- Дата и час: 02 Яну 2025, 06:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
Колеги,на нас българите каквото и да ни предложат ни е все терсене.И добро да е ,все ще му намерим начина да го разсипеме...
Май изпускаме нещо много съществено-по една или друга причина/историческа/ чипът на българина..... /айде няма да семообиждам/.Но считам,че основното, върху което трябва да се работи е промяната в манталитета.
Сега дали Народното събрание,дали конституционния съд или Инспекторат/последното проектопредложение за промяна на Конституцията/ все няма да ни отърва.Просто защото някой някъде сред тези органи ще опорочи нещата и всичко отива по дяволите.Как да посадиш доверие там,където то е унищожено.Ама аз май влязох в ролята на проповедник
Май изпускаме нещо много съществено-по една или друга причина/историческа/ чипът на българина..... /айде няма да семообиждам/.Но считам,че основното, върху което трябва да се работи е промяната в манталитета.
Сега дали Народното събрание,дали конституционния съд или Инспекторат/последното проектопредложение за промяна на Конституцията/ все няма да ни отърва.Просто защото някой някъде сред тези органи ще опорочи нещата и всичко отива по дяволите.Как да посадиш доверие там,където то е унищожено.Ама аз май влязох в ролята на проповедник
- kasidi
- Потребител
Kasidi, права си, но .....Аз мисля, че основно в "чипа" на българина е закодирана способността му да оцелява /което е +/. Странното е обаче, че и "тези органи" се състоят от българи, които си самонасаждат манталитет "по европейски", т.е. - не за оцеляване, а за надмощие /власт, пари и др.../.Е, как да ти "отърват" тогава тези хора
- V_I_K_I
- Младши потребител
Властта и парите навсякъде по света са си власт и пари.Само че у нас превратното им използване е сатнало бих казала доста "прозрачно"
И сега търсим следния път:на контролния орган-контролен орган.Дай боже това да помогне.
Макар че на мен лично ми харесва възприетото в Административно-процесуалния кодекс : кратки срокове,жалба за всяко действие и бездействие.Само че българина трябва да е по-активен в защита на правата си.А той някак си е свикнал:Абе аз да уредя себе си по "някакъв начин..." пък другите да му мислят...
И сега търсим следния път:на контролния орган-контролен орган.Дай боже това да помогне.
Макар че на мен лично ми харесва възприетото в Административно-процесуалния кодекс : кратки срокове,жалба за всяко действие и бездействие.Само че българина трябва да е по-активен в защита на правата си.А той някак си е свикнал:Абе аз да уредя себе си по "някакъв начин..." пък другите да му мислят...
- kasidi
- Потребител
Сроковете в АПК са нещо много хубаво. Притеснява ме само, че според мен нито една администрация в България няма да ги спазва. И проблема е не винаги в желанието на администрацията. Според мен "мъдрия" ни законодател приема едни европейски закони без да се интересува дали самата администрация може да ги изпълни. Пак повтарям доголкото имам някакъв поглед върху администрацията има неща които просто не могат да станат.
- neznaiko
- Потребител
Съгласна съм с последното мнение,
че българската администрация не е подготвена да изпълнява сроковете. Имате ли представа по колко седмици се движи една преписка в някое министерство поради абсурдната организация на съгласуване между от 3 до 5 дирекции!? Струва ми се, че Министерстото на държавната администрация трябва да дава указаия и контролира тези процеси, защото ичане не схващам какви точно са му функциите.
че българската администрация не е подготвена да изпълнява сроковете. Имате ли представа по колко седмици се движи една преписка в някое министерство поради абсурдната организация на съгласуване между от 3 до 5 дирекции!? Струва ми се, че Министерстото на държавната администрация трябва да дава указаия и контролира тези процеси, защото ичане не схващам какви точно са му функциите.
- tedi_2
- Потребител
Ама как ми писна от този измислен конкурс!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Резултати след 20.10, то не остана.........................
"МАЗНО" - не, ами БАЯ "МАЗНО"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ако още не сте си платили, имате мъничко време, "търгът с тайното наддаване", не е приключил.................
Резултати след 20.10, то не остана.........................
"МАЗНО" - не, ами БАЯ "МАЗНО"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ако още не сте си платили, имате мъничко време, "търгът с тайното наддаване", не е приключил.................
- a_ni
- Потребител
Цялата ни работа е такава - та и този конкурс!!!
На ви сега прозрачност, бързина и какви бяха още суперлативите...
ТЪПОТИЯ ви кавам, ама пълна и отвсякъде!
Писна ми и на мен, ама не мога да ви опиша колко адски (:evil:) много!
Ами колко версии за """верните""" отговори чух... Просто не бих могъл да си преставя в началото, че САМО 6 (шест) въпроса могат да имат толкова много възможни отговори (и то, общо взето, все щуротии)...
Не им искам ни административните съдилища, нито нищо, отивам да си пусна "зелената карта"...
То бива подигравка, бива, ама това вече задмина всички граници!!!!!
На ви сега прозрачност, бързина и какви бяха още суперлативите...
ТЪПОТИЯ ви кавам, ама пълна и отвсякъде!
Писна ми и на мен, ама не мога да ви опиша колко адски (:evil:) много!
Ами колко версии за """верните""" отговори чух... Просто не бих могъл да си преставя в началото, че САМО 6 (шест) въпроса могат да имат толкова много възможни отговори (и то, общо взето, все щуротии)...
Не им искам ни административните съдилища, нито нищо, отивам да си пусна "зелената карта"...
То бива подигравка, бива, ама това вече задмина всички граници!!!!!
- Titius
- Младши потребител
Еееее колеги, дойдохте на моя акъл....дета се казва. Аз като ви разправях, че местата са предварителна разпределени за партийните функционери и че в съдебната система без стабилни политически протекции не се влиза, вие само дето не ме анатемосахте.
Искрено ще се радвам ако някой от форума след приключването на конкурса ме опровергае, но не вярвам.
Искрено ще се радвам ако някой от форума след приключването на конкурса ме опровергае, но не вярвам.
- titylina
- Младши потребител
.Не виждам защо са тези истерии! Смятате ли, че могат да се проверят 900 работи от по двама екзаминатори за 10 дни, при това имащи и други задължения (за съжаление). Проблемът не е в "забавянето", а в това че никой не ви казва верните отговори. Та затова са тези изнервени изказвания, та дори и съмнения, че всички, които са споделили своите мнения по казуса, са говорили "щуротии". Може и така да е, но това, което аз съм споделил, не бих квалифицирал като "щуротия" .
- oho_boho
- Потребител
oho_boho, извинявай, не съм искал да те обидя, теб или някой друг във форума! Най-малкото, защото твоето становище е най-близо до моето собствено. Под "щуротии" имах предвид чутото при обсъждане с по-опитни (поне така си мислех аз доскоро) и по-възрастни от самия мен колеги, които дори не са се явявали на писмения изпит, но това изобщо не ги възпрепятства да вземат становище всеки път, когато стане дума за казуса... Тъй че прощавай, nothing personal!
- Titius
- Младши потребител
Наистина ви пожелавам успех. Не съм правист, но следях дискусията ви през цялото време. Мой познат кандидатства. Мисля, че е решил казуса правилно по Джелепова без онова "утвърждавам" административия акт на окръжен съд - Сливен. Но не е връзкар и затова смятам, че шансовете му да има 4,50 или повече са чисто теоретични... За съжаление. Има шанс само ако 20 на сто от местата не са спазарени. Смятам, че има едно единствено обяснение за непубликуването на верните отговори - и то е, че така критериите за оценките остават в мъгла.
- eva1234
- Нов потребител
Колеги, аз пък имам предложение - защо ще излизат резултати на 20.10. или на 23.10., защо не си зароботят Адм. съдилищата от 01.03.2007г. и тогава ще влезем в залите и ще видим кой е изкарал много добри и отлични оценки на изпита!!!!!!!!!!!!!!!
- a_ni
- Потребител
Най-сетне ни пощадиха!Тво като в оня филм "Ще доживеем до понеделник".Дай боже за всички във форума хубави емоции!И... да гласуваме!
- kasidi
- Потребител
Вчера във ВСС са давали справки по телефона за резултатите от писмения изпит. Новините са обнадеждаващи - участници, които не са решили казуса в смисъла на публикуваното тук решение на Сливенския окръжен съд, преминават на устен изпит. Така че твърде реално е да са налице много положителните резултати с оглед общото представяне на кандидата, а не само с оглед отговора на въпрос № 6 от казуса. ! Дано да е така !
- softy
- Младши потребител
|
|