начало

Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот sa6om » 10 Ное 2006, 22:11

Queen написа:Колеги мислите ли, че имам шанс с оценки 5.25 и 5.40??? :?:
ами, супер си си... :lol: 8) :lol: 8) :lol: 8) какво да кажем ние с гайдите? :oops: :oops: :oops:
sa6om
Младши потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 10 Ное 2006, 22:13

Големи според мен, разбира се зависи за къде и каква е концентрацията за там! Въпрос на фактология /която ще се изяснява и допълва още два дни/ и математика! Сигурно някой с математически способности би могъл да изчисли с точност степента на вероятност :D
Радвай се на чудесния резултат, как мина изпита?
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот maimundere » 10 Ное 2006, 23:17

Здравейте на всички!
Днес и аз преминах "устното изпитание" ОТЛИЧНО! :D :twisted: Вече се отдавам на заслужена почивка, но първо ще изляза да изпия няколко бири! Пожелавам успех на всички, които ще се борят в понеделник и вторник!!!!
Бъдете спокойни и много уверени! Сигурна съм, че ще се справите!
P.S. В момента не съм в състояние да вържа нищо друго смислено! :shock: Чао на всички......за сега :twisted:
maimundere
Потребител

Мнениеот maimundere » 10 Ное 2006, 23:18

Ednaotvsicki, ти в понеделник или вторник беше?
maimundere
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 10 Ное 2006, 23:27

БРАВО :D :D :D !!!
Моля, сподели малко конкретика преди бирите, ако ти се пише! Аз съм в понеделник.
Още веднъж браво!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот maimundere » 11 Ное 2006, 14:18

ednaotvsicki , чак сега виждам съобщението...снощи много бързо изхвърчах :D .. какво конкретно да ти кажа?...бях в Комисията на Емилия Панайотова...всичко мина идеално, всички бяха много толерантни....съветът ми е каквото и да ти се падне, да говориш конкретно по него. Дразнят се като навлезеш в чужд въпрос....говори много уверено, подкрепяй казаното от теб с примери, да видят, че наистина знаеш за какво говориш (там където е възможно де).
Внимавай ако се стигне до допълнителни въпроси - задават се малко общо и не винаги съдържат цялата необходима информация за да дадеш конкретен отговор....
Друго, което се сещам ...в нашата комисия за съдебното обжалване приемаха да се говори по АПК....Чух обаче колеги от друга комисия (съжалявам, че не разбрах коя), че са направили реплика на колега, че в момента производството пред съд е по ЗАП, т.к. е действащо право към настоящия момент...така, че...предполагам, че си се готвила и по двата варианта....ДАВАЙ СМЕЛО!!! Стискам ти палци и вялвам, че ще се справиш :D :D :D
maimundere
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 11 Ное 2006, 14:41

Благодаря ти за инфото! Радвам се за теб и за всички тук, издържали успешно изпита!
мъча ЗАНН в момента, понеже чета основно закона, някой може ли да ми каже какви са правомощията на окръжния съд/защо ли е пропуснат от АПК/ при възобновяване на АНП - тъй като чл.68 е отм / а там е било казано, че решава по същество/ или се прилага субсидиарно НПК, кое по-точно... :roll: Извинявам се ако е коментирано по-рано....
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот Vpredisterq » 11 Ное 2006, 15:15

Здравейте колеги!

Досега не съм имала възможността да следя постингите по темата по ред субективни и обективни причини. Аз също съм една от успешно положилите писмения испит. Сега тръпна в очакване на своята дата за провеждането на устния - 14.11.

Моят въпрос е към колегите преминали и през второто изпитание - устното препитване.

Моля колеги, ако някой от вас има желание да сподели, разработката на въпроси - 25, 26, 27, 28 и 29 от конспекта само по новите (но не влезли в сила) разпоредби на АПК ли се движи или комисиите изискват да се прави паралел и с все още действащата уредба на ЗАП и ЗВАС? Благодаря ви предварително.
Vpredisterq
Нов потребител

Мнениеот maimundere » 11 Ное 2006, 17:12

до ednaotvsicki :D
правомощията на Окръжния съд виж от НПК - производството по възобноваване....прилагат се за неуредените въпроси, правилата на НПК.

а за съотношението ЗАП - АПК: ами до колкото успях да разбера, зависи от комисията, която те изпитва. Но всички, на които се паднаха този тип въпроси, правеха съпоставка между стария и новия ред :!:
maimundere
Потребител

Мнениеот uchastnik » 11 Ное 2006, 18:23

колеги, нещо не мога да схвана чл.128, ал.1, т.7 от АПК. как така на админстратинтите съдилища са подведомствени делата по обявявяне на нищожност, обезсилване или отмяна на решения постановени от административните съдилища. съда ще си преразглежда сам решението, не разбирам, това не е ли подведомствено на касационната инстанция. и коментара не ме просветлява. :cry:
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот uchastnik » 11 Ное 2006, 18:25

в тая връзка чл.209 и 210 от АПК са недвусмислени
uchastnik
Младши потребител

до Vpredisterq

Мнениеот Queen » 11 Ное 2006, 18:33

Относно въпроса ти - по въпроси 25,26,27,28 и 29 от конспекта мисля, че трябва да вървиш по АПК-то. Говоря от личен опит, на мен ми се падна 29 въпрос във II комисия и говорих по АПК. Друге въпроси не ме питаха. Желая късмет на оставащите да се борят :D :D събратя по съдба!
Queen
Младши потребител

Мнениеот turtoise » 11 Ное 2006, 18:57

Преди два дни утешавах колегата с 11,75, но сега, като гледам как вървят нещата и че оценката от устния изпит няма да се отрази особено на крайното класиране, и аз мисля, че има основание за притеснение. Проверката показва, че с бал 11,75 до 12,00 ще са повече от 55 човека. Е, не всички от тях се борят за София. Обаче притеснителното е, че под този бал остават хора, които трябва да бъдат взети на всяка цена, включително и действащи съдии от СГС, АК, както и някои други, които въобще не са помирисвали тога, но се стягат за шефове.Мноооого интересно ще стане към края на тази офанзива!
turtoise
Младши потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 11 Ное 2006, 19:04

Към Участник-тази разпоредба касае подведомствеността - за да определи по кои дела административните съдилища / в това число и ВАС като адм.съд/ е компетентен /за сравнение подхода на чл.6 от ГПК/.
Нещата са разграничени при подсъдността-родова и функционална чл.132.
Как мислите искът за установяване /предявяване по чл.209, ал.3 от ГПК/ на нищожност на решение на АС по адм.дело по чл.128, т.7 пред АС ли следва да се предяви?
Иначе обезсилването и отмяната е в касационно производство пред ВАС.
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот uchastnik » 11 Ное 2006, 19:06

благодаря за светкавичния отговор. абсолютно си права. това ме притеснява, че от притеснение и напрежение понякога не се сещам за елементарни неща
uchastnik
Младши потребител

Мнениеот panika » 11 Ное 2006, 19:16

turtoise, защо мислиш, че действащите съдии и евентуално спряганите за шефове трябва да бъдат взети на всяка цена, дори и когато са с по-нисък бал??? Според Наредбата единствено от значение са оценките от изпита, в краен случай при равен бал и успех от диплома. Ако са искали да вземат съдиите на всяка цена те нямаше да се явяват на конкурс...Според Наредбата предишната работа няма значение т.е новите АС ще са се формират от хора, показали най-добри оценки на при равни условия на изпит, а дали са "помирисвали" тоги какво значение има???
panika
Младши потребител

Мнениеот Vpredisterq » 11 Ное 2006, 19:47

maimundere и Queen, благодаря Ви за съвета :)
Vpredisterq
Нов потребител

Мнениеот Vpredisterq » 11 Ное 2006, 19:50

karanedeff написа:http://mediapool.bg/show/?storyid=123137

С ДВЕ ДУМИ - БЕЗ ДУМИ

П.П. - ами спирам да чета тогава - къде е смисъла?!
Vpredisterq
Нов потребител

Мнениеот turtoise » 11 Ное 2006, 20:12

Паника, никого не искам да паникьосвам, най-вече себе си, щото здравенцето си разбих с тоя конкурс, ама някъде в наредбата или в ЗСВ да пише, че класирането обвързва ВСС?! :evil:
turtoise
Младши потребител

Мнениеот sa6om » 11 Ное 2006, 20:13

Vpredisteria, не се давай, четене му е майката, прави каквото трябва пък да става каквото ще, и аз съм на 14-ти, и аз мисля, че "совите не са това което са", но съм "тъпо и упорито копеле", така че няма да се отърват лесно от мен 8) :twisted:
sa6om
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити