- Дата и час: 23 Ное 2024, 16:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРОМЕНИ В ЗМВР ?
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ПРОМЕНИ В ЗМВР ?
Колеги, на 14 март е внесено предложение в Комисия за промяна на ЗМВР. Някой може ли да каже какви са точно предложенията
- veronika1
- Младши потребител
Нямям сигурна информация в каква връзка са предложенията, но:
Усилено се носи слух, че ще удължат "толерансния" период, в който могат да работят като дознатели и лица, които нямат висше юридическо образование.
Това е, тъй като има множество колеги, които са назначени по стария ред, а не са ЗАВЪРШИЛИ юридическото си образование в посоченият 1,5 годишен срок.
Удължаването според мен е обективна необходимост, защото иначе системата ще загуби доста, от и без това "рехавия" и свръхнатоварен с преписки дознателски апарат.
Има също така слухове, че може да се промени ЗМВР в насока, изискуемото образование за заемане на длъжност "дознател", да бъде "Право" или "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" и евентуално "Защита на националната сигурност".
При все видната от ника ми пристрасност, ще заявя, че според мен вторият вариант би бил най добър.
Усилено се носи слух, че ще удължат "толерансния" период, в който могат да работят като дознатели и лица, които нямат висше юридическо образование.
Това е, тъй като има множество колеги, които са назначени по стария ред, а не са ЗАВЪРШИЛИ юридическото си образование в посоченият 1,5 годишен срок.
Удължаването според мен е обективна необходимост, защото иначе системата ще загуби доста, от и без това "рехавия" и свръхнатоварен с преписки дознателски апарат.
Има също така слухове, че може да се промени ЗМВР в насока, изискуемото образование за заемане на длъжност "дознател", да бъде "Право" или "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" и евентуално "Защита на националната сигурност".
При все видната от ника ми пристрасност, ще заявя, че според мен вторият вариант би бил най добър.
- kursant_amvr
- Потребител
Питам, кога , до-знателите ще станат знатели и техните началници също, не беше ли нает от следствието един зам.министър който да изгради дознателския апарат или отиде само да го "ръководи" и да бърка от кацата с меда , ясно ни е ,че структурата в МВР е вертикална и началника винаги има право , а именно с каквото мнение е началника , без да е работил по делото, на такова е и дознателя иначе разследването е независимо само по конституция май, тепърва ще става ясно ,че уважаемите до - знатели , са зависими изпълнители , но не на прокурорски постановления, а на началниците си .
П.с. на политиците, които са ги назначили !
- advokata
- Младши потребител
advokata написа:Питам, кога , до-знателите ще станат знатели и техните началници също, не беше ли нает от следствието един зам.министър който да изгради дознателския апарат или отиде само да го "ръководи" и да бърка от кацата с меда , ясно ни е ,че структурата в МВР е вертикална и началника винаги има право , а именно с каквото мнение е началника , без да е работил по делото, на такова е и дознателя иначе разследването е независимо само по конституция май, тепърва ще става ясно ,че уважаемите до - знатели , са зависими изпълнители , но не на прокурорски постановления, а на началниците си .
Колега, нека не излизаме от темата Виждам, че искате много неща да кажете, ама не тук им е мястото Благодаря предварително!
- veronika1
- Младши потребител
Здравейте, колеги дознанели! Промените касаят срока, в който неюристите ще могат да работят като дознатели - днес на първо четене срокаа беше продължен до края на май 2008 год. И това е нещо!
- gala69
- Младши потребител
Поздравления, колеги! Поемете дълбоко въздух, поемаме го и ние, прокурорите. Знам колко кадърни, можещи и знаещи има сред Вас, дознателите-неюристи. Лека и спорна работа!
- sunshine_75
- Потребител
gala69 написа:Здравейте, колеги дознанели! Промените касаят срока, в който неюристите ще могат да работят като дознатели - днес на първо четене срокаа беше продължен до края на май 2008 год. И това е нещо!
Да ги държат там,тъкмо са си свикнали да получават пари без много-много да работят !!!!
- sarbijanac
- Активен потребител
Да влизаш във форума и да даваш нови мнения е много добре, стига да си запознат със същината и конкретиката на случая, което в твоя случай не е така. И на такива като теб им викат "спамъри". Кое те кара да си мислиш, че получват много пари без да работят? Защото и двте неща не са верни - първо това за многото пари, и второ - за това, че не се работи.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
dinev написа:Кое те кара да си мислиш, че получват много пари без да работят? Защото и двте неща не са верни - първо това за многото пари, и второ - за това, че не се работи.
Е като не са верни,особено "първото" ЗАЩО СИ ТАМ ?
И двете са верни,и двете .......
- sarbijanac
- Активен потребител
Както се казва в такива случаи: на баба ти хвърчилото! Там съм, защото си харесвам работата, и защото завърших право, тъй като исках да стана разследващ орган. А, и за да мога от време - на време да натривам носа на надути и некадърни адвокати.
- dinev
- Потребител
dinev написа:Както се казва в такива случаи: на баба ти хвърчилото! Там съм, защото си харесвам работата, и защото завърших право, тъй като исках да стана разследващ орган. А, и за да мога от време - на време да натривам носа на надути и некадърни адвокати.
Дреме му на адвоката какво мисли г-н Дознателя по отношение на разследването или за него самия.Важното е какво пише на кочана и какво е платено като хонорар.
Уверявам те,че и "надутите и некадърни адвокати" изкарват като хонорар размера на заплататата ти.Пък за "кадърните" няма да коментирам,сигурно те бият в "пъти"..........
- sarbijanac
- Активен потребител
Колега Динев, понякога просто няма смисъл да се хабите енергията си в посока да отговаряте на недомислиците на хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос. Лека почивка, ако не сте дежурен.
- sunshine_75
- Потребител
Колега Dinev, ще се присъединя към мнението на колежката. Не се впрягайте за такива глупости. Човешката простотия е безкрайна и не можеш никога да се пребориш с нея.
Според мен на такива злобни постинги, просто не трябва да се отговаря, най-малкото защото темата става като кошче за боклук.
Глупакът винаги ще си остане глупак, независимо дали е махленски тарикат, началник на нещо някъде си, или цял адвокат от Нови Пазар.
И все пак не мога да се сдържа да не отбележа:
Колега с непроизносимо име, щом единственото от което Ви "дреме" е хонорара, може да отидете на околовръстното да извършвате определени "услуги" на шофьорите ! Склонен съм да мисля, че там ще получавате дори още по-голям хонорар !
Всичко добро !
Според мен на такива злобни постинги, просто не трябва да се отговаря, най-малкото защото темата става като кошче за боклук.
Глупакът винаги ще си остане глупак, независимо дали е махленски тарикат, началник на нещо някъде си, или цял адвокат от Нови Пазар.
И все пак не мога да се сдържа да не отбележа:
sarbijanac написа: Дреме му на адвоката какво мисли... Важното е какво пише на кочана и какво е платено като хонорар.
Колега с непроизносимо име, щом единственото от което Ви "дреме" е хонорара, може да отидете на околовръстното да извършвате определени "услуги" на шофьорите ! Склонен съм да мисля, че там ще получавате дори още по-голям хонорар !
Всичко добро !
- kursant_amvr
- Потребител
kursant_amvr написа:Колега с непроизносимо име, щом единственото от което Ви "дреме" е хонорара, може да отидете на околовръстното да извършвате определени "услуги" на шофьорите ! Склонен съм да мисля, че там ще получавате дори още по-голям хонорар !
Струва си да учиш в Академията на МВР !
- sarbijanac
- Активен потребител
Колега, много добре казано ( това за магистралата )!
Колежке Съншайн, да, дежурен съм, и току - що се връщам от произшествие. Създадохме малко работа на "кадърните" адвокати. Ха - ха - ха.
Колежке Съншайн, да, дежурен съм, и току - що се връщам от произшествие. Създадохме малко работа на "кадърните" адвокати. Ха - ха - ха.
- dinev
- Потребител
Sarbijanac, на Ваше място не бих направил точно този коментар, при положение, че ВИЕ сте човекът, който заяви, че няма значение какво и как го правиш, стига да си добре платен.
Слагам ТОЧКА на това глупаво "надговорване" и няма да отговарям на заяжданията Ви в бъдеще.
Слагам ТОЧКА на това глупаво "надговорване" и няма да отговарям на заяжданията Ви в бъдеще.
- kursant_amvr
- Потребител
"Неизвестния" няма да го вземат! Най-много до края на годината пак да върнат на следователите непълнолетнтие, че иначе какво ще "работят" тия хора. Нима ще останат "скъпоплатени пенсионери", както ги нарече един висш магистрат?! Тъкмо до месец май 2008 ще назначат и още някой друг дознател, а и от "неюристите", който успее завърши ще остане и това е! Еврореформата ще приключи! Да му мислят потърпевшите от нея
Не сте ли съгласни?
Не сте ли съгласни?
- Pablo
- Нов потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|