начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ЧСИ помощ

ЧСИ помощ

Мнениеот versona » 23 Юли 2016, 16:24

Добър ден!
Имам въпрос, на който не мога да намеря отговор.
Съпругът ми има кредит от 2007 година, който стигна до ЧСИ. В момента е в чужбина, там работи на трудов договор, не тук. Няма изгледи и да се върне скоро да работи в БГ. Няма движимо или недвижимо имущество на негово име.
През 2015 сключихме брак, могат ли да запорират мои сметки, ако ЧСИ прецени? Изобщо какво може да стане в този случай? :roll:
versona
Нов потребител

Re: ЧСИ помощ

Мнениеот ivanov_p » 23 Юли 2016, 16:34

Може да възрази срещу заповедта за изпълнение и изп.лист пред съда. Срокът е един месец от научаването, т.е. от момента в който вие или друг домашен е получил съобщението от ЧСИ. Има шансове да постигне обезсилване на заповедта и изп.лист, след което банката ще трябва да води ново дело и да се разчита нещо да падне по давност.
Последна промяна ivanov_p на 23 Юли 2016, 18:37, променена общо 1 път
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот versona » 23 Юли 2016, 16:36

Мен ще ме търсят ли за нещо? Ще ми запорират ли сметките? Аз също нямам нищо на мое име.
Другото нещо, което искам да питам е- ако съдия изпълнителя не може да събере парите 2 год. прекратява ли се производството? Изобщо колко е давността за събиране на дълга щом е при СИ?
Иванов, вие адвокат ли сте?
versona
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 23 Юли 2016, 18:33

Не съм адвокат, но е добре да се обърнете към такъв.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот versona » 23 Юли 2016, 19:14

Аз пак да попитам за това
Мен ще ме търсят ли за нещо? Ще ми запорират ли сметките? Аз също нямам нищо на мое име.
Другото нещо, което искам да питам е- ако съдия изпълнителя не може да събере парите 2 год. прекратява ли се производството? Изобщо колко е давността за събиране на дълга щом е при СИ?
versona
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 23 Юли 2016, 20:43

Няма да запорират ваши сметки, но сте в брак и имуществото ви е общо. Делото може да се прекрати след две години, но може да започне пак и така следващите 20-30 години. Не повтаряйте постоянно, че нямате нищо, защото ако дългът е голям ще дойдат едни сериозни хора и ще ви обяснят, че всеки има нещо, два бъбрека, черен дроб, слезка. Отидете при адвокат и му кажете да възрази по 423 от ГПК, а не расъждавайте върху неща, които нито разбирате, нито ще ви отърват, защото весникарите, които ги пишат не дължат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот milley » 11 Авг 2016, 17:18

При ЧСИ, който си работи делата, давност няма.
milley
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство