начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Получаване и отказ на виза.

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Получаване и отказ на виза.

Мнениеот aneliaivanova86 » 10 Юни 2011, 22:04

Здравейте, искам да Ви попитам следното: На 25 г. съм и съм завършила съм висшето си образование в страната. При евентуално кандидатстване за виза J-1 в съединените американски щати и при наличие на сключен договор за работа с определен начална и крайна дата, възможно ли е да бъда одобрена за визата или ще ми откажат поради липса на статут? Какви са ограниченията за издаване на работни визи към САЩ? Благодаря на отзовалите се.
aneliaivanova86
Нов потребител

Re: Получаване и отказ на виза.

Мнениеот nikiboy » 11 Юни 2011, 21:37

Американците имат много интересни правила за опазване на територията си. Интервюиращият служител може да ви откаже виза, дори може да ви наложи и забрана за влизане в САЩ и искане на нова виза през следващите години, само защото така е преценил, сметнал ви е за потенциален имигрант, криминален тип, застрашаващ нац. сигурност и т.н. За разлика, ако в българско посолство ви откажат издаване на виза имате право да съдебно обжалване.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство