- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
MOLQ ZA LEKZII PO GRAJDANSKO PRAVO PRI IVAN RYS4EV
|
|
50 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
fakt e oba4e,4e M.Pavlova e izdala u4ebnizite si,a negovite svitazi za koito se govori ot pone 4 godini o6te nikoi ne gi e izdal...dobre,4e pone toi mi se mahna ot glavata...no,kolegi ot SU...da znaete ko6mara i sblasaka s "pozitivno"nastroeni prepodavateli predstoi...osobeno 4-ti kurs,a za parvata sesia na 5-ti(kojto me trese men sega)ostavam bez komentar...USPEH
- eti81
изпитът минава кофти, хех колкото и да учиш не е гаранция, че ще го вземеш, а и не мисля,че е нормално от явяващи се 300 човека да го вземат само 50 примерно. тестовете имат много повече общо с неговите лекции, отколкото с учебника. изобщо не знам на какво се прави този човек, оставили са го да безчинста в университета и никой нищо не прави по въпроса. не е нормално хора да презаписват 4 курс заради гражданското, не е нормално да са си взели облигационното с висока оценка и да ги късат по 4-5 пъти на гражданско. аз лично също съм късана вече 2 пъти и всеки път уча сериозно. не му се връзвайте, какво толкова- все ще го вземем. като цяло колегите изпадат в някаква истерия на тема русчев.
м/у другото имам лкециите му на файл, които се разнасят сред колегите на листове и като цяло са добри, но не мога да гарантирам.
м/у другото имам лкециите му на файл, които се разнасят сред колегите на листове и като цяло са добри, но не мога да гарантирам.
- АЗ
Пичове, не се стряскайте - може да се явите 3-4 пъти, но поне ще научите ОТГП-то. Е, а който не се напъне няма да вземе скоро изпита. Когато държах изпит (писмен) при Русчев въпросът беше "Сравнение между владение, право на владеене, квазивладение и държане" - а препиши, де! Моят съвет към всички вас е: Няма особено значение от какви лекции ще учите! МИСЛЕТЕ, ДОКАТО ГО ПРАВИТЕ!
- БОП
Anonymous написа:Anonymous написа:леле, като ви чета та ми се плаче. А съм само в първи курс.....
Защо толкова се плашите, не зная.Само ще кажа, че една моя позната чете малко повече от седмица за изпита по Гражданско право при Иван Русчев-единствено от учебника на Павлова, и от първия път си го взe.
haide sega neka si govorim za praviloto,ne za izklju4enijta....a samo s Pavlova ne vjrvam da se vzeme izpita pri Rus4ev...ubedena sam
- eti81
БОП написа:Пичове, не се стряскайте - може да се явите 3-4 пъти, но поне ще научите ОТГП-то. Е, а който не се напъне няма да вземе скоро изпита. Когато държах изпит (писмен) при Русчев въпросът беше "Сравнение между владение, право на владеене, квазивладение и държане" - а препиши, де! Моят съвет към всички вас е: Няма особено значение от какви лекции ще учите! МИСЛЕТЕ, ДОКАТО ГО ПРАВИТЕ!
Това не го разбирам вече!!!
"Сравнение между владение, право на владеене, квазивладение и държане" не е труден въпрос, но ако си минал курса по вещно право, където се обясняват приликите и разликите - САМО, ЧЕ - курсът по вещно право е в трети курс, а по Гражданско право-обща част - е във втори!!!!!!!
И освен това не би следвало да дава на изпити въпроси, които са предмет на изследване от други учебни дисциплини, които се учат впоследствие!!!
Все едно да те изпитват за търговски дружества по облигационно право или нещо подобно!!!
Това показва колко е малоумен тоя Русчев!
- Гост
То е всеизвестно, че дава неща, които във 2 курс няма откъде да ги знаят хората.
Май късането на студенти му носи душевно удовлетворение...
Май късането на студенти му носи душевно удовлетворение...
- got
- Младши потребител
e to tova e ideqta, iska mnogo razli4ni neshta ot samoto gp. dyrji syshto taka cennite knigi- menitelnici ,ala bala. zadyljitelno trqbva da si pro4etete dobre razporedbite ot TZ, ZS,a ZZD naizust. dava syshto taka edi koi si 4len kakvo glasi, amam nali se seshtate,4e ne dava 4len 9,19, 26 primerno,a nqkvi dosta zabutani. syshto dyrji i na otnosheniqta m/u kreditor/dlyjnik, iskovete- pavlov i pro4ie
- Гост
Anonymous написа:БОП написа:Пичове, не се стряскайте - може да се явите 3-4 пъти, но поне ще научите ОТГП-то. Е, а който не се напъне няма да вземе скоро изпита. Когато държах изпит (писмен) при Русчев въпросът беше "Сравнение между владение, право на владеене, квазивладение и държане" - а препиши, де! Моят съвет към всички вас е: Няма особено значение от какви лекции ще учите! МИСЛЕТЕ, ДОКАТО ГО ПРАВИТЕ!
Това не го разбирам вече!!!
"Сравнение между владение, право на владеене, квазивладение и държане" не е труден въпрос, но ако си минал курса по вещно право, където се обясняват приликите и разликите - САМО, ЧЕ - курсът по вещно право е в трети курс, а по Гражданско право-обща част - е във втори!!!!!!!
И освен това не би следвало да дава на изпити въпроси, които са предмет на изследване от други учебни дисциплини, които се учат впоследствие!!!
Все едно да те изпитват за търговски дружества по облигационно право или нещо подобно!!!
Това показва колко е малоумен тоя Русчев!
Не си спомням да съм казвал, че на изпит по ОТГП Русчев е задавал въпроси от вещното, но нейсе - може би трябваше да поясня, че се явявах на изпит именно по ВП. Основната ми идея бе, че задава въпросите така, че не можеш просто да намериш съответната страница и да препишеш отговора, а трябва да знаеш, за да отговориш. Освен това, както казва колегата, въпросът не е труден, обаче при едно условие - АКО СИ УЧИЛ. Този, който само се е оплаквал, че Русчев е идиот и тем подобни, и не е вкарал в действие това, което се намира в черепната му кухина няма шанс да мине. Четете, мислете и ви пожелавам успех! И имайте предвид, че ако не научите общата теория на гражданското право ще ви бъде адски трудно и по търговско, вещно, облигационно, МЧП, застрахователно и т.н.
- БОП
Oh, naistina Rus4ev ne si popljuva. Gadni4ki ne6ta dava i trqbva qko da si u4il. Na popravkata minalata godina naprimer ima6e 12 vaprosa s po 1-2 reda prazno mqsto da otgovori6. Kato pove4eto bqha da se pravi razlika mejdu razni ponqtiq ili pak da se sravnqvat. Ima6e mnogo za nedejstvitelnost - nablegnete na neq i na sdelkite. 6toto i na redovniq si ima6e dosta za tqh. sa6to iska razni primeri da se davat, da se obqsnqvat. A be ne e lesno, trqbva da se misli, ne stava s mehani4no naizustqvane. A za prepisvane i duma da ne stava. Taka 4e prosto si 4etete i se ma4ete da gi razberete maksimalno ne6tata. Ina4e bez mislene nqma da stane. Uspeh!
- danielapencheva
- Нов потребител
Относно преписването - и на мен не ми стиска да рискувам, щото чувам, че маалко да се обърнеш - вънка си. Никакво обръщане - само напред и гледаш в 1 точка!
- got
- Младши потребител
Че какво им е лошото на Дачев и Борисов? И 2-мата са много фини и ерудирани хора.И не си избиват комплексите на нас.
- got
- Младши потребител
50 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|