начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

питане за недвижим имот

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

питане за недвижим имот

Мнениеот kamaro21 » 12 Юни 2018, 21:12

Здравейте! Искам да попитам непрекъснатп ЧСИ ми запорира сметките по банките! Аз продавам един имот но не знам как ще ми го платят през банкова сметка нали била задължителна! Има ли изход?
kamaro21
Нов потребител

Re: питане за недвижим имот

Мнениеот katerinakuch » 12 Юни 2018, 23:07

Направете си такава в някоя банка.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 13 Юни 2018, 00:22

Да си откриете нова сметка, да. Да изтеглите или прехвърлите парите след техния превод... :roll:... да. И всичко това преди ЧСИ да е установил новата Ви сметка. Но! В случай, че нямате намерение да погасите задълженията поради, които Ви е наложен запор, независимо от получените средства при продажба на имота, :oops: ще да е добре да знаете за чл. 293а от НК., който гласи:
„Който, след като е осъден да изпълни парично задължение с влязъл в сила съдебен акт и в продължение на една година от влизането му в сила не изпълни задължението си към кредитора, въпреки наличие на парични средства или имущество за това, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.”
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Юни 2018, 08:03

Може да си направите свободна сметка - има и такива услуги.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 13 Юни 2018, 10:08

kamaro21 написа:Здравейте! Искам да попитам непрекъснатп ЧСИ ми запорира сметките по банките! Аз продавам един имот но не знам как ще ми го платят през банкова сметка нали била задължителна! Има ли изход?

Да, има изход. Много лесен и законосъобразен - да си платите задълженията и да спре ЧСИ-то да се занимава с Вас. Не сте ли мислили в тази насока?
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 13 Юни 2018, 10:10

Ааа... Apropo - и да не си мислите, че някой ще Ви бутне аванта да Ви обяснява как да извъртите ЧСИ-то (а оттам и кредитора, комуто дължите тези пари)? Така ли става? Правиш борча, после влизаш и питаш на аванта как да финтираш кредитора и после се кефиш какъв си тарикат... Тц.... :)
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 13 Юни 2018, 15:30

Най-добре е с парите от продажбата да се разплатите на кредиторите си. Така е най-честно и законосъобразно. Има начини за това.
Глупаво е да искате безплатни правни съвети в публичен интернет форум как да прецакате кредиторите си. Освен това не е и морално - особено ако кредиторите Ви имат жизнена необходимост от тези пари.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Общи дискусии