Здравейте, наскоро завърших университет и започнах работа. Но съм в бизнеса, в който пострада най-много от този вирус. Направих над 6 месеца там, но сега отказват да ми плащат и искат да пиша неплатен отпуск. Въпросът ми е като откажа и съответно ме съкратят имам ли право на борса? Колко стаж трябва да имам за да имам право на борса да ми изплащат заплатата? Това, което намерих е, че пише до 3 години стаж - 4 месеца борса. Ок, до 3 години, но колко е минимума стаж? Отделно пише, че трябва да съм осигурявана през последните 18 месеца. Университетът ме осигуряваше до лятото, след това работодателя, но сега като проверих в интернет здравните ми осигуровки имам един пропуснат месец - август. Все пак пише като проверявам онлайн:
ЛИЦЕТО Е С НЕПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА
Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от МАРТ/2017 до ФЕВРУАРИ/2020
ГОДИНА МЕСЕЦИ
2019 8
Тоест август месец не съм внасял (започнах работа септември). Като откажа да съм неплатен отпуск ще бъда съкратен, но ще имам ли право на борса при моя случай? Благодаря предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам ли право на борса?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имам ли право на борса?
Почти същия проблем с мен, но разбира се, че моята ситуация не е толкова лоша Желая ви късмет, поздрави
Showbox jiofi.local.html tplinklogin
Showbox jiofi.local.html tplinklogin
- rayan08
- Нов потребител
Re: Имам ли право на борса?
rayan08 написа:Почти същия проблем с мен, но разбира се, че моята ситуация не е толкова лоша Желая ви късмет, поздрави.
Здравейте!
Първо - учудвам се, че отговаряте на въпрос, от преди 6 месеца. Питащия вероятно е забравил за въпроса, и/или е намерил отговора сам.
Второ - не става ясно, каква е Вашата ситуация? В долната част на поста сте сложили линк, но …
Понеже и друг може да има подобни въпроси - всички отговори ги има в КСО, а в подреден вид, на страницата на НОИ - Парични обезщетения за безработица по Кодекса за социално осигуряване
Пп.
vuprosi написа:Отделно пише, че трябва да съм осигурявана през последните 18 месеца. Университетът ме осигуряваше до лятото, след това работодателя, но сега като проверих в интернет здравните ми осигуровки имам един пропуснат месец - август.
На всички, с подобни разсъждения ще кажа - не бъркайте „Здравните осигуровки” и осигурителни вноски във фонд „Безработица“.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|