай за детска учителка, а ако кажеш "Не" - те изкарват психопат.
nikea
Младши потребител

Мнениеот dess_74 » 29 Май 2006, 15:07

А ако кажете, в каква връзка?
Няма ли да се измъкнете по-лесно от самият въпрос.
dess_74
Потребител

Мнениеот dess_74 » 29 Май 2006, 15:10

Бихте могли да обясните примерно, че тази работа Ви привлича.
Интересна Вие, бихте я вършили с удоволствие и пр. и пр. , също така, какво като споменете и паричният си мотив. В края на краищата, той също е определящ.
dess_74
Потребител

Мнениеот nikea » 29 Май 2006, 15:33

dess_74 написа:Бихте могли да обясните примерно, че тази работа Ви привлича.
Интересна Вие, бихте я вършили с удоволствие и пр. и пр. , също така, какво като споменете и паричният си мотив. В края на краищата, той също е определящ.

според мен паричният мотив не бива да се замесва
всички знаем, че напоследък темата за корупцията е много атрактивна
nikea
Младши потребител

Мнениеот dess_74 » 29 Май 2006, 18:45

Под паричен мотив, имам предвид работната заплата. Ясно е, че в държавните институции засега и в повечето случаи, тя е доста добра. Не мисля, че може до доведе до подобен размисъл на тема корупция.
dess_74
Потребител

Re: помощ при кандидатстване

Мнениеот policai » 29 Май 2006, 20:06

sploty написа:кандидатствам за охрана в един следствен арест и скоро ще ходя на психо и там един от въпросите който най често се падал е защо кандидатствате за тая длъжност каква ви е мотивацията, но за мен е пари и още нещо но този отговор е недопостим на итервюто за това може ли малко помощ какво да им кажа за мотивация все пак не е за полиция, а за арест така че немога много да измисля много

Sploty, в твоя случай това е правилния отговор. При явяването на събеседване с психолог основно се оценява откровенността, комуникативността и др.подобни качества. Искам да кажа, че верен отговор няма, всеки е верен, стига да е искрен и подплатен с мотиви. Съвсем логично е да кажеш, че в това безвремие и несигурност, в които си случил да живееш, да създаваш семейство, според теб държавната работа ти носи някаква сигурност за бъдещето, като след това можеш да споменеш и намекнатото от теб във въпроса "и още нещо"...
Със сигурност ще бъдеш квалифициран, като "негоден", ако кажеш, че не кандидатстваш заради сигурната заплата, а защото...... :D вярваш в това че ще помогнеш на държавата, партията, евроинтеграцията, и др.подобни дивотии. Психолога много добре знае, че сам той е на работа заради заплатата, това е най-логичния повод да кандидатстваш за работа у нас, ако добавиш, че работата ти харесва, имаш познати на тази работа и това което чуваш от тях ще ти е приятно да правиш - още един бонус в твоя полза. УСПЕХ!

А сега към далите съвет на момчето преди мен: може да сте перфектни юристи, но всичките мнения бяха в неправилната посока. Вие живеете с някакво илюзорно мнение за една закостеняла структора, нещо като милиция, където е без значение на каква длъжност си и какво работиш - един вид всички сте едни и същи, в кюпа. Да, ама не!
Психолозите наистина работят чисто научна дейност, издават много трудове, правят статистически проучвания и анализи, познати са и на запад. Те не стоят в една стаичка и пият кафе, чакайки следващият кандидат за работа.
Наистина едни от най-сложните случаи през последните десетилетия в МВР, например не биха били доказани без психолозите от Института по психология към МВР. С помощта на техния труд и полиграфа/ популярен по филмите, като детектор на лъжата / бяха решени много сложни, добре планирани и прикрити престъпления, повечето са ви познати от медиите и шума около присъдите впоследствие, но малцина знаят, че без решаващата помощ на психолозите, тези престъпления щяха да останат неразкрити. Тази институция под същия формат съществува в целия цивилизован свят.

В този смисъл не давайте хипотетични съвети в области от които не разбирате.
Моля, извинете ме за менторския тон, но човекът е писал в раздела "взаимопомощ", а дадените наставления само биха му навредили. 8)
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот dess_74 » 30 Май 2006, 10:21

В този Ви смисъл Policai, не съм си и позволявала да давам хипотетични съвети на когото и да е било.
Посъветвах точно това което аз, самата лично съм изразявала на едно такова събеседване с психолога, проведено с мен, по време на кандидатстване в такава структура като МВР.
А ако човека, не иска да му "навредят" както се изразявате Вие, да не беше се обръщал за помощ към юристи в един юридически форум!
dess_74
Потребител

Мнениеот sploty » 30 Май 2006, 13:38

Благодаря на всички които изразиха мнение по темата :lol: :lol: :lol:
sploty
Младши потребител

Мнениеот policai » 30 Май 2006, 23:23

Dess_74, към Вас извинения.
Смисъла на казаното от мен наистина е принципно, но във Вашия случай се извинявам, защото забележката Ви е конкретна и е права.
Но не знам защо си мислите, че в LEX-а влизат единствено юристи, напротив като чета постингите оставам с друго убеждение :wink:
В това не виждам нищо лошо, особено в раздела "Взаимопомощ", просто питат хора, отчаяни или разочаровани от едни юристи, а други такива им дават верните отговори. Успех! :D
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

психо тест

Мнениеот sploty » 07 Юни 2006, 13:42

искам да попитам ако има хора които са минали на психо тест в София
да ли той се е провел в централния софийски затвор.
защото аз там ще бъда на психо тест, а си мислех че ще бъда в института по психология
и каде е по добре и по малко късат на психо
sploty
Младши потребител

психо тест

Мнениеот sploty » 07 Юни 2006, 13:42

защото аз там ще бъда на психо тест, а си мислех че ще бъда в института по психология
sploty
Младши потребител

психо тест

Мнениеот sploty » 07 Юни 2006, 13:43

sploty
Младши потребител

психо тест

Мнениеот sploty » 07 Юни 2006, 13:44

sploty
Младши потребител

Мнениеот sploty » 07 Юни 2006, 20:10

нямали дознатели или полицаи в този форум???
sploty
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити