- Дата и час: 20 Дек 2024, 09:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
karanedeff, аз даже повече ги изкарах. Ще споделя, кои аз четох - намирам го за минимум, но за повече нямам време : Конституция, ЗА, ЗМСМА, ЗСВ, ЗНА,УПЗНА, АПК, ЗАП,ЗВАС, ЗАНН, ЗАТУРБ, ЗДСл, З за омбуцмана,ЗОДОВ, Закона с непроизносимото име на тема разрешения и лицензии - ЗОАРАКСД - май до това съм се ограничила. . . останалите, ако случайно получа просветление на момента. . .
- edit
- Потребител
Edit, а ЗДСоб.,ЗОбС,ЗУТ-а-последният има връзка със ЗАТУРБ,ЗЗДискр.,ЗЗКонк.-комисията е нещо като особена юрисдикция
- kasidi
- Потребител
karanedeff каза: "Ще ни оценяват и знанията и качествата"
За "знанията" не знам, но си купих направо убийствена РОЗОВА вратовръзка, с надеждата дано поне тя да натежи на везните на "качествата"
За "знанията" не знам, но си купих направо убийствена РОЗОВА вратовръзка, с надеждата дано поне тя да натежи на везните на "качествата"
- Titius
- Младши потребител
Аз съм си направо гъба, която се опитва постоянно да бъде сериозен човек, но не се получава...Шоуто за мен е нещо, на което човек присъства доброволно, с и за удоволствие. Нашият изпит не може да попадне в това определение, дори и да се проведе според мечтите на Еdit. Между другото аз не мисля, че това са мечти, защото точно по тази начин "колегиално събеседване" ще може да се преценят едновременно "качества" и "знания" според Наредба№2/06г. и конкурсът ще е законосъобразно проведен. Слушането на рецитали на закони не може да бъде използвано за ОЦЕНКА на нищо освен на гласови характеристики и продължителна употреба на "глинко билоба" или други стимуланти на паметовите функции на човешкия мозък....Това също беше за разсейване. Отивам да чета ЗАНН.
- panika
- Младши потребител
Titius, няма начин да не те оценят, цвета на вратовръзката е шеметен- това се казва качество, а съставът на комисиите е дамски, така че . . .УСПЕХ!!!
Едно време при проф. Фани Попова се чудехме как по скапано да се облечем, а мъжете се кипреха. . . "нищо ново под слънцето"
Едно време при проф. Фани Попова се чудехме как по скапано да се облечем, а мъжете се кипреха. . . "нищо ново под слънцето"
- edit
- Потребител
аз съм нов форумист. до сега сомо ви четях. аз съм на "събеседване" на 13.11. мисля си колеги, че трябва да забравим ЗАП и ЗВАС
- uchastnik
- Младши потребител
Как да забравим нещо, което е действащо право и си го знаем, за да се занимаваме с нещо, което не е ясно кога и как ще се прилага??? Мислите ли, че някой сериозен човек ( освен нас тук разбира се и авторите на АПК) има истинска представа как ще се прилага Дял ІІІ от АПК , че и да ни проверява. ОЦЕНКА представлява процес , при който се отнася дейстивтелното съостоание на фактите към "идеалната ситуация" т.е правилото и се установява в каква степен се покриват двете състояния. Ако съвпадат напълно оценката е отлична, ако се разминават абсолютно оценката е слаба. В нашия случай нико не знае как ще се развие практиката по тълкуване и прилагане на АПК, за да сравнят с нея нашето представяне т.е. НЕ е възможно да ни оценят обективно по Дал ІІ на АПК.
- panika
- Младши потребител
да, обаче сме на конкурс за съдии, които ще го прилагат. идеята според мен е да ни видят мисленето по нещо, по което няма практика. започвайки да прилагаш АПК, като съдия, няма практика с която да си свериш часовника. ти ще я създаваш.
- uchastnik
- Младши потребител
ей, за малко да ви оставя и вие сте запълнили още две страници
отивам да чета за предложения и сигнали -мноооого гадно
- maimundere
- Потребител
ей, за малко да ви оставя и вие сте запълнили още две страници
- maimundere
- Потребител
Не мога да си представя, че е възможно да се създаде нещо на гола поляна и да се измисля топлата вода от хора с по пет години стаж и да се упражняваме ние върху хората за първи път как щесе прилага АПК без да правим връзка с всичко, което поколения юристи са създавали и мислили. ЗАП си е съвършен закон, който е подобрен и допълнен от АПК за улуснение на администрацията, но съдът ЩЕ си се съобразява с достиженията на теорията и практиката по административните проблеми до сега и НЯМА да ги измисля отново....
- panika
- Младши потребител
голяма част от практиката, обаче няма да е актуална. например по-горе във форума ми направи впечатление, че се обсъждаше определението за ИАА. е може ли да го четем за изпита от учебниците от 1993 год., като има легално определние в АПК - чл.21. не ме разбирайте грешно. не казвам да зачеркнем труда на поколенията, просто смятам, че устния изпит за административни съдии ще набляга на АПК, нали се състезаваме, за да го прилагаме, като съдии
- uchastnik
- Младши потребител
имам нужда от помощ от знаещите повече....в коментара - стр.261 - размишления относно Сигналите, е записано, че предпоставка за образуване на производство по сигнал е и сигналът да не е за нарушение, извършено преди повече от две години ...какви две години
- maimundere
- Потребител
Сигналите са за нещо конкретно - виж чл. 107 ал. 3 АПК т.е може да се подава сигнал до 2 години от извършването му, за да е налице реализация на принципа за навременност и ефективност на сигналната функция на гражданското общество...Бля, бля, ама и тези процедури не подлежат на съдебен контрол и по ЛОГИКАТА на новия участник във форума няма нужда да се знаят от съдиите...ЗАЩО са в конспекта?
- panika
- Младши потребител
panika, благодаря че вземаш отношение по идиотските ми въпроси , обаче никъде не видях срок за подаване на сигнал , тогава откъде дойдоха тия две години ....май ще взема да зарежа за днес ученето
- maimundere
- Потребител
оф, че съм и аз...вече почнах да чета АПК през редовете извинете!!! - чл.111, ал.4 ...очевидно имам нужда от почивка вече...оставям ви за сега...ще поразпусна
- maimundere
- Потребител
|
|