- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
Колеги, честито на всички успели! Смятам, че напълно заслужено сте оценени! Аз имам 4.00 и няма как да мина! Но се радвам , като се има предвид, че отворих ЗУТ един ден преди изпита! Едно не разбирам, КОИ СА ВЕРНИТЕ ОТГОВОРИ??????? Някой с високите оценки ще ги каже ли?????????
Еdit, ама ти имаш по-висока оценка от г-н министъра , ЧЕСТИТО!!!!!Кasidi, БРАВО и на теб!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Еdit, ама ти имаш по-висока оценка от г-н министъра , ЧЕСТИТО!!!!!Кasidi, БРАВО и на теб!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- a_ni
- Потребител
От администрацията на ВСС твърдят, че устния изпит ще е от 6 до 15 Ако някой знае какво означава този дълъг промеждутък от време -нека да каже. Освен това не знаят дали ще могат да се ползват нормативни актове - по този въпрос щяло да има допълнително решение. Ако някой е ходил на други изпити - моля да сподели как стоят нещата с нормативните актове при устния изпит
- otnaszaVAS
- Младши потребител
От администрацията на ВСС твърдят, че устния изпит ще е от 6 до 15 Ако някой знае какво означава този дълъг промеждутък от време -нека да каже
Значи, че цари пълен хаос и не се знае дори дали адм. съдилища, ще започнат да работят от март месец
Значи, че цари пълен хаос и не се знае дори дали адм. съдилища, ще започнат да работят от март месец
- maradi
- Потребител
2004 на изпита за мс се ползваха НА - като си изтеглиш два въпроса от конспекта, имаш известно време да се подготвиш по тях-примерно 20 минути докато минат другите пред теб и тогава ползваш НА, май можеше и когато седнеш срещу самите съдии и др.членове. за справка.
- ednaotvsicki
- Потребител
Хаосът наистина може да е пълен , защото сега като огледах резултатите, трябва да ви кажа , че от нашата околия само двама се класират за устен! Друг е въпросът дали от други места , ако има класирани ще искат да работят като съдии далеч от настоящите си местонахождения! Смятам, че ще е трудно докато натъмънят всички по работните им места!
- a_ni
- Потребител
Аз определено не продължавам, за което упреквам основно себе си, че не си взех ЗУТ-а на изпита. Ниската ми оценка - 3,75 явно се дължи на липсата на по-подробна аргументация в отговорите.
Пожелавам искренно успех на колегите от форума, които продължават. В никакъв случай не се отказвайте!!!
Пожелавам искренно успех на колегите от форума, които продължават. В никакъв случай не се отказвайте!!!
- hebigatsu
- Активен потребител
здравейте колеги. И аз минавам, имам 4,50. Всъщност съм изключително доволна, защото не ми се вярваше да ме пуснат на устен. Така и няма да разберем кои са верните отговори май.... Всъщност какво ли значение има...и сега бих решила казуса по същия начин..съжалявам единствено, че можеше да се мотивирам по - добре, но просто времето не стигна, а и всички знаете колко беше изнервяща обстановката в залите. Успех на всички на устния. Надявам се през времето до втори кръг, да поддържаме този форум горещ И знаете ли... мисля, че всички ние, които излагахме мнения докато се очакваха резултатите имаме заслуга за високите оценки....
- maimundere
- Потребител
Здравейте колеги ! Поздравления Касиди и Едит, както и всички останали колеги преминали бариерата ! Аз имам 4,50 и честно казано мисля, че оценката ми е справедлива. Но не мисля, че шансовете ми са много големи, като се позовавам на опита ми от конкурса в края на 2005г. за младши съдии - тогава имах 5,00 на писмения и 6,00 на устния, и не можах да се класирам.
Между другото си направих труда и след преброяване на оценките, ето до какви резултати достигнах :
- общо допуснати до ІІ етап - 519, от които :
- с 4,50 - 180 кандидати
- с 4,75 - 102 кандидати
- с 5,00 - 71 кандидати
- с 5,25 - 63 кандидати
- с 5,50 - 48 кандидати
- с 5,75 - 38 кандидати
- с 6,00 - 17 кандидати
Между другото си направих труда и след преброяване на оценките, ето до какви резултати достигнах :
- общо допуснати до ІІ етап - 519, от които :
- с 4,50 - 180 кандидати
- с 4,75 - 102 кандидати
- с 5,00 - 71 кандидати
- с 5,25 - 63 кандидати
- с 5,50 - 48 кандидати
- с 5,75 - 38 кандидати
- с 6,00 - 17 кандидати
- kemas
- Потребител
Kemas, честито и на теб! Не тръгвай с тази нагласа, че няма да се класираш! Аз пък ти пожелавам мноооооооого успех и повярвай може и да стане!
Ще почвате ли да четете, колеги, отново!?
Вече чух от някой колеги , че ще обжалват оценките си! На какво ли разчитат?
Ще почвате ли да четете, колеги, отново!?
Вече чух от някой колеги , че ще обжалват оценките си! На какво ли разчитат?
- a_ni
- Потребител
Е ХЕ Й!!!!!
Никакво отказване!!!
Ако някой от вас пишещи във форума и допуснати до устен изпит се откаже, ще му откъсна главата!!!
Мислете малко и за нас дето ще се явяваме по ваши дела
Имаме нужда от компетентни съдии, така че никакво отказване
Никакво отказване!!!
Ако някой от вас пишещи във форума и допуснати до устен изпит се откаже, ще му откъсна главата!!!
Мислете малко и за нас дето ще се явяваме по ваши дела
Имаме нужда от компетентни съдии, така че никакво отказване
- hebigatsu
- Активен потребител
общо допуснати до ІІ етап - 519, от които :
- с 4,50 - 180 кандидати
- с 4,75 - 102 кандидати
- с 5,00 - 71 кандидати
- с 5,25 - 63 кандидати
- с 5,50 - 48 кандидати
- с 5,75 - 38 кандидати
- с 6,00 - 17 кандидати
БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА. БОРБАТА КАКТО КАЗВАТ Е.....политическа
- с 4,50 - 180 кандидати
- с 4,75 - 102 кандидати
- с 5,00 - 71 кандидати
- с 5,25 - 63 кандидати
- с 5,50 - 48 кандидати
- с 5,75 - 38 кандидати
- с 6,00 - 17 кандидати
БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА. БОРБАТА КАКТО КАЗВАТ Е.....политическа
- maradi
- Потребител
Така е, с 5,50 шансовете са огромни... Аз обаче още се чудя има ли смисъл да се мъча и да ходя на устния с 4,50 Всъщност не съм изненадана, че слабите оценки са много малко... устният изпит ще е най - важен
- maimundere
- Потребител
denni_law шансовете ти наистина са големи, още повече, че по време на устния изпит комисията няма начин да не погледне оценката ти от писмения и естествено поне малко да се повлияе. Но особенно определящо за крайното класиране ще е това за кои региони кандидатстваш. Най-големи шансове имат тези, които имат висока обща оценка и са изредили всички сьдилища. Аз съм заявила всички региони и това ми е надеждата ! А всъщност оценките под 4,50 никак не са малко - около 45 %.
А_ni, искрено съжалявам за теб ! Но се надявам в бъдеще да постигнеш това което желаеш, със сигурност ще има още много възможности за това !
А_ni, искрено съжалявам за теб ! Но се надявам в бъдеще да постигнеш това което желаеш, със сигурност ще има още много възможности за това !
- kemas
- Потребител
Колеги, след като поразгледах резултатите и се позамислих - а защо ли не се позамислят и съответните висшестоящи относно факта, че значителна част /ако не почти всички/ от магистратите от окръжните съдилища не се класират на втори тур...?
- V_I_K_I
- Младши потребител
До V_I_K_I
Обяснението е много просто и то важи не само за съдийте. Този конкурс беше измислена работа. Казусът изненада всички- независимо в каква област работят. Нима някой допуска,че може да се провери професионалната подготовка на съдия с 20 годишен стаж с един казус, решаем в продължение на 4 часа. Едно решение се пише поне за една седмица, като се проверява цялата налична практика и сериозна се обмислят/бих казал пунктоално/ абсолютно всички твърдения на страните.
Обяснението е много просто и то важи не само за съдийте. Този конкурс беше измислена работа. Казусът изненада всички- независимо в каква област работят. Нима някой допуска,че може да се провери професионалната подготовка на съдия с 20 годишен стаж с един казус, решаем в продължение на 4 часа. Едно решение се пише поне за една седмица, като се проверява цялата налична практика и сериозна се обмислят/бих казал пунктоално/ абсолютно всички твърдения на страните.
- stainbek
- Нов потребител
|
|