начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот denni_law » 24 Окт 2006, 18:29

Ако нямаше кой да ме задържа в София - да,а и не мога да искам от съпруга ми да се мести да работи в друг град, защото и при тях всеки се бори за столицата. И затова съм писала близки градове, за да мога да пътувам.
Но да оставим това на страна, тъй като искам да задам един въпрос към всички във форума:
Дали някой е мислил върху казуса кой и как от комисиите ще изпитва бившия министър, като той в момента работи в същия съд?
denni_law
Младши потребител

Мнениеот lotariya » 24 Окт 2006, 18:42

Здравейте, колеги! Поздравления за всички, допуснати на устния изпит. Поздравления и на недопуснатите, тъй като имаха смелостта да се явят на конкурс. Едва ли тези, които ще обсъждат недопуснатите, четат форума, а би било полезно, тъй като е шанс да облагородят собствената си душа.
Мисля, че поставените от Касиди и Маради въпроси са съвсем основателни.
Ясна ли е някому схемата, по която ще става разпределението на класиралите се? Ако един кандидат е писал София и Кърджали и има по-високи резултати от кандидат, писал София, вариантите са два: писалият двете населени места отива в Кърджали, а писалият София – в София или пък писалият София и Кърджали отива в София, понеже има по-високи резултати, а писалият само в София не отива никъде.
След таблицата на заявлението за участие в конкурса има отбелязване – „изброяването не е поредност на желанията” (докато писах това нещо, видях, че други вече со го отбелязали). Означава ли това, че кандидат с много висок бал, който е писал всички възможности, може да бъде изпратен в непривлекателно (съвсем условно) населено място? Положителният отговор има логика. Щом е писал нещо, значи го иска.
Вероятно има и други възможности, за които вие ще се досетите.
lotariya
Младши потребител

Мнениеот maradi » 24 Окт 2006, 18:46

Може би ВСС ще действа на принцип, който съвпада с твоя ник/NICKNAME/
maradi
Потребител

Мнениеот maimundere » 24 Окт 2006, 19:01

Здравейте всички! Беше отвратителен ден...и тая новина за нормативните актове...ужас...как ще преодолеем този проблем...аз отдавна съм отвикнала да чета по този начин...наизуст ли трябва да се знае всичко.....а що се отнася до начина на класиране, така е написана наредбата, че каквото и да предположиш, все е вярно :D няма смисъл да си блъскаме умните глави с неща, които не можем да променим....почнахте ли да учите вече :?:
maimundere
Потребител

Мнениеот Titius » 24 Окт 2006, 19:06

Поздравления за всички, прескочили първата "цедка", особено тези, които, също като мен, готвейки се, си тананикахме рефрена "мене ме нема/във целата схема..." - "Абсурд", нали се сещате...

Колеги, нека да се съсредоточим върху подготовката за устния изпит, а да оставим разпределението на местата след това на изпитните комисии и ВСС. Давайте идеи как да се подготвим по-добре, това е основното, това зависи от нас, а за кадруването има кой да мисли.
Аз лично не бях ходил на изпити от повече от 10 години, имам доста текуща работа, както и двама разбойника вкъщи, които никак не са съпричастни с татко си, особено що се отнася до осигуряване на спокойствие, моля ви се, за учене(!?) за "някакъв си изпит"... :P :P
Изобщо, ужасът е пълен!
Ще бъда благодарен за всякакви идеи, свързани с подготвянето за устния изпит, още повече, че аз лично определено разчитах на нормативните актове, най-малкото, за да не се налага да помня разни дефиниции...
От все сърце желая успех на всички кандидати във форума!!!
Titius
Младши потребител

Мнениеот eva1234 » 24 Окт 2006, 20:03

Maradi, Кърджали не е подходящ пример, че може да бъде ощетен някой, които иска да работи само там. Има няколко кърджалийци с оценки 5 и над 5.
А иначе ще искат от вас да посочите желанията си изрично по поредност както беше при конкурса за нотариуси през 2004г.
eva1234
Нов потребител

Мнениеот maradi » 24 Окт 2006, 20:27

Към eva1234:
Дано това да е вярно. Всъщност и аз смятам, че в крайна сметка кандидатите сами трябва да се определят канкретно. По отношение на примера както написах по-горе "Лицата и събитията са измислени". Успех на всички достойни и компетентни колеги от Кърджали, който са преминали писмения !!!!

Към gtni:

Защо трябваше да задръстваш форума???? :x :x :x :evil: :evil:
maradi
Потребител

Мнениеот kemas » 24 Окт 2006, 20:29

На конкурса миналата година оценките от устния изпит излязоха едновременно с класирането, като в последната колона бе посочен и съответния съд - естествено такова посочване имаше само срещу толкова кандидати, колкото бяха местата. След изтичане на 7-дн. срок от І-то класиране се обяви ІІ-ро, а след това и ІІІ-то класиране, като в тези класирания до заветните места успяха да се доберат още 2-3 кандидати на мястото на незаявилите по-напред в класацията.
kemas
Потребител

Мнениеот loyer » 24 Окт 2006, 22:06

Колеги наистина ви пожелавам успех от сърце на вторият тур, но се опасявам,че много от вас ще плачат................просто голяма част от вас сте използвани в една политическа манипулация!пак ще вкарат техните хора!!!!!!!!!!!!!!!!
ГОСПОДА БОКЛУЦИ УПРАВЛЯВАЩИ ПОБЛИКУВАЙТЕ В ИМЕТО НА ЧЕСТНОСТТА ОТГОВОРИТЕ НА КАЗУСА ПО ТОЧКИ И КАЖЕТЕ ЗА КОЙ ВЪПРОС КОЛКО ТОЧКИ ДАВАТЕ!!!!!!!!!!!!!!тогава ще ви повярвам,но не го правивите Защо!!!!!!!!!!!!!!!!!защото трябваше да бъдат унищожени политическите ви опоненти....защо трябваше да не прескочи нито един съдия вашата бариера за да не ви бърка сметките при бъдещото местно самоуправление........защото трябва да останат само гоцета боклуци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!и така чакам отговорите на казуса посерковци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
loyer
Младши потребител

Мнениеот loyer » 24 Окт 2006, 22:18

получих информация,че първо са оценявани работите така както трябва и както е по наредбата върху тях не се пишат оценки,а това става на протокол...после се установява самоличността и се гледа кой от техните се е осрал и му се завишава оценката после се гледа кой от тези които по никакъв начин не трябва да минат е минал бариерата и съответно се намалява.........останалите ,които нямат отношение към играта с политиката си минават но на вторият тур ще ги разплачат за сметка на техните хора.....................
После на известните имена като Марио Маринов и други не се пишат много високи оценки да не бие на очи........................и така до края..............
Още преди конкурса нали помните ,че Пенчев каза на мене не ми трябват обремененени съдии трябват ми млади хора...........демек юрист консулти работещи в областните управи от НДСВ!това е играта на посеркото Симеон...............последен шанс на умиращата му партия за съдебна власт.................................даже много хора и от БСП бяха смачкани..........................
loyer
Младши потребител

Мнениеот a_ni » 25 Окт 2006, 09:14

Loyer, разбирам , че ти е гадно поради факта , че не се класираш! Аз също положих много усилия, подготовката ми костваше доста нерви и напрежение и в работата и в семейството, но не успях да мина бариерата! Доволна съм от себе си, защото се оказва , че за нашият регион има само трима класирани за втори тур/разбира се от тези, които познавам/ - 2-ма съдии от РС и 1 адвокатка. Аз съм с оценка 4.00 и оставям след себе си доста съдии и адвокати , дори и юристите на общината са с тройки. Мисля, че оценките са честни! Имаме и двама анулирани ! Имах идея да обжалвам оценката си, защото отговорите ми съвпадат с тези на класираната съдийка, но какъв е смисълът......... :cry: :cry: :cry: И все пак, никога не бих се изказала толкова грубо, както го правиш ти, но пък това си е твоят начин да реагираш! Нека изчакаме да мине и устният изпит и класиранията по градове да излязат, тогава можем да говорим със сигурност дали ще има политически назначения или платени такива/15000евро по слухове/! Не е честно, така да обезкуражаваш колегите , които се готвят за устен изпит!!!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: Нашият народ има много изстрадани мъдрости, относими и към случаят , напр. "Пилците се броят наесен!, Власите се давят накрая на Дунава!, и др." Така , че най-коректно е да изчакаме с голословните твърдения, преди края на изпита! Аз също имах доста предубеждения по време на подготовката си, но след като излязоха оценките въобще не мисля като преди............ :wink: :wink: :wink: Дано да ни разсъждавам наивно.....................
a_ni
Потребител

