начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Подсъдни ли са на военен съд полицаите според новия ЗМВР

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот Gabi1 » 08 Ное 2006, 14:01

Колеги, не мога да разбера защо всички така се нахвърлят върху дознателите - те не били компетентни. Всички сме юристи, каквото е и изискването на новия ЗМВР/в НПК такова няма/. А и всеки магистрат е бил нов в даден момент. Спорове имаше и когато следствието излезе от МВР преди години и много следователи не искаха това да е така. Защо ли сега си мислят, че са единствените знаещи и можещи да разследват?
Gabi1
Потребител

Мнениеот mm222 » 08 Ное 2006, 14:39

Круела моля те по спокойно!!! Не ги вземай на сериозно, и там има хора които ще разберат , че кораба потъва чак когато вземат да се давят.А на теб Габи ще ти обясня следното ние следователите никога не сме се нахвърляли върху вас.Образованието го имате но нямате опита за да разследвате.Не става дума за това че сте некадърни а за това че просто нямате от кого да се научите иначе не ви липсва нито желание нито интелект за да станете добри в занаята след 4 - 5 години.А до тогава кой ще разследва колежке ??????????
mm222
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 08 Ное 2006, 15:04

Никой не се е родил научен. Всеки, като е започвал, е бил без опит. Много от следователите станаха прокурори. Докато се научат за 4-5 години, кой ще ни наблюдава и ще ни дава указания?
Не се заяждам, колега. И мисля, че мога да разследвам. Или поне две години така си мислех, докато не прочетох в този форум, че не съм права.
Извинявам се, ако някой се е почуствал обиден.
Gabi1
Потребител

ha-ha

Мнениеот kokojambo » 08 Ное 2006, 20:40

kolegaaaaaaaaa- ха ,ха завършил съм СУ , държавна поръчка(когато имаше такава ) , редовно обучение с мн.добър 5 .Така че........Дано и ти си завършила нещо такова иначе малко увисваш....Малко фъни ти звучат думите....за материалната база , за колите ....алоооооо , че ние нямаме никаква такава-компютърът,принтерът , листата , папките , химикалките ,стола и бюрото си ги донесох от вкъщи .ТАКА ЧЕ НЯМА БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ С ВАС....преди време оно..., да не кажем сега. Дори само касите ви 2-метрови да вземем пак не става.За незнанието- тук има резон да извисиш тънкото си гласче. В МВР се прави и невъзможното , за да се изкарват и най-куците случаи до обвинение .Какво да се прави........та понякога колегите тичат и за глупсти ,но все пак работят , а не пият кафе.И айде- don't be cruel Cruela , все пак сега в МВР не е същото за което много като вас имат представа .Някои неща просто не са ви известни.....
Аватар
kokojambo
Младши потребител

Мнениеот ludi » 08 Ное 2006, 21:44

Круела и Амороса,стига с тези смехотворни и не отговарящи на истината изказвания, какво е било преди няколко години,цитирам"година ,година и половина".Някой от нас служат от доста време и знаят ,че това са чисти лъжи. При вас заплатата може и да е била 520 лева/като пом.следователи със средно образование/ ,но тогава един офицер получаваше около 400.Да не говорим ,че това не е било в близките пет -шест години ,а преди това.Това ,че сте въртели цялото разследване ,а сте били само 1000 души също е чиста лъжа.Когато бяхте 1200/доколкото си спомням/водихте едва около 25% от престъпленията описани в НК.Като процент от реално образуваните дела,това беше още по-малко.При това по-него време делата ви ги започвахме ние,а в хода на разследването чрез възлагане извършвахме и голяма част от действията по разследването.Сега ситуацията е несравнима,всички дела на 100% си ги почваме ние и ние извършваме всички следствени действия.Признайте си в такова положение не сте били.Самият факт ,че успяваме все пак да удържим фронта говори за капацитета който имаме.За пример /не обичам празните приказки/ще кажа ,че в моето РПУ от началото на годината сме приключили около 1800 дела ,като работим 13 дознатели.В момента имаме просрочени около 12-15 дела общо,при това заварени от предишни периоди.Аз лично нямам просрочено дело и никога не съм имал,а работя само по текстовете които бяха ваша територия до скоро.Иначе за другите неща сте прави-организация никаква,заплащане смешно,материално осигуряване нула и т.н.Ние нямаме някакви прекомерни претенции,просто искаме това което се полага за труда ни.
ludi
Потребител

Мнениеот dinev » 08 Ное 2006, 21:51

Круелаааааааааааа!
Всички разбрахме, че на следователите не им е било лесно. Всички виждат, че същото се случва и с дознателите. Какъв е смисълът да се плюем едни - други?! Вършим една и съща работа все пак. Обаче ти не спря с тоя менторски тон. Не и не! И понеже нямам повече време, знаеш как се пее в една песничка на Ъпсурт:"- Абе не ме занимавай с глупости, бе! КОЛЕГА! ".
dinev
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 11 Ное 2006, 17:24

В края на краищата всички сме от едната страна да барикадата - много по-важно е да се научим да работим заедно, а не да си доказваме кой е по-велик.
Gabi1
Потребител

Мнениеот dinev » 12 Ное 2006, 23:00

Не е вярно! По - велики * от "микеле" и "адвоката" няма!

* - тикви
dinev
Потребител

Мнениеот advokata » 15 Яну 2007, 21:53

Динята ( Cucumis citrullus vulgaris ) идва от тропическите области на Африка. Там все още в пустинята Намиб и полупустинята Калахари се срещат нейни диворастящи форми... какво да добавим още към психясалия и вечно кибичещ във форума г`усин Диньов :lol: Освен да помоля някой колега следовател или дознател да му назначи да го освидетелстват като за начало с една комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза...
advokata
Младши потребител

Мнениеот dgeorgiev » 16 Яну 2007, 12:18

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dgeorgiev
Потребител

Мнениеот dinev » 16 Яну 2007, 12:34

И все пак е по - благородно, отколкото да си тиква, каквато си ти, адвокатче. А както е известно, тиквите са широко разпространени по нашите земи, и ти не си изключение. Наричам те така, заради честото ти изказване неподготвен, просто ей - така, за спорта. И не трябва да се обиждаш, защото е факт, че си ТИКВА. Ако не си съгласен, можеш да изпълниш първото упражнение за ватмани. ТИКВО
dinev
Потребител

Мнениеот sledovatel » 17 Яну 2007, 15:14

Нищо ново под слънцето няма. Чак няма и постинг който да ме възбуди процесуално. Само типичната простотия и тъпи изказвания.
Който е по отдавна в системата знае как са нещата. То просто не подлежи на спор, защото сме били част от тях. Няма нужда да ми се обяснява какво е ГСУ на МВР щото съм бил част от него. Нито какво е девоенизацията за следствието...аз съм я преживял. Как се е работело тогава също знам защото сам съм се оправял. Преживяхме и раждането на дознанието. Видяхме отделянето на пом. следователския апарат в обособеното дознание, както и това, че от старите пом. следователи нито един не остана дознател поне при нас по РПУ - тата, всичките им кадри са нови. Проследяваме и цялостното развитие на нещата и от житейска и от юридическа гледна точка. То е просто банално, добре известно и прочее.....просто не подлежи на спор. Защо колегите се връзват не мога да разбера. Че някой сипел обиди - разбирам го. Това може - това прави човека. Нека всеки прави това което може. Не искайте от никого да прави това което не може. Има толкова много причини - тежко раждане, изтърване на пеленачето на земята, пияни родители, неблагопрятно и тежко детство....всякакви душевни катарзиси....са налице... :lol: :lol: :lol:
Ще завърша с цитат на един наш поет - кой е той???
"....И под мустаците увиснали,
живота псувахме сърдито...." :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D
sledovatel
Младши потребител

Относно г`усина с дините

Мнениеот advokata » 17 Яну 2007, 17:20

Г`усин доназанателя пак се изхвърля като пуле пред майка му :lol:
Нямаш ли друга работа бе абдал ?Или като мишките само скатаваш,а колегите трябва да бачкат и за теб ? Е от такива мишки като теб полицията е на това ниво. Сега разбирам защо оперативните работници те плюят и командват- смени работата, стани общ работник или ела да метеш кантората ми,бездарнико. А ако не те устройва, мога да ти помогна в бизнеса с дините :lol: Селското стопанство има силна нужда от узрели дини като твоята глава :lol:
advokata
Младши потребител

Мнениеот dinev » 17 Яну 2007, 17:31

Нали ти казах, адвокате, да изпълниш упражнение №1 за ватмани?! Как става ли? Ами хващаш скоростния лост и местиш от първа - на втора, и обратно. Ако не помогне упражнение №1, пробвай с №2. значи, при №2, сядаш на лоста с въртеливи движения ( ако си със лява резба, в което всъщност не се съмнявам). Ако не помогнат и двете упражнения, иди на психолог. Ако психолога не помогне, иди на психиатър. Ако и това не помогне, остава ти единствената възможност да се застреляш.
dinev
Потребител

Мнениеот dozn03 » 17 Яну 2007, 18:25

Защо не престанете?! Не е необходимо всички да четат глупоситте ви! А всеки, който се интересува от темата, ще-не ще го прави. Ако ви харесва този начин на общуване, много моля осъществявайте го чрез лични съобщения или по друг не толкова обществен начин. :!: :twisted: :!:
dozn03
Потребител

Re: Относно г`усина с дините

Мнениеот yugoslav » 17 Яну 2007, 23:08

advokata написа:Г`усин доназанателя пак се изхвърля като пуле пред майка му :lol:
Нямаш ли друга работа бе абдал ?Или като мишките само скатаваш,а колегите трябва да бачкат и за теб ? Е от такива мишки като теб полицията е на това ниво. Сега разбирам защо оперативните работници те плюят и командват- смени работата, стани общ работник или ела да метеш кантората ми,бездарнико. А ако не те устройва, мога да ти помогна в бизнеса с дините :lol: Селското стопанство има силна нужда от узрели дини като твоята глава :lol:

Поработи си върху правописа...поне! Това "пълен член", "кратък член" са все още съществуващи граматически понятия в българския език! Или викаш, "пълен" или "кратък", за тебе все е сладък!?
yugoslav
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 18 Яну 2007, 00:25

Дали пък не се заформя битка? Абсолюгно излишно е, колеги. Прочетете си два-три вица за адвокати и ще ви мине. Не стреляйте по пианиста, той толкова си може....
Gabi1
Потребител

Мнениеот kursant_amvr » 18 Яну 2007, 13:52

Дали пък, да не вземем да се върнем на темата ??
gudio написа:Абе, въпросът явно не е чисто теоретичен. Всъщност - плашите ли се, младежи и девойки, от военната прокуратура и военния съд ? Кой бихте предпочели (не дай, Боже) да ви разследва и съди, ако се стигне дотам ?

Ами да, аз като бъдещ служител се плаша. И ще ти кажа защо. В скромния си стажантски опит съм се срещал с предтсвители на прокуратурата и съда и с представители на военните такива. И съм останал с впечатлението, че са доста различни породи. Няма и начин да е друго. Битието определя съзнанието.

Едните се срещат с десетки престъпления дневно. Някои от тях много тежки и изключително дръзки. Контингент на цивилната прокуратура, често са обръгнали престъпници, които приемат за нещо нормално да теглят ножа на някой, дето ги дразни.
Работейки в такава среда човек неминуемо се променя. Чувствителността му към противообществените прояви се притъпява. Вътрешната оценка, която има за деянията се променя. Стига се до там, че за цивилната прокуратура всичко друго, освен най-бруталните престъпления, се превръща в нещо, което не заслужава кой знае какви усилия, а някои текстове от НК, май май изобщо вече не са престъпления.
И колко много деяния минават по чл. 9 ал 2 НК, или съдът милозливо намира, че има всички основания да се приложи чл. 55. Или пък съдът одобрява сключеното с прокурора споразумение, което почти винаги е апотеоз на хуманизма в правораздаването ( към осъдения разбира се, не към пострадалите.)

От друга страна уважаемите органи на военните съдилища, работят в една "стерилна" атмосфера. Те никога не са работили с хора, за които престъплението е начин на живот. Те работят с най-често интелигентни мъже и жени, които си изкарват честно хляба, служейки във въоръжените сили или в МВР. Разбира се и те могат да извършат пресъпления, но като цяло става дума за съвсем различен тип хора.Става дума за хора, които уважават закона и институциите. И след, като не се срещат ежедневно с помията в която работят нормалните съдилища и прокуратури, военните прокурори виждат престъпление във всеки неуставен поглед накриво. И тъй, като във ВП нямат кой знае колко работа, всеки абсурден сигнал се разглежда под лупа, само и само да се открие някакво престъпление.
Разкарват се колеги до ВП, защото на някой вчерашен тарикат не му харесало как го погледнал КАТаджията на пътя. Практика в момента е, срещу полицаи да се внасят всякакви жалби във ВП, като начин на отмъщение заради това, че са си свършили работата.

Не ме разбирайте погрешно, няма нищо лошо в това че военните магистрати, действат толкова пунктуално. Напротив много е хубаво това. Стига колегите им от невоенните съдилища, също да действаха точно толкова пунктуално и безкомпромисно. А това е невъзможно, най-малкото поради изключителната им претовареност.

И освен това: Не съм съгласен, мен да ме съдят магистрати, които никога не са били в досег със средата, в която аз ще работя. Да ме съдят по повод службата ми, когато не знаят, какво е да си имаш работа с най-голямата помия в обществото.
Ако ще ме съди някой, нека да е този, който съди всички останали. Който има идея, с какви боклуци се занимава полицята. Аз предпочитам да ме съди такъв човек, който е на ясно с всичко това. Пък, който иска, нека да ми обяснява, как всички сме подсъдни на един и същ НК.
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот dozn03 » 18 Яну 2007, 14:22

Браво, курсант!
Много добре си разбрал същността на въпорса още преди да си започнал работа. Всичко, което си написал, е точно така. Може да се добави още към описанието на военните магистрати, което определено ще е в техен ущърб. Аз определено смятам, че след девоенизацията на МВР, въобще не следва да се поставя този въпрос, но с това объркване в НПК, явно ще се поставя още време.
dozn03
Потребител

Мнениеот kursant_amvr » 18 Яну 2007, 15:05

Не искам да казвам нищо лошо за военните магистрати. Хората гледат да си вършат работата и това е хубаво. Просто не смятам, че е редно личния състав на МВР да бъде на тяхна подведомственост. За това по горе съм извел някои от съображенията си за това. Нищо повече.
kursant_amvr
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Обсъждане на законопроекти