начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Платена коректно такса към Районен съд, - отново дължима?!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платена коректно такса към Районен съд, - отново дължима?!

Мнениеот borissoff » 04 Апр 2018, 09:59

Кой е виновен??!? Платих такси към съда подело преди 2 години. Платено веднага след решението на съдииката. Пазя бележките от банковия превод. След години скоро от НАП ми казват че имам задължения с лихви.... Плюс 5 лв. за изп. лист - за него май им я дадох бележката с платена такса за да го получа.... Кк иначе ще го взема...??!!! Пратиха ме до отдел 4събиране на НАП, там една женица си цъкаше на игра на компютъра и не знаеше за какво е на работа... И, почва ходене по мъките... Ходихах и до съда където много трудно ми казаха да напиша смирена молба до "районен съд" :D като че ли е физическо лице, и да приложа бележките. Сега чакам но, не вярвам въобще че ще ми свършат работа от съда....Толкова да съм омерзен от отношението в съда(нагли, арогантни, правиха ме на маймуна по канцелариите и никой не знае какво да направя...). А, спомням си че когато да платя(беше отбелязано в решението че трябва да дам пари, но нито сметка, нито че трябвало после да ги уведомя най-прилежно може би с молба че са получили паричките си....-идиотска работа) за да ме отпишат... Така една жена от деловодството ми спомена, и че това е МАСОВ проблем с тези такси....

Вярно е за гнилите ябълки както казваше бившия френски посланник....

Моля, споделете мнение, опит, дайте съвет.... -ако искате да помогнете.
borissoff
Младши потребител

Re: Платена коректно такса към Районен съд, - отново дължима

Мнениеот lawchoice » 04 Апр 2018, 12:27

Ще отидеш при адвокат!
Съдебните служители не само не са длъжни, но и НЯМАТ право да дават правни съвети!
Освен това, като видя, че служителката в НАП играе на компютърни игри през работно време, какво направи? Тя има началник!

Или е по-лесно да се възмущаваме от всекиго и от всичко по форумите. Като гледам демонстрираните от теб знания в областта на правото, би било добре да си спестиш коментара по отношение на факти и обстоятелства от обществения живот, които очевидно не са ти ясни!
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот kalimqvka » 04 Апр 2018, 13:41

Първо - научи се да пишеш! Второ - научи се да обясняваш какъв е проблемът ти по начин, че да е ясен и за останалите, а не само за теб! Трето - наистина отиди при адвокат, а не мрънкай по форуми, че гнили ябълки са те прецакали! И накрая един въпрос - как, според теб, от съда ще разберат, че точно ти си заплатил такса за точно определено нещо, при условие, че ежегодно в този съд се гледат стотици хиляди дела, по които се осъществяват двойно и тройно повече плащания? Дори и да не беше така, съдът и неговите служители въобще не са длъжни да издирват информация, дали си си изпълнил своите задължения към тях - това си е изцяло твое задължение, а и е било в твой интерес да го сториш, за да избегнеш ситуацията, в която си попаднал. Това, че не си се сетил за нещо елементарно, наистина означава, че е налице "идиотска работа", но не и от страна на служителите в съда!
kalimqvka
Нов потребител

Мнениеот borissoff » 08 Апр 2018, 16:59

Защитавате съдебната система ..... -като Матросов от окопите. Аз мисля че там работят само комунисти, деца на върли комунисти, и откровени русофили и българомразци.... Родоизменници, за 30 сребърника... При това, право завършват само най-сдуханите шматароци!

А сега, ще отговоря на неиздържалите нерви на най-отявлените съфорумци с дух и взгляд на ремсисти:
Първо, мога да пиша! Таварищ, или дорогая подруга КАЛИМЯВКА.
Лоу Чойс, как мислиш че ако кажа на шефчето и,че служителката си играя на игри на компютъра, ще се оправи света? И как очакваш да го намеря за това? Някой ще ми обърне внимание?!?
borissoff
Младши потребител

Назад към Общи дискусии