начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Решение на Съда в Люксембург от 14.03.2013 г. по повод нерав

Решение на Съда в Люксембург от 14.03.2013 г. по повод нерав

Мнениеот continuum » 17 Сеп 2014, 11:55

На 14.03.2013 г. Съда на Европа в Люксембург публикува Решение по повод на неравноправните клаузи, които банките налагат в договорите със своите клиенти 0 получатели на потребителски и ипотечни кредити. Има ли някакви изменения в съдебната практика на България в полза на потребителите. Прилага ли се това решение от българските съдилища. Ако има вече такива решения, моля да ги посочите
continuum
Нов потребител

Re: Решение на Съда в Люксембург от 14.03.2013 г. по повод н

Мнениеот ilian_todorov » 02 Окт 2014, 17:31

continuum написа:На 14.03.2013 г. Съда на Европа в Люксембург публикува Решение по повод на неравноправните клаузи, които банките налагат в договорите със своите клиенти 0 получатели на потребителски и ипотечни кредити. Има ли някакви изменения в съдебната практика на България в полза на потребителите. Прилага ли се това решение от българските съдилища. Ако има вече такива решения, моля да ги посочите

Не защитавам банките, но това е тъпо. Като има неравноправни клаузи, да не ги подписват тези договори. Никой не ги кара насила.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 02 Окт 2014, 19:06

Съдът прилага закона въз основа на установеното с допустимите доказателствени средства действително положение по спора.
Ако има вече такива решения, моля да ги посочите

Доста са.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот todorst » 20 Дек 2015, 22:00

тази сентенция за седя и си мисля и т.н. - мисля ,че не е на Бойко Борисов. Макар, че в Министерсия съвет, Парламента мисленето е седящо. И Цецка призовава "моля СЕДНЕТЕ по местата си" А казват че Тесла е провеждал мисленето в неседнало положение. Оперативките са в стойка. А то седящото мислене е уютно и приспивно. Виж Парламента! А как звучи "Лежа и си мисля, а по някога само си лежа. Това си е баш по шопски - като немоем седнал, моем легнал!
todorst
Потребител

Назад към Право на ЕС