начало

Съдът оправда шестима лекари за смъртта на родилка Съдът оправда шестима лекари за смъртта на родилка

конкурс за младши магистрати Vol.2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот portokal » 26 Фев 2007, 18:11

Колеги, какви "деца на природата" има?! Тройкажия като студент, отличник като кандидат - магистрат. По света това може да изглежда невероятно, но не и в България, където това е в реда на нещата. Колегата изведнъж е започнал да разбира от право.

Айде нека пък някой дойде да ми каже, че не разбирам от право. Нищо, че нямам такива резултати на изпита. Някой ден смятам да имам. ;-) А успехът ми от университета е малко над 4,50.
Кое му е невероятното? По тая логика като веднъж си скъсан на изпит, дай да няма и поправки, щото е невероятно да постигнеш различен резултат.
И дали е "изведнъж"? Кога е завършил колегата, вчера ли? :oops:
Резултатите на изпити се били постигали с учене, доколкото съм чувала. Не само с природно разбиране от право. ;-)
Последна промяна portokal на 26 Фев 2007, 18:13, променена общо 1 път
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот iva_kari » 26 Фев 2007, 18:12

обадих се във ВСС и ми казаха да се обадя на председателя на съда, а там ми казаха, че допълнително ще се свържат с мен, но не ми казаха за никакви документи, които да трябва да подготвя.Някой нещо друго знае ли?
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот MAILIN » 26 Фев 2007, 18:38

portokal написа:
Колеги, какви "деца на природата" има?! Тройкажия като студент, отличник като кандидат - магистрат. По света това може да изглежда невероятно, но не и в България, където това е в реда на нещата. Колегата изведнъж е започнал да разбира от право.

Айде нека пък някой дойде да ми каже, че не разбирам от право. Нищо, че нямам такива резултати на изпита. Някой ден смятам да имам. ;-) А успехът ми от университета е малко над 4,50.
Кое му е невероятното? По тая логика като веднъж си скъсан на изпит, дай да няма и поправки, щото е невероятно да постигнеш различен резултат.
И дали е "изведнъж"? Кога е завършил колегата, вчера ли? :oops:
Резултатите на изпити се били постигали с учене, доколкото съм чувала. Не само с природно разбиране от право. ;-)

То и Енчо така го защитаваха. Що се отнася до ученето, само с просто зазубряне не става, трябва и разбиране.
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот portokal » 26 Фев 2007, 18:43

Ниската оценка далеч не винаги означава некадърност. А ако оценката измерваше само способностите, нямаше да има нужда от подготовка.
Кога съм казала, че зазубрянето стига?
За университетските оценки впрочем нерядко стига. :wink:
Но иначе ставаше дума дали е възможно да имаш ниски оценки от университета и добри на изпита, или е невероятно.
И разбира се, тези, които защитавам, не са точно Енчо и Румен. :D
Последна промяна portokal на 26 Фев 2007, 18:50, променена общо 1 път
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот MAILIN » 26 Фев 2007, 18:49

portokal написа:Ниската оценка не означава непременно некадърност. :wink: Иначе нямаше да има нужда от подготовка.

Вярно е Енчо има високи оценки, колега значи сте прав. Просто е странно да не проявяваш през студенстските години интерес към правоти и изведнъж опа ...."ефекта на Енчо" . Може и да не съм права за колегата, сгреших че публикувах името му, трябваше да обявя само оценките, за което се извинявам. Просто тази разлика в конкурс з а младши е странна предполага се че са колеги с по-малко опит.
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот portokal » 26 Фев 2007, 18:54

Не съм съгласна, че всеки, който се явява на изпит, без да е научил подробно въпросите от конспекта, показва липса на интерес към правото.
Конкретно за Енчо & Co не знам на какво се дължат резултатите им, обаче не могат да се правят категорични изводи от студентските оценки.
8)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот MAILIN » 26 Фев 2007, 18:59

portokal написа:Не съм съгласна, че всеки, който се явява на изпит, без да е научил подробно въпросите от конспекта, показва липса на интерес към правото.
Конкретно за Енчо & Co не знам на какво се дължат резултатите им, обаче не могат да се правят категорични изводи от студентските оценки.
8)

Да чисто теоретично всичко е възможно, като например колегиде да се интересуват от право, но поради особената си психологическа нагласа казано по-просто се панират и си "глътват граматиката" или примерно да си живеят живота 5 години и на 6-тата да проумеят , че им се става магистрати
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот lawmaker » 26 Фев 2007, 19:43

абе, невидението не е само от наша страна. от съда и те нищо не знаят, ВСС - също. най-добре е да се отиде в съда и да се пита, като е хубаво според мен да се подготвят съдимост и медицинско, а за трудова/сл. книжка не знам как ще стане
lawmaker
Нов потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 27 Фев 2007, 09:46

Съгласна съм с portokal.Излишно е да говорим за оценяването в университета.Достатъчно е да спомена,че много колеги анулираха оценки по 3-4 пъти,защото отличен успех им трябвал,щели да стават магистрати.
Аз също имам висок успех,но на държавните ме порязоха.Е,реших да завършвам,а не да моля за двойки и да чакам следващата година.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 11:51

stiga gluposti 6.00 6.00 6.00 tova ne e realno
anjelo
Младши потребител

Мнениеот portokal » 27 Фев 2007, 12:31

Къде са глупостите, я кажи?
Не сме обсъждали реално ли е 6,00, 6,00 и 6,00, а дали е възможно да завършиш с три и шейсет университета и да се представиш добре без протекции на конкурс. :)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 27 Фев 2007, 12:49

не е невъзможно, но в сравнение с другите около него, разликата се набива на очи. В крайна сметка изпитът е субективна оценка на моментно състояние и като такъв не трябва да бъде абсолютен критерий............но за съжаление, няма измислен по-добър начин за съпоставка на знания
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот helene » 27 Фев 2007, 13:05

Докато няма ясни критерии за оценяване на конкурсите, така ще бъде. Хора с ниски дипломи ще имат високи оценки и обратно. Всички знаем, че при тая ситуация че всичко е възможно. Аз например бях голям карък на изпитите по време на следването, както и на държавните изпити, дипломата ми е малко над 5.00, но това едва ли има значение. Познавам хора с отлични дипломи, но едва ли оценките им съответставт на знанията им- гола вода са :lol:
helene
Потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 13:29

abe portokal-az ti pi6a za EN4O a drugite slu4ki malko me valnuvat. kakvo pre4i da ima6 3.00 ot diplomata i 5.00 na konkursa?
anjelo
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 13:33

i ne e protektsii a mnogo pari i vrazki
anjelo
Младши потребител

Мнениеот portokal » 27 Фев 2007, 13:34

Анджак, нищо не пречи. Но по-горе се изказа мнение, че в друга държава би било невероятно. :wink:
А за Енчо не знам. :shock:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 13:37

portokal-po-printsip si prav, no ako si niamal kazusite predvaritelno tova koeto EN4OVTITE sa napravili e nevazmojno
anjelo
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 13:40

vidiah 4e si jena -sorry
anjelo
Младши потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 27 Фев 2007, 13:57

helene написа:Докато няма ясни критерии за оценяване на конкурсите, така ще бъде. Хора с ниски дипломи ще имат високи оценки и обратно. Всички знаем, че при тая ситуация че всичко е възможно. Аз например бях голям карък на изпитите по време на следването, както и на държавните изпити, дипломата ми е малко над 5.00, но това едва ли има значение. Познавам хора с отлични дипломи, но едва ли оценките им съответставт на знанията им- гола вода са :lol:

Една от моите колежки "отличнички" от университета ме среща, когато бързах, за да присъствам на очна ставка и тъй като и обясних защо бързам, тя ми каза:"Това разпит ли беше?"
Без майтап.Горчивата истина
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот svetlina1 » 27 Фев 2007, 14:10

ами ако въпросната състудентка се занимава само с гражданско право не е толкова учудващо, все пак ти помниш ли какво е суброгация, субституция, нотиране, новация и делегация и всякакви такива неща :lol:
и понеже от време на време чета форума искам да ви кажа, че нещата далеч не винаги са нагласени и човек може да успее само със собствените си сили. съответно и не трябва при неуспех винаги да се оправдаваш, че всико е нагласено. конкурсите значително се примениха в последните години, просто е необходимо здраво четене, разбира се и мъничко късмет, той винаги е необходим :lol:
svetlina1
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити