начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот edit » 03 Ное 2006, 16:14

karanedeff, аз даже повече ги изкарах. Ще споделя, кои аз четох - намирам го за минимум, но за повече нямам време : Конституция, ЗА, ЗМСМА, ЗСВ, ЗНА,УПЗНА, АПК, ЗАП,ЗВАС, ЗАНН, ЗАТУРБ, ЗДСл, З за омбуцмана,ЗОДОВ, Закона с непроизносимото име на тема разрешения и лицензии - ЗОАРАКСД - май до това съм се ограничила. . . останалите, ако случайно получа просветление на момента. . . :cry:
edit
Потребител

Мнениеот kasidi » 03 Ное 2006, 16:19

Edit, а ЗДСоб.,ЗОбС,ЗУТ-а-последният има връзка със ЗАТУРБ,ЗЗДискр.,ЗЗКонк.-комисията е нещо като особена юрисдикция :cry:
kasidi
Потребител

Мнениеот Titius » 03 Ное 2006, 16:20

karanedeff каза: "Ще ни оценяват и знанията и качествата"

За "знанията" не знам, но си купих направо убийствена РОЗОВА вратовръзка, с надеждата дано поне тя да натежи на везните на "качествата" :wink: :wink: :wink:
Titius
Младши потребител

Мнениеот panika » 03 Ное 2006, 16:23

Аз съм си направо гъба, която се опитва постоянно да бъде сериозен човек, но не се получава...Шоуто за мен е нещо, на което човек присъства доброволно, с и за удоволствие. Нашият изпит не може да попадне в това определение, дори и да се проведе според мечтите на Еdit. Между другото аз не мисля, че това са мечти, защото точно по тази начин "колегиално събеседване" ще може да се преценят едновременно "качества" и "знания" според Наредба№2/06г. и конкурсът ще е законосъобразно проведен. Слушането на рецитали на закони не може да бъде използвано за ОЦЕНКА на нищо освен на гласови характеристики и продължителна употреба на "глинко билоба" или други стимуланти на паметовите функции на човешкия мозък....Това също беше за разсейване. Отивам да чета ЗАНН.
panika
Младши потребител

Мнениеот edit » 03 Ное 2006, 16:27

Titius, няма начин да не те оценят, цвета на вратовръзката е шеметен- това се казва качество, а съставът на комисиите е дамски, така че . . .УСПЕХ!!! :lol: :wink: :lol:
Едно време при проф. Фани Попова се чудехме как по скапано да се облечем, а мъжете се кипреха. . . "нищо ново под слънцето" :lol:
edit
Потребител

Мнениеот uchastnik » 03 Ное 2006, 16:29

аз съм нов форумист. до сега сомо ви четях. аз съм на "събеседване" на 13.11. мисля си колеги, че трябва да забравим ЗАП и ЗВАС
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот uchastnik » 03 Ное 2006, 16:32

прави ми впечатление, че въпросите по процеса са стуктурирани едно към едно по коментара
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот panika » 03 Ное 2006, 16:38

Как да забравим нещо, което е действащо право и си го знаем, за да се занимаваме с нещо, което не е ясно кога и как ще се прилага??? Мислите ли, че някой сериозен човек ( освен нас тук разбира се и авторите на АПК) има истинска представа как ще се прилага Дял ІІІ от АПК , че и да ни проверява. ОЦЕНКА представлява процес , при който се отнася дейстивтелното съостоание на фактите към "идеалната ситуация" т.е правилото и се установява в каква степен се покриват двете състояния. Ако съвпадат напълно оценката е отлична, ако се разминават абсолютно оценката е слаба. В нашия случай нико не знае как ще се развие практиката по тълкуване и прилагане на АПК, за да сравнят с нея нашето представяне т.е. НЕ е възможно да ни оценят обективно по Дал ІІ на АПК.
panika
Младши потребител

Мнениеот uchastnik » 03 Ное 2006, 16:45

да, обаче сме на конкурс за съдии, които ще го прилагат. идеята според мен е да ни видят мисленето по нещо, по което няма практика. започвайки да прилагаш АПК, като съдия, няма практика с която да си свериш часовника. ти ще я създаваш.
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот maimundere » 03 Ное 2006, 16:49

ей, за малко да ви оставя и вие сте запълнили още две страници :D
отивам да чета за предложения и сигнали :shock: -мноооого гадно :twisted:
maimundere
Потребител

Мнениеот maimundere » 03 Ное 2006, 16:49

ей, за малко да ви оставя и вие сте запълнили още две страници :D
отивам да чета за предложения и сигнали :shock: -мноооого гадно :twisted:
maimundere
Потребител

Мнениеот panika » 03 Ное 2006, 16:50

Не мога да си представя, че е възможно да се създаде нещо на гола поляна и да се измисля топлата вода от хора с по пет години стаж и да се упражняваме ние върху хората за първи път как щесе прилага АПК без да правим връзка с всичко, което поколения юристи са създавали и мислили. ЗАП си е съвършен закон, който е подобрен и допълнен от АПК за улуснение на администрацията, но съдът ЩЕ си се съобразява с достиженията на теорията и практиката по административните проблеми до сега и НЯМА да ги измисля отново....
panika
Младши потребител

Мнениеот uchastnik » 03 Ное 2006, 17:00

голяма част от практиката, обаче няма да е актуална. например по-горе във форума ми направи впечатление, че се обсъждаше определението за ИАА. е може ли да го четем за изпита от учебниците от 1993 год., като има легално определние в АПК - чл.21. не ме разбирайте грешно. не казвам да зачеркнем труда на поколенията, просто смятам, че устния изпит за административни съдии ще набляга на АПК, нали се състезаваме, за да го прилагаме, като съдии
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот uchastnik » 03 Ное 2006, 17:00

е не ни е чак гола поляната. нали си имаме коментара да си размишляваме на воля
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот maimundere » 03 Ное 2006, 17:06

имам нужда от помощ от знаещите повече....в коментара - стр.261 - размишления относно Сигналите, е записано, че предпоставка за образуване на производство по сигнал е и сигналът да не е за нарушение, извършено преди повече от две години :shock: ...какви две години :idea: :oops:
maimundere
Потребител

Мнениеот panika » 03 Ное 2006, 17:09

Сигналите са за нещо конкретно - виж чл. 107 ал. 3 АПК т.е може да се подава сигнал до 2 години от извършването му, за да е налице реализация на принципа за навременност и ефективност на сигналната функция на гражданското общество...Бля, бля, ама и тези процедури не подлежат на съдебен контрол и по ЛОГИКАТА на новия участник във форума няма нужда да се знаят от съдиите...ЗАЩО са в конспекта?
panika
Младши потребител

Мнениеот maimundere » 03 Ное 2006, 17:17

panika, благодаря че вземаш отношение по идиотските ми въпроси :shock: , обаче никъде не видях срок за подаване на сигнал :cry: , тогава откъде дойдоха тия две години :?: :roll: ....май ще взема да зарежа за днес ученето :oops:
maimundere
Потребител

Мнениеот uchastnik » 03 Ное 2006, 17:20

прокурора в процеса в страните ли го слагате?
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот maimundere » 03 Ное 2006, 17:24

оф, че съм и аз...вече почнах да чета АПК през редовете :D извинете!!! - чл.111, ал.4 :oops: ...очевидно имам нужда от почивка вече...оставям ви за сега...ще поразпусна 8)
maimundere
Потребител

Мнениеот maimundere » 03 Ное 2006, 17:26

да, прокурорът е страна! обаче само в случаите на чл.16, ал.1, т.1 и 3 АПК
maimundere
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити