начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Принцип за уседналост?

Дискусии и предложения по проекти за закони

Принцип за уседналост?

Мнениеот sunrise » 05 Юли 2007, 15:56

Колеги , във връзка с приетия ,както разбрах от днешните вестници принцип за уседналост на местните избори и то в продължения на 10 месеца, си задавам следните въпроси:
1. Какво ще стане с хората , които са сменили постоянния си адрес в рамките на тези десет месеца? В такъв случай , те ще загубят правото си да гласуват и по старият си постоянен адрес, защото и там вече няма да имат десет месеца? Тук изхождам от хипотезата ,че се касае за хора , които обективно по една или друга причина местят постоянния си адрес/студенти, придобиващи нова работа или имот в друг град и т.н./
2. Придобилите българско гражданство в рамките на тези 10м. , също ли ще бъдат лишени от това си право?
3. Как ще се отрази върху реалните резултати на изборите, спадането на броя на избирателите и кой според Вас ще ползва това, като се има пред вид ,че предимно младите хора са по-мобилни в която и да е държава?
4. Могат ли три месеца преди изборите, да се въвежда такова ограничение по което срокът е 10месеца?
Аз също съм против т.нар. "изборен туризъм", но не съм съгласна заради невъзможността да се приборят управляващите с него , да се лишават други граждани от права по свободно избрани критерии.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот na4inae6ta » 06 Юли 2007, 17:18

Стана ми интересен парвият ти въпрос. Не съм запозната с последните изменения, които се гласуват, относно принципа на отседнлост, но те няма ли да касаят само граждани, които пребивават извън пределите на страната? Мислех, че смяната на посоянен адрес в рамките на страната няма да е проблем.
na4inae6ta
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 06 Юли 2007, 17:28

Не, ще касаят гражданите, които се намират на територията на РБ и са сменили в рамките на последните 10 или 12 месеца постоянния си адрес.Проблемът е ,че така формулирано, те ще губят правото да гласуват и по стария си постоянен адрес.
sunrise
Активен потребител

Назад към Обсъждане на законопроекти