начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Обжалване на електронен фиш

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на електронен фиш

Мнениеот lyubaka76 » 05 Яну 2021, 13:00

Историята е следната: В неделя ме спряха кат-аджии за проверка. Преди няколко месеца при подмяната на личната карта ме бяха уведомили че имам невръчен фиш и сега ми го връчиха. Оказа се за превишена скорост. При ограничение 50, аз съм карал със 78. 100лв, като ако го платя до 14 дни, както и смятах да направя, отстъпка 30%(лева). Дотук добре. Оказа се (според фиша) че нарушението съм направил на 23.09.2019 при движение от гр. Божурище към гр. София, до магазин Айко. Аз нямам спомен в тази посока да има ограничение 50, но в крайна сметка приемам, че съм нарушил. Обаче вчера минавах пак от там и специално гледах - няма такъв знак за ограничение. Реших да погледна в Google street view и там снимките се оказаха точно от септември 2019-та. Ами и тогава такова ограничение в тази посока няма. В посока към Божурище има и го знам, но във фиша изрично си пише че съм се движил от Божурище към София(а и магазин Айко е от тази страна) извън населено място и че ограничението е с пътен знак B-26. А такъв знак там няма. Знак за ограничение на скоростта има чак малко преди кръстовището за Банкя и той е за ограничение 70км/ч!
И така, имам намерение да обжалвам фиша. Питанията ми са няколко: тази жалба на някаква типова бланка ли се подава или е свободен текст? Могат ли по някакъв начин и трябва ли при едно такова обжалване полицаите да доказват че по време на нарушението е имало такъв знак? Мога ли и трябва ли да предоставя заснето клипче от участъка като доказателство че няма знак за ограничение и ако мога - кога се прави това, заедно с подаването на жалбата или на заседанието на съда? Ще се приемат ли като някакво доказателство за липсата на знак и съответно на нарушение снимки от Google street view на участъка? При евентуално негативно за мен решение, освен пълната стойност на фиша трябва ли да платя и нещо друго?
Благодаря предварително!
lyubaka76
Нов потребител

Re: Обжалване на електронен фиш

Мнениеот kpts_ » 05 Яну 2021, 17:52

Можете да направите възражение по фиша пред директора на СДВР или ОДМВР /според издателя на фиша/.
Ако Ви откажат анулиране - тогава обжалвате в 14 дневен срок от уведомяването за отказа.
kpts_
Потребител

Мнениеот kpts_ » 06 Яну 2021, 18:12

Да добавя - в Интернет има много инфо за обжалването на електронен фиш.
kpts_
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 07 Яну 2021, 23:07

Да, точи участък от Околовръстното до Метро е странен - в посока София няма ограничения, в посока Божурище има ограничение 50. Нееднократно съм се оглеждал - знак в посока софия НЯМА. Така че спокойно можете да обжалвате наказанието.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Административно право