начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ЧСИ

ЧСИ

Мнениеот suhodol » 16 Авг 2015, 07:46

Здравейте, къщата ми е обявена за публична продан. Провежда се търг без да са внесени сумите за участие. Това законно ли е. Трвябва ли ЧСИ да ме извести за проведения търг писменно? Търгът се е провалил.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Re: ЧСИ

Мнениеот milley » 18 Авг 2015, 14:28

Имотът е обявен за публична продан. В рамките на 1 месец заинтересованите купувачи могат да направят оглед и, ако искат да купуват, внасят зададтък по сметка на съд. изпълнител. Ако няма внесени такива задатъци, значи няма интерес към имота и съд. изпълнител ще обяви пред взискателя проданта за нестанала. Това не означава, че всичко свършва до тук. След известно време взискателят ще поиска втора продан, тогава цената на имота ще е по-ниска.
Какви суми все пак имате предвид? 10% депозит /задатък/ или други?
milley
Младши потребител

Мнениеот m_polly » 25 Авг 2015, 18:02

Ако търгът се е провалил (на юридически език - проданта е нестанала) ЧСИ изпраща съобщение на взискателя, с което му дава едноседмичен срок да поиска втора продан. Ако последния не стори това, имотът се освобождава. Вие, в качеството ви на длъжник, ще бъдете уведомени за насрочването на втора продан.
m_polly
Потребител

Мнениеот sterster » 25 Авг 2015, 21:00

във кой смисъл се освобождава :arrow:
sterster
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Сеп 2015, 04:12

В смисъл, че ако впишеш междинен правно издържан пояс от сделки - дори една да е - чисто от футболна гледна точка се получава каша, от която печелиш. Имотът се освобождава - пада възбраната - кой се кумил, кумил. Времето е неприкосновено - то не е частна собственост, не може някой да ми губи времето, а аз да му плащам на всичко отгоре.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство