начало

Започва търсенето на нов градски прокурор на София Започва търсенето на нов градски прокурор на София

Такса за необитаем апартамент след последните промени

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Такса за необитаем апартамент след последните промени

Мнениеот guest1 » 09 Мар 2025, 14:06

bozyo написа:доколкото ми е известно, таково животно в правния мир няма. и при нас го няма! има ЕС, има сдружение по глава втора, раздел III ЗУЕС, има вписан в регистъра по чл.47а, ал.1, т.2 управител. ЕС не се регистрира, а се самопоражда при появата на условията по чл.37 ЗС. например един собственик притежава сграда на два етажа и продава втория етаж другиму - чл.3 ЗУЕС. после обособява на първия етаж ляво и дясно крило със самостоятелни входове и тоалетни, а откъм улицата магазин, като ги продава на още трима купувачи - чл.1 ЗУЕС, във връзка с чл.37 ЗС.

Мисля, че навлизате в излишни разсъждения и подробности!
Цитирате чл. 3 ЗУЕС, а даже не го осмисляте!
Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) За управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, в които самостоятелните обекти са до три и принадлежат на повече от един собственик, се прилагат разпоредбите на чл. 30, ал. 3, чл. 31, ал. 1 и чл. 32 от Закона за собствеността.

bozyo написа:чл. 17, ал. 3, във връзка с чл. 15, ал. 2 ЗУЕС

Смях!!! За да има решения на ОС - трябва да има ОС - нали?
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Такса за необитаем апартамент след последните промени

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Мар 2025, 16:54

Моят съвет е - никога съдебни дела с никого. Нека седи - заплахата на рамото ти - тоест - нека имаш стрела в кончова си - но никога не прави съдебно дело. Адвокат съм и - понякога ми се плаче - че се съдят.

Папийонки и тоги.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост