- Дата и час: 23 Ное 2024, 16:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
по чл.40 ППЗОС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
по чл.40 ППЗОС
Чета си закона и правилника и усещам къде ще ме прецакат тези от Общината.
Искам да ми дадат справка за Акт за общинска собственост/които са публични/,
но ми заявяват на четири очи, че ще ми откажат.Възразявам, че нямат това
право,а те ми казват-ще намерим начин!!!?!например по чл.40 ал 5 ''.....лицето няма отношение към общинския имот или исканата информаия ще застраши правата на трети лица''.Как мога да се противопоставя без да стигам до съд?
Искам да ми дадат справка за Акт за общинска собственост/които са публични/,
но ми заявяват на четири очи, че ще ми откажат.Възразявам, че нямат това
право,а те ми казват-ще намерим начин!!!?!например по чл.40 ал 5 ''.....лицето няма отношение към общинския имот или исканата информаия ще застраши правата на трети лица''.Как мога да се противопоставя без да стигам до съд?
- Малко въпросче
Re: по чл.40 ППЗОС
Пусни си в деловодството на общината молба за достъп до обществена информация съгласно изискванията на Закона за достъп до обществената информация. Поискай копие на хартиен носител, защото тези актове са публични. Много се плащат от такива молби и каквото където е поискано го дават. Ако ти откажат трябва да пишат мотивиран отказ, който ти можеш да обжалваш! За теб не е проблем, но те трябва да ангажират юрисконсултите си и т.н. ..
- boba
Благодаря ти boba, не се бях сетила. А по подобен повод, как бих могла да науча кои е собственик на неурегулиран имот?Тези сведения мисля, че не могат да се намерят в Слуйбата по вписвания, а от Общината ми отказват пак на основание чл.40 ал.5.Ако можеш да ми помогнеш - благодаря предварително. И Бог да пази общините, защото вече имат много врагове....
- Малко въпросче
Това е по-трудно, но предполагам на тези места: в общината, в данъчната служба, в техническата служба на общината, ако е земеделска земя - в Общинската служба "Земеделие и гори" /бившите Поземлени комисии/. Най-сигурно е, обаче, в Службата по вписванията - естествено срещу "стимул" на някоя служителка.
- boba
Опитах в Общината,но ми отговориха , че ''ще застрашат правата на трети лица'',милите, те се грижат за нас!!! В данъчните не могат, защото нямам пълномощно от собственика и не мога да получавам такава информация ?!?.И не е земеделска земя,горски фонд или реституиран. Наоколо само пустеещи земи....пълна мъгла.А както застрашавам Общината.....направо не знам.И моля за помощ ;)
- Малко въпросче
От Общината казват, че била частна, но не общинска.Но аз започвам да се съмнявам, че изобщо няма собственик, защото всичко наоколо е безстопанствено.Но и тази информация не мога да измъкна от общината.Там вече ме възприемат като Коен Варванина, които нахлува в Свещенните земи ;)
- Малко въпросче
Мога ли да се включа - след като не знаеш дали е държавна, общинска, земеделска и т.н. може би е най - добре да се пробваш в кадастъра, по разписната книга на имотите или най - добре по кадастралната карта.
- 8873
Ще ми дадеш ли повече информация?какво по- точно мога да търся там?Няма ли да е проблем , че е неурелулиран?
- Малко въпросче
Те си имат секции за отделните райони - трябва да видиш в кой попада. При мене мина - земеделска земя, неурегулирана, само по име на наследодател.
- 8873
Във връзка с това, което разискваме, мои роднини започнаха процедурата по снабдяване с нот.акт, мисля, по обстоятелствена проверка /давностно владение/ относно имот, който владеят 12-13 години. В началото на м.септември общината отказа да даде декларацията /удостоверението/, че имотът няма държавен или общински характер, т.к. имотът се водел неидентифициран?! До края на м.септември имотът беше актуван като частна общинска собственост! Изведнъж, имотът от неидентифициран стана общински.
Изводът, използвайте единствено неофициални контакти с общинските служби /"подходящите" служители/ и не им изостряйте вниманието върху собствеността на имотите, освен ако не е крайно наложително и нямате голям интерес от това.
Използвайте и съвета на "8873".
Изводът, използвайте единствено неофициални контакти с общинските служби /"подходящите" служители/ и не им изостряйте вниманието върху собствеността на имотите, освен ако не е крайно наложително и нямате голям интерес от това.
Използвайте и съвета на "8873".
- boba
Но аз нямам име - това ми е проблема.Видях и твоя проблем - съвсем непрофесионално ми хрумна - що не я обявиш за открадната, тази кола?Все някого ще открият,а пък тя се води на твое име....
- Малко въпросче
Съгласна съм с теб.Казвам така, защото са изоставени от много години дори и от общината/докато не се намесих аз;) , дето ги застршавам /
- Малко въпросче
А тя на какво основание е отказала там?Няма ли право да откаже само ако е общински?и докато се обжалва отказа, тя има ли право да актува спорния имот?
- Малко въпросче
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|