начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

ЧСИ Какво става ако спечелилия търга не плати

ЧСИ Какво става ако спечелилия търга не плати

Мнениеот npanayotov » 17 Сеп 2015, 13:42

Здравейте. Имам следния въпрос. Участвах на търг на ЧСИ. Имаше няколко наддавания но го спечели друг човек. И двамата с него наддавахме до края, на последната стъпка аз се отказах и той спечели. Оказа се че той нещо се е объркал и не е внесъл цялата сума в 7 дневен срок. Сега ЧСИ ми каза, че понеже и двамата сме били на предпоследната стъпка, трябва да теглим жребий. Въпросът ми е - не трябва ли направо имотът да бъде възложен на мен?

Това пише в сайта izpalniteli.com
"При невнасяне в срок губите задатъка и възможността да получите собствеността на имота, която се възлага на следващия участник в търга, който е направил най-високо предложение. За целта частният съдебен изпълнител писмено кани наддавача, предложил следващата най-висока цена."

При положение че и двамата сме участвали в предното наддавателно предложение, трябва ли да теглим жребий, или направо имотът трябва да бъде възложен на мен? Благодаря предварително...
npanayotov
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство