- Дата и час: 21 Дек 2024, 05:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
E,Gega,водевила ще продължи.Изплаши всички активисти от форума.
Разбрах,че конкурсните работи ще минат и през трети проверител/арбитър/,така че се въорежете с търпение за след 20-ти....
Разбрах,че конкурсните работи ще минат и през трети проверител/арбитър/,така че се въорежете с търпение за след 20-ти....
- kasidi
- Потребител
Да, така ще бъде, права/а си - водевилът ще птродължи! Докато бездушието продължава. колко часа минаха и никой не каза и една дума в подкрепа или против на това, което аз изразих. Продължавайте да си хортувате колко е гаден животът и как някой друг ви "прецаква" с измислени конкурси. Останете си със здраве и с приказките!
- gega
- Потребител
До gega
Аз съм застанал с имената си, а в твоя профил няма нищо
Да застанем с ИМЕНАТА си и да заявим пред цялото общество ВСИЧКО
Аз съм застанал с имената си, а в твоя профил няма нищо
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Колеги за да има прозрачни конкурси ,за да има справедливост!!!!
Гласувайте за Неделчо Беронов един достоен юрист!!!!!!!!!!!!!
- loyer
- Младши потребител
loyer написа:Колеги за да има прозрачни конкурси ,за да има справедливост!!!!
ЗАКОН ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
.....
Чл. 12. (1) Съдиите, прокурорите и следователите, докато упражняват професията си, не могат да членуват в политически партии или организации, движения или коалиции с политически цели и да извършват политическа дейност.
(2) Съдиите, прокурорите и следователите са свободни да образуват и да членуват в организации, които защитават тяхната независимост и професионални интереси и подпомагат професионалната им квалификация.
(3) Професионалните организации на съдиите, прокурорите и следователите не могат да се сдружават със синдикални организации от друг бранш или отрасъл на национално или регионално ниво
[/b]
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
това не пречи да бъдат номинирани..и ти защо мислиш,че съдебната система е н
необвързана политически.....?!
необвързана политически.....?!
- loyer
- Младши потребител
loyer написа:Колеги за да има прозрачни конкурси ,за да има справедливост!!!!
Това сериозно ли е или майтап някакъв ?
Доста си млад, та не помниш гениалната и ненадмината практика на "Върховния държавен арбитраж" по въпросите на "соц.организациите", преизпълнението на петилетния план и неговото отражение върху действителността на плановите договори.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Явно въпроса с даруването опря да цялата управленческа система.
Не приветствам политическата агитацията във форума.По-скоро би трябвало да се говори за конституционна промяна-като функции на президента,брой на народните представители в парламента.И двете теми са много съществени и е крайно необходимо да има промяна.Омръзна ми да гледам 240 човека,от които ефективно работят не повече от 80-и това е много.А Неделчо Беронов/моите уважения към възрастта и дългогодишната му юридическа практика/ изобщо не е подходящ от всякаква гледна точка за президент.Това е
моето мнение.
Не приветствам политическата агитацията във форума.По-скоро би трябвало да се говори за конституционна промяна-като функции на президента,брой на народните представители в парламента.И двете теми са много съществени и е крайно необходимо да има промяна.Омръзна ми да гледам 240 човека,от които ефективно работят не повече от 80-и това е много.А Неделчо Беронов/моите уважения към възрастта и дългогодишната му юридическа практика/ изобщо не е подходящ от всякаква гледна точка за президент.Това е
моето мнение.
- kasidi
- Потребител
gega написа:Е, тогава да бъдат уволнени половината от Търговско отделение при ВКС
Не мога да преброя чак "половината". Не всички са в Търговско и не е речено, че са за уволнение. Но да ми разправят, че Беронов е бил дългогодишен "съдия" и то "блестящ"...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
Това имха предвид - промяна в конституцията, свързана с управлението на съдебната система. Трябва да се намали членствения състав на ВСС, като отпадне квотата на парламентна. Тъй нареченото "взаимно възпиране на властите" може да се осъществява чрез квота на друг независим орган - напр. Конституционния съд, чийто пък членствен състав се формира и чрез назначаване от Президента и от НС. Ето, макар и да не харесвам новите назначения на Президента в КС, това е негово конституционно право и той, щом е преценил, добре. Но ДИРЕКТНО парламента да се намесва с политически фигури в работата на съдебната система, никак не е добре. И кой после носи отговорността - НС. А пък от там какво чуваме - ВСС е безконтролен орган и дайте сега да сложим "прангите" на съдебната система. Но той е "безконтролен", защото неговите членове са избирани от друг парламент. Инак ако тези "политици" във ВСС бяха избирани от "нашия", "добрия" парламент, ВСС нямаше да е толкова лош. И някой си Миков от парламентарната група на БСП се "изпуска" и твърди, че след като изтече мандата на трима от конституционните съдии, ще се свърши "Властването" на СДС. Но не казва, че ще стане по-добре, а просто, че ще бъдат назначени отново "наши" хора. Ето, това е положението, другарки и другари. Затова аз ви предлагам, ако трябва да се открие нова тема, да се обсъждат нови идеи и след като се обединим около нещо рационално, да бъде предложено за обсъждане пред цялото общество. Явно това е пътят, не подценявайте тазци възможност за промяна. Очаквам Ви с мнения по това предложение. Моето първо предложение е:
1. ВСС - от 15 членове - трима по право (както до сега), деветима, избирани от делегатски събрания на съдиите, прокурорите и следователите - напр. петима съдии, трима прокурори и един следовател; и трима, назначавани от КС на РБ. По този начин, смятам, че политиката няма да оказва такова отражение върху решенията на ВСС.
2. Административните ръководители в могистратурата да се избират от общото събрание на съответния съд, прокуратура или следствена служба. ВСС при назначаването му да има т. нар. "отлагателно вето", т. е. да има право МОТИВИРАНО да връща тази кандидатура, като обосновава защо не я приема. Ако повторно бъде избран от ОС на съответната магистратура, е задължен да назначи избрания за административен ръководител.
Дано да възникне дискусия, а не отново всичко да замре. Ако ние не променим този "театър на абсурда", винаги ще се оплакваме от този или онзи и ще се вайкаме защо ние не сме избрани за магистрати, а другите "парашутистите" са. И простичко казано - ще си говорим, но ще останем в историята като Битълсите:)))))))))))))))
1. ВСС - от 15 членове - трима по право (както до сега), деветима, избирани от делегатски събрания на съдиите, прокурорите и следователите - напр. петима съдии, трима прокурори и един следовател; и трима, назначавани от КС на РБ. По този начин, смятам, че политиката няма да оказва такова отражение върху решенията на ВСС.
2. Административните ръководители в могистратурата да се избират от общото събрание на съответния съд, прокуратура или следствена служба. ВСС при назначаването му да има т. нар. "отлагателно вето", т. е. да има право МОТИВИРАНО да връща тази кандидатура, като обосновава защо не я приема. Ако повторно бъде избран от ОС на съответната магистратура, е задължен да назначи избрания за административен ръководител.
Дано да възникне дискусия, а не отново всичко да замре. Ако ние не променим този "театър на абсурда", винаги ще се оплакваме от този или онзи и ще се вайкаме защо ние не сме избрани за магистрати, а другите "парашутистите" са. И простичко казано - ще си говорим, но ще останем в историята като Битълсите:)))))))))))))))
- gega
- Потребител
gudio написа:gega написа:Е, тогава да бъдат уволнени половината от Търговско отделение при ВКС
Не мога да преброя чак "половината". Не всички са в Търговско и не е речено, че са за уволнение.
Така си е, има и няколко във ВАС. Но не това е проблемът, нали. Това е правен форум и мен ме интересува съдебната система, а не политиката. За това има други форуми, а пък и всеки вече е решил дали да гласува или не. Само ще си позволя да отбележа, че новият президент ще бъде избран с около 15-20% от българските граждани, което както и да го погледнем е жалко. Но именно това, НАЙ-СЪЩЕСТВЕНО, обстоятелство ще убегне от зрителния югъл на "политическите анализатори"!
- gega
- Потребител
Първо няколко думи за интервюто на Пенчев.
Самите механизми за провеждане бяха опорочени. Щеше да ми е много интересно г-н Пенчев да ни беше светнал зададения казус към кой въпрос от конспекта се отнася. Защото гаранция за равно участие на всички кандидати е конспекта - той дава рамките, в които всички се готвят, за да могат да покажат най-доброто от себе си. Излизането от конспекта дава възможност да се толерират определена група учстници за сметка на всички останали. Тъй че толкова за това каква гаранция давали механизмите - дават, ама кой ги спазва.
Все пак лягането на казуса върху ЗУТ беше все пак нещо като комплемент към участвиците в конкурса - показа, че организаторите се страхуват, че повечето кандидати са добре подготвени и могат да бият нагласените за "победители" дори ако последните предварително са получили отговора на казуса, ако въпросите са от материята в конспекта. Но в статията г-н Пенчев ни изкара и че не можем и да смятаме:
Протежето на мургавия клиент на съдебната власт - достоен юрист!
За този ли да гласувам:
- Самите механизми за провеждане на конкурса за административни съдии са достатъчно сериозна гаранция, за да не се стигне до корупционни практики. Навсякъде по света за кадрови и регулаторни органи се утвърждават все колективи с повече членове, за да се избегне възможността за корупция. Защото, когато всичко е в ръцете на един човек, е много по-лесно въпросът да се реши по "другия начин".
Онези кандидати, които издържат конкурса, ще трябва да бъдат назначени от Висшия съдебен съвет. Знаете, че гласуването е тайно за всяко едно назначение, независимо дали е за административен съдия, или не. Но дори да изходим от позицията, че ВСС е корумпиран, което аз не твърдя, ние имаме Наредба №2 за провеждане на конкурсите за магистрати, в която са дадени много гаранции за безпристрастност при провеждането на изпитите.
Аз съм подбрал 40 съдии от ВАС и 10 хабилитирани преподаватели. С компютър, на случаен принцип, на 30 август ВСС избра 12 от колегите ми и трима преподаватели, които ще бъдат в конкурсните комисии. Освен това ще има десет юридически казуса, които три дни преди писмения изпит - на 29 септември, ще бъдат запечатани в пликове и ще бъдат съхранявани във ВСС. В деня на изпита, пред аудиторията, кандидат, избран случайно от залата, ще изтегли един плик и ще прочете казуса пред всички. После ще се изтеглят още два плика и ще бъдат разпечатани, за да се види, че казусите са различни. Всичко е както се прави на изпита по литература на кандидатстудентските изпити.
Самите механизми за провеждане бяха опорочени. Щеше да ми е много интересно г-н Пенчев да ни беше светнал зададения казус към кой въпрос от конспекта се отнася. Защото гаранция за равно участие на всички кандидати е конспекта - той дава рамките, в които всички се готвят, за да могат да покажат най-доброто от себе си. Излизането от конспекта дава възможност да се толерират определена група учстници за сметка на всички останали. Тъй че толкова за това каква гаранция давали механизмите - дават, ама кой ги спазва.
Все пак лягането на казуса върху ЗУТ беше все пак нещо като комплемент към участвиците в конкурса - показа, че организаторите се страхуват, че повечето кандидати са добре подготвени и могат да бият нагласените за "победители" дори ако последните предварително са получили отговора на казуса, ако въпросите са от материята в конспекта. Но в статията г-н Пенчев ни изкара и че не можем и да смятаме:
Да направим една елементарна сметчица. Да речем, че 68 съдии ще бъдат назначени на роднински принцип (все пак семействата в нашата съдебна власт са толкова много, че тя може да се нарече и СЕМЕЙНА власт). Остават 200, които ще разчитат на плащане - по 10 000 евро. 200 х 10 000 = 2 000 000. Имаме общо 40 човека, които ще делят. 2 000 000 : 40 = 50 000 евро. Скромна сумичка, която обаче голяма част от българските граждани (че и от кандидат съдиите) не са виждали на едно място през целия си живот. Няма да коментирам слуховете, че конкурса се провежда под формата на търг с тайно наддаване. Но такива наивни опровержения като това в статията са просто обидни за тези, които ще ги четат.Хората, от които зависи назначаването на един съдия в административния съд, са доста. Първо, имаме три изпитни комисии от по петима души, което прави общо 15 човека. След това имаме 25 магистрати членове на Висшия съдебен съвет (ВСС). Значи говорим общо за 40 души. Чух слуховете, че едно място се търгува за 10 000 евро, но ако разделим тази сума на 40 човека, означава, че всеки би трябвало да получи по 250 евро. Всичко това е на шега, разбира се.
Струва ми се, че имената не са толкова важни. Никовете също вършат работа. По-важно е какво ще се направи. Ако се постигне нещо - те и истинските имена ще станат известни. Защото голяма част от българите дори не знаят истинските имена на Софроний Врачански, княз Стефан Богориди, Неофит Бозвели, Иларион Макариополски, Раковски, Левски, Бенковски и Гавраил Кръстевич. Но само за век, те направиха раята (тур. "стадо") да има независима църква и да живее в свободна държава.Да застанем с ИМЕНАТА си и да заявим пред цялото общество ВСИЧКО
Протежето на мургавия клиент на съдебната власт - достоен юрист!
За този ли да гласувам:
Решението, което можеше да е и друго, ако председателят на Конституционния съд Неделчо Беронов си беше изпълнил задълженията. Какво може да се очаква от този кандидат-президент?РЕШЕНИЕ № 8
София, 13 септември 2006 г.
по конституционно дело № 7 от 2006 г., докладчик съдията Лазар Груев
(Обн., ДВ, бр. 78 от 26.09.2006 г.)
Конституционният съд в състав:
Председателстващ: Васил Гоцев
Членове:
Стефанка Стоянова Лазар Груев
Маргарита Златарева Мария Павлова
Людмил Нейков Емилия Друмева
Румен Янков Владислав Славов
Живан Белчев Евгени Танчев
.....
При произнасянето дали разпоредбата е противоконституционна не се получи необходимото мнозинство, поради което искането трябва да се отхвърли. Липсата на мнозинство за една от двете тези възпрепятства съда да изготви общи мотиви, поради което становищата на двете групи се излагат поотделно.
Според съдиите Стефанка Стоянова, Румен Янков, Лазар Груев, Мария Павлова, Емилия Друмева и Евгени Танчев искането следва да се отхвърли по следните съображения:
- Galahallt
- Нов потребител
Здравей те на всички във форума, чета Вашите разсъждения и се чудя защо трябва да се правим на врачки какви са отговорите и кой крив и кой прав. Аз лично седя и си чакам резултата и ще го приема какъв то и да е. Но през седмицата разбрах поне по какъв критерии да си оценявам работата. Първо, че казусът ни бе по вече публикуваното във форума решение на съдия Джелепова и че диспозитива включа ОТМЕНЯ, ОТХВЪРЛЯ и ПРЕКРАТЯВА.
Много се чудих да ли да споделя това с Вас приятели, защото знам, че все ще се намери някой който да ме обвини в нещо задкулисно, но накрая реших да го направя и така поне малко да разсея мислите Ви, а да Ви кажа как да се ориентирате във верните отговори и всеки сам да си направи извод за своята работа от конкурса.
На тези, които ще кажат, че може би имам някакви, връзки просто случайно разбрах за решението и формата на диспозитива
Много се чудих да ли да споделя това с Вас приятели, защото знам, че все ще се намери някой който да ме обвини в нещо задкулисно, но накрая реших да го направя и така поне малко да разсея мислите Ви, а да Ви кажа как да се ориентирате във верните отговори и всеки сам да си направи извод за своята работа от конкурса.
На тези, които ще кажат, че може би имам някакви, връзки просто случайно разбрах за решението и формата на диспозитива
- denni_law
- Младши потребител
Джелепова може да е дала основата на казусът но това незначи,че не е пипнато нещо малко по него в условието което да измени изцяло и неговото развитие и диспозитива.По скоро решението е Изменя!а не отменя!Имаме неспазване на процедурата от гл. архитект!
- loyer
- Младши потребител
Ами навярно затова логично чуденето кой е верния отговор премина в недоволство към организацията на конкурса. Защото какво пречеше да се публикува вярното решение на казуса на сайта на ВСС и критериите, по които кандидатите ще бъдат оценени. А също и та коя дата ще излязат резултатите. Първите 1-2 дни да се види как върви проверката, да се сложат 2-3 дни за резерв и да се пусне датата. При цялата тази тайственост и слухове кога ще излязат резултатите не виждам нищо изненадващо в нарастващото недоверие в непорочността на консурса.Здравей те на всички във форума, чета Вашите разсъждения и се чудя защо трябва да се правим на врачки какви са отговорите и кой крив и кой прав.
Ако перефразирам думите на Форд, за черния цвят на колите ... и аз ще приема резултата какъвто и да е, стига да води до постигането на крайната цел.Аз лично седя и си чакам резултата и ще го приема какъв то и да е.
А за промените в конституцията - то май е за един друг раздел на форума дето се обсъждат законопроектите. Макар че от друга страна ... за пореден път с промени в конституцията се решават казуси. И за пореден път се прави опит да се заобиколи изискването на ЕС съдебната власт да е независима. Не че е късно да задействат предпазните клаузи.
- Galahallt
- Нов потребител
[quote="gega"]Трябва да се намали членствения състав на ВСС, като отпадне квотата на парламентна. Тъй нареченото "взаимно възпиране на властите" може да се осъществява чрез квота на друг независим орган - напр. Конституционния съд, чийто пък членствен състав се формира и чрез назначаване от Президента и от НС.
Не съм съгласна с това предложение. Струва ми се, че и в момента съдебната власт е повече от независима политически. Приемам мнението, че е безконтролна. Проблемът не е в политическото въздействие, а в корупцията и пълното незачитане на законите от страна на съдебните органи. Кажете ми има ли случай на наказан съдия за неспазване на срокове и въобще на служебните му задължения? Факт е, че всички срокове са считат за "препоръчителни" и никой не търси отговорност на съдиите за нарушаването им, нито за безпричинната отлагане на делата и насрочване два пъти годишно. Факт е, че голяма част от съдиите в окръжните и върховните съдилища ходят на работа само когато имат заседания, т. е 2 дни в седмицата. За всички български граждани важи както работното време, така и изпълнинието на трудовите задължения, а ако не си подадеш навреме декларация за имота напр.)за което трябва да избягаш от работа) ти се налага солидна глоба. Съдебните решения, обаче, се чакат с месеци от страните, графиците за разглеждане на делата се спазват само в ущърб на страните ( ако си закъснял 5 минути, ще изгледат делото ти без теб, но ако си навреме, ще чакаш от 3 до 5 часа) и т.н. Вижда се, че и най-съвестните съдии, които са десетки, като се оставят без всякакъв контрол, започват да си позволяват да нарушават задълженията си, защото това е характерно за човешката психика.
Не мисля, че избор на членове на ВСС от КС ще има някаква полза. Да не говорим, че с това кадруване се изменя ролята на КС.
Не знам дали и намаляването на броя им ще доведе до по-добро функциониране на органа - все пак големият брой членове препятства коръпцията.
Истинският проблем е, че ВСС не може да бъде коптролиран и проверяван от когото и да е, в т.ч. КС. Може би в тази насока нещо трябва да се промени. Защото в момента дейността му е оставена само на добрата воля и съвест. Няма да цитирам имена колко съдии с просрочени дела, със скандално поведение и т.н. получават все по-високи постове по решение на ВСС, вместо наказания. Къде е т.н. "горещ телефон" за сигнали за корупция в съдебната власт? И кой орган във ВСС би могъл да разгледа такива сигнали??
Както и да е, извинявайте, ако съм обидила някой неволно, но вярвам в съдебната система и ме боли за тежкото й състояние, защото тя изцяло е изгубила доверието на хората, на които трябва да помага.
Не съм съгласна с това предложение. Струва ми се, че и в момента съдебната власт е повече от независима политически. Приемам мнението, че е безконтролна. Проблемът не е в политическото въздействие, а в корупцията и пълното незачитане на законите от страна на съдебните органи. Кажете ми има ли случай на наказан съдия за неспазване на срокове и въобще на служебните му задължения? Факт е, че всички срокове са считат за "препоръчителни" и никой не търси отговорност на съдиите за нарушаването им, нито за безпричинната отлагане на делата и насрочване два пъти годишно. Факт е, че голяма част от съдиите в окръжните и върховните съдилища ходят на работа само когато имат заседания, т. е 2 дни в седмицата. За всички български граждани важи както работното време, така и изпълнинието на трудовите задължения, а ако не си подадеш навреме декларация за имота напр.)за което трябва да избягаш от работа) ти се налага солидна глоба. Съдебните решения, обаче, се чакат с месеци от страните, графиците за разглеждане на делата се спазват само в ущърб на страните ( ако си закъснял 5 минути, ще изгледат делото ти без теб, но ако си навреме, ще чакаш от 3 до 5 часа) и т.н. Вижда се, че и най-съвестните съдии, които са десетки, като се оставят без всякакъв контрол, започват да си позволяват да нарушават задълженията си, защото това е характерно за човешката психика.
Не мисля, че избор на членове на ВСС от КС ще има някаква полза. Да не говорим, че с това кадруване се изменя ролята на КС.
Не знам дали и намаляването на броя им ще доведе до по-добро функциониране на органа - все пак големият брой членове препятства коръпцията.
Истинският проблем е, че ВСС не може да бъде коптролиран и проверяван от когото и да е, в т.ч. КС. Може би в тази насока нещо трябва да се промени. Защото в момента дейността му е оставена само на добрата воля и съвест. Няма да цитирам имена колко съдии с просрочени дела, със скандално поведение и т.н. получават все по-високи постове по решение на ВСС, вместо наказания. Къде е т.н. "горещ телефон" за сигнали за корупция в съдебната власт? И кой орган във ВСС би могъл да разгледа такива сигнали??
Както и да е, извинявайте, ако съм обидила някой неволно, но вярвам в съдебната система и ме боли за тежкото й състояние, защото тя изцяло е изгубила доверието на хората, на които трябва да помага.
- tedi_2
- Потребител
Гега написа:[quote="gega"]"Трябва да се намали членствения състав на ВСС, като отпадне квотата на парламентна. Тъй нареченото "взаимно възпиране на властите" може да се осъществява чрез квота на друг независим орган - напр. Конституционния съд, чийто пък членствен състав се формира и чрез назначаване от Президента и от НС."
Приемам с удоволствие предложаната тема.
Приемам с удоволствие предложаната тема.
- tedi_2
- Потребител
Tedi, браво! Малко колеги биха имали смелостта да изразят това мнение , което си публикувала. Незнам дали си в съдебната система, но смятам и да те подкрепя изцяло. Аз също не съм в съдебната система , но пряко ме касае, защото назначаванията на постове в ,следствие, прокуратура и съд, направо е убийствено за нашият труд - на адвокатите. Независимо доли си от страната на "добрите" или "лошите", магистрат без наличието на каквата и да е елементарна правна култура, житейски опит, решава със замах съдбата на хората без да му "пука" за това. Всеизвестно е , че по-горните инстации също започнаха през пръсти на гледат делата и все по-често потвърждават присъдите на подотчетната им първа инстанция. Това е естествено. При всеки годишен анализ , как председателя на окръжния съд ще плюе в собствената си пазва , като отчита некачествени и неправилни присъди и решения на районния съд?.!!!
Не трябва ли преди да бъдат назначени тези магирстрати да ги понаучат малко на поведение в кабинетите и залите които обитават. Защо съдия ще крещи в залата и ще вика " Това е моят съд, това е моята зала"? Поне в нашият регион делото се решават почти предварително меежду прокурори и съдии. Говоря за първата инстанция. Делото и наказанието е решено, а пък ти се прави на велик адвокат - искай каквото си решиш, възразявай както прецениш - резултата е ясен.
ВСС за мен специално е излишен орган. Назначаването и преназначаването може да се извършва след реален и честен конкурс с комисия избраната на ротационния принцип.
Не трябва ли преди да бъдат назначени тези магирстрати да ги понаучат малко на поведение в кабинетите и залите които обитават. Защо съдия ще крещи в залата и ще вика " Това е моят съд, това е моята зала"? Поне в нашият регион делото се решават почти предварително меежду прокурори и съдии. Говоря за първата инстанция. Делото и наказанието е решено, а пък ти се прави на велик адвокат - искай каквото си решиш, възразявай както прецениш - резултата е ясен.
ВСС за мен специално е излишен орган. Назначаването и преназначаването може да се извършва след реален и честен конкурс с комисия избраната на ротационния принцип.
- gdobrev
- Младши потребител
|
|