начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Българско гражданстсво с две имена по ЛК.

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Българско гражданстсво с две имена по ЛК.

Мнениеот alexandr_velev » 13 Авг 2012, 11:47

Здравейте,

Бих искал да попитам знаещи участници от този форум за малко по-подробна информация във връзка с възникнало (поне така си мисля) недоразумение след предобиване на Българско гражданство.

Ще опиша накратко проблема:
Аз се явявам молдовски гражданин, получих удостоверение за Българско гражданство на 03.07.2012г, в което бяха вписани само 2 имена без бащиното и с грешка в малкото име а именно: Александр Велев. (Без "Ъ")
След разговора по телефон с представителя от Дирекция "Българско Гражданство" ми поясниха че това не е грешка, а с такива имена ме вписаха за български гражданин.
Та...бих искал да Ви попитам, понеже смятам за нередно малкото ми име да бъде изписано с граматична грешка и данните по лична карта да бъдат без бащиното име, което също смятам за нередно съгласно закона за лични документи къде и как мога да подам молба за промяна на имената с цел същите да бъдат изпсани правилно и в пълен обем?

До сега бях със разрешително за постоянно пребиваване където малкото име беше изписано правилно (Александър Велев)

Моля за Ваше съдействие към кого трябва да се обърна и с какви документи. Благодаря Ви предварително.
alexandr_velev
Младши потребител

Назад към Гражданство