Мнениеот denni_law » 25 Окт 2006, 09:55

loyer написа:получих информация,че първо са оценявани работите така както трябва и както е по наредбата върху тях не се пишат оценки,а това става на протокол...после се установява самоличността и се гледа кой от техните се е осрал и му се завишава оценката после се гледа кой от тези които по никакъв начин не трябва да минат е минал бариерата и съответно се намалява.........останалите ,които нямат отношение към играта с политиката си минават но на вторият тур ще ги разплачат за сметка на техните хора.....................
loyer били ни казал от къде я получи тази информация, защото аз имам друга?
denni_law
Младши потребител

Мнениеот kasidi » 25 Окт 2006, 10:00

Привет на всички!Емоциите отново се нажежиха.А трябва да се чете!
Аз съм по-накрая в датите,но имам и доста работа,така че е трудно.Като си помисля ,че трябва да заизустявам:член 95 от Закона за........ направо ми се плаче.Да не говорим,че председателите на комисиите са теоретици и евентуално могат да държат на разни определения,дефиниции,класификации,различни теоретични постановки като тази на Д.Хрусанов:"Няма такова нещо като общи административни актове.Общите административни актове по същество представляват множество индивидуални административни актове".Цитатът не е точен,но горе-долу това бе казано на семинара.
Сега ще изпиша законите ,които според мен задължително трябва да се прочетат: Конст.,ЗНА,ЗАдминистр.,ЗДСл.,ЗСВласт,ЗМСМА,ЗАП,ЗВАС,АПК,ЗАНН,
НПК/само за касационните основания за обжалване на решенията на районните съдилища по ЗАНН/ Нак.акодекс-общата част-вина,малозначителност на престъпленията,ГПК
И така,желая Ви успех!
kasidi
Потребител

Мнениеот Titius » 25 Окт 2006, 10:22

Колеги, колко въпроса се теглят на устния изпит - 1 или 2?
В наредбата няма нищо или поне аз не успях да намеря информация...

Предварително благодаря! :D
Titius
Младши потребител

Мнениеот otnaszaVAS » 25 Окт 2006, 10:39

Най-вероятно два - по един от двете половини на конспекта /1-18,19-36/, но това - ако има някаква логика. Още повече, че в първата част на конспекта има едни въпроси....... :evil: :roll: :oops: /от любимите на всеки студент, и с които не сме се борили поне от десет години/.
По-интересно е дали ще държат на разни теоретични определения, които са пълна безмислица. Ако някой се е явявал на предходни конкурси може да помогне с отговор на въпроса най-важното нещо на света ли е да знаеш наизуст определението от 24 реда например за индивидуален административен акт на преподавателя Х, и по-точно на кой от знайните и незнайни преподаватели. :)
otnaszaVAS
Младши потребител

Мнениеот maradi » 25 Окт 2006, 10:51

Във връзка с горното мнение за определенията, някой може ли да ми каже теоретичен "локум"/демек определение/ за законодателна дейност-въпрос 1
maradi
Потребител

Мнениеот maimundere » 25 Окт 2006, 11:03

maradi, направо ме застреля с тоя въпрос. :D
Честно казано, не мисля да се задълбочавам в теоретични постановки...няма да имам време да прочета и всички учебници от студентските години, но ето ти моето предложение за легална дефиниция на законодателна дейност: ЗД е конституционно регламентирана дейност, с която се реализира основната задача на законодателната власт да създава първични правни норми, регулиращи основни обществени отношения! нещо в тоя смисъл :D
maimundere
Потребител

Мнениеот maradi » 25 Окт 2006, 11:09

Благодаря. Мисля,че върши работа. И аз се чувствам като застрелян, когато трябва да измислям определения :D
maradi
Потребител

до maradi

Мнениеот maimundere » 25 Окт 2006, 11:15

хайде, ползотворно четене. аз ще почна от последните въпроси, че ми се струват по - лесни... :D ако ти трябва някое друго определение, свиркай...професионална деформация от изпитите при Сашо Стойнов по наказателно право :twisted:
maimundere
Потребител

Мнениеот kasidi » 25 Окт 2006, 12:40

Denni_law , моля те кажи другата версия,за която споменаваш,че си чула.
kasidi
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити