- Дата и час: 19 Дек 2024, 02:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
напротив, аз получих писмо от ВСС, че не ме назначават поради липса на свободни щатни бройки и освен това ме имаше в протокола на ВСС, въпреки че бях кандидатствала за едно място, а бях втора по успех.
- andronika
- Потребител
колеги, мислите ли, че на конкурса за районни съдии ще има задача да напишем примерен диспозитив на решение по казуса, в тази насока- мислите ли, че на конкурса за районни прокурори ще искат да напишем примерен обвинителен акт
- kiril123456
- Младши потребител
dozn03 написа:sogio,
започват гласуването от първия по бал. Когато се стигне до някой кандидат, за когото за първото / или за първите няколко/ желание няма свободно място - тогава, позовавайки се на това, минават към следващото желание. Когато се изчерпат всички свободни места, просто приключват с гласуването, като това е отбелязано в протокола. Затова тези, които са на такова място в класирането, че въобще не е се е стигнало до тях, не са споменати.
1. В Наредбата пише, че заявленията се внасят във ВСС, подредени по бал и никъде не е предвидена възможността за преценка дали 1 кандидат има шанс да бъде назначен или не -ако всички са внесени /както е по Наредбата/, то ВСС трябва да се произнесе по всяко едно от тях /назначава кандидата или остава без разглеждане молбата/. Кой решава до кой номер от класирането кандидат да се гласува и след него изобщо да не се разглеждат заявленията или пък на колко кандидата, след като са запълнени щатните бройки, ще бъдат разгледани изобщо заявленията /респ. ще бъдат оставени без разглеждане поради липса на свободни щатни бройки/.
2. В протоколите, с които се гласуваха мл.съдии и мл.прокурори бяха оставени без разглеждане заявленията на мои колеги, които бяха на 50 и някое място за мл.съдии при положение, че са кандидатствали само за София и 40 и някое място за мл.прокурори - пак кандидатстващи само за София.
Не казвам непременно, че има нещо нередно, но пък и начина, които е избран за подаване на заявления и тяхното гласуване само внася допълнителни съмнения относно прозрачността на процедурата и обективността на конкурса.
- sogio
- Потребител
Утре 22.05.2007 г. изтича крайният срок за подаване на документите за конкурсите обявени в ДВ бр.37 от 08 май 2007 г.
Поздрави!!!
Поздрави!!!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Какво виждам - софт варианта проф. Владимир Петров, по - известен като Владо Бойлера, се самоотвел от комисията за гражданско правните съдии и на негово място сложили хард играча проф. Огнян Стамболиев - честито, колеги !!!
- agents_group
- Младши потребител
Владо е чешит в добрия смисъл на думата и има характер. Просто не може да бъде манипулиран, докато за Оги Стамболиев не е много ясно.
В този ред на мисли определенията хард и софт май са с обратен знак.
В този ред на мисли определенията хард и софт май са с обратен знак.
- chronometer
- Младши потребител
Колеги, моето мнение, че както проф. Петров, така и проф. Стамболиев са отлични професионалисти, аз лично предпочитам Стамболиев да ме изпитва и оценява, а не пише измислени шестици...
Мисля, че наредбата не изменяна, така че прагът за устен трябва да е все още 4.50 ч.
Мисля, че наредбата не изменяна, така че прагът за устен трябва да е все още 4.50 ч.
- ralitsarbg
- Потребител
За ralitsarbg,
Да, ама Не. (Както казваше Петко Бучаров)
"Чл. 24. (1) (Отм. с Решение № 1637 на ВАС на РБ - ДВ, бр. 17 от 2007 г.).
(2) Конкурсната комисия съставя график по входящи номера за времето и мястото на провеждане на устния изпит, който се обявява на видно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в тридневен срок от обявяване на резултатите от писмения изпит.
(3) Устният изпит се провежда не по-рано от 7 дни от обявлението по ал. 2."
и
"Чл. 28. (1) При оценяване на устния изпит всеки член на комисията преценява качествата на кандидата въз основа на неговите отговори по шестобална система с точност до 0,50, като нанася оценките си в индивидуален протокол.
(2) Оценката на кандидатите на устния изпит представлява средноаритметично число от оценките на всички членове на конкурсната комисия.
(3) (Отм. с Решение № 1637 на ВАС на РБ - ДВ, бр. 17 от 2007 г.). "
Така, че ограничения в момента няма.
Да, ама Не. (Както казваше Петко Бучаров)
"Чл. 24. (1) (Отм. с Решение № 1637 на ВАС на РБ - ДВ, бр. 17 от 2007 г.).
(2) Конкурсната комисия съставя график по входящи номера за времето и мястото на провеждане на устния изпит, който се обявява на видно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в тридневен срок от обявяване на резултатите от писмения изпит.
(3) Устният изпит се провежда не по-рано от 7 дни от обявлението по ал. 2."
и
"Чл. 28. (1) При оценяване на устния изпит всеки член на комисията преценява качествата на кандидата въз основа на неговите отговори по шестобална система с точност до 0,50, като нанася оценките си в индивидуален протокол.
(2) Оценката на кандидатите на устния изпит представлява средноаритметично число от оценките на всички членове на конкурсната комисия.
(3) (Отм. с Решение № 1637 на ВАС на РБ - ДВ, бр. 17 от 2007 г.). "
Така, че ограничения в момента няма.
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
До ПОРТОКАЛ
Извинявай,ама ти нещо друго освен да се суркаш по конкурси праиииш ли????????????????И откъде претенции бе мила-ти друго освен да ходиш по конкурси не правиш.........Иначе си много важна.Кво направи на този за съдии по вписванията-нали и там се яви???????????
- anakonda
- Нов потребител
anakonda написа:Извинявай,ама ти нещо друго освен да се суркаш по конкурси праиииш ли????????????????
Не, нищо друго не правя.
Извинена си. Всъщност когато човек дрънка глупости, няма нужда да се извинява. Човещинка, както е казал поетът. Злобата пък е естествено присъща на змиите - природа, какво да правиш.
Кво направи на този за съдии по вписванията-нали и там се яви???????????
Ми изкарах 5,50 на теста. Почти без да се готвя. Стига ли ти? Не, предполагам - змиите винаги са недоволни. Не се явих на устния, макар че време за явяване имам колкото искаш, понеже нищо не правя.
Иначе си много важна.
Щом казваш...
И откъде претенции бе мила-ти друго освен да ходиш по конкурси не правиш.......
Че не правя, не правя - ама какви претенции, ще ми обясниш ли?
Претенции да ми се признае, че правя нещо, не съм предявявала.
-
portokal - Старши потребител
ПОРТОКАЛ
Аз просто не те разбирам-защо като си такъв гений- изкарваш 5.50 без да си чела,не си нещо по върховете!И защо въобще се явявяш като толкова лежерно гледаш на нещата!!???
За каква злоба говориш бе мила,за кво точно да ти завидя,че чак злоба да почувствам???!!!Нещо не ми се връзва!!!Поне кажи в кой град се подвизаваш-да не ходим,че току виж прихванем и станем такива като теб!!!!!!!!!!????????
ГЕНИИ ..........неоценени
За каква злоба говориш бе мила,за кво точно да ти завидя,че чак злоба да почувствам???!!!Нещо не ми се връзва!!!Поне кажи в кой град се подвизаваш-да не ходим,че току виж прихванем и станем такива като теб!!!!!!!!!!????????
ГЕНИИ ..........неоценени
- anakonda
- Нов потребител
Колеги, моля ви нека да спазваме добрия тон и да се въздържаме от хапливи реплики по между си. Що се касае до конкурсите колега anakonda, оставам с впечатление, че вие май не сте много наясно. От личен опит знам, че нещата обикновено са предрешени. Конкурса се обявява, защото такова е законовото изискване, за да мога да бъдат назначени вече определените "наши" хора.
Към колежката portokal - И на нашата улица ще изгрее слънце, пък дотогава ще се явяваме по конкурси и ако не друго, то поне ще трупаме по-задълбочени познания и опит.
Весели празници, колеги!
Към колежката portokal - И на нашата улица ще изгрее слънце, пък дотогава ще се явяваме по конкурси и ако не друго, то поне ще трупаме по-задълбочени познания и опит.
Весели празници, колеги!
- grudka
- Младши потребител
grudka написа: От личен опит знам, че нещата обикновено са предрешени. Конкурса се обявява, защото такова е законовото изискване, за да мога да бъдат назначени вече определените "наши" хора.
Колега, не съм напълно съгласна с Вас. Аз лично имам приятели, които без връзки /това мога да го твърдя със 100% сигурност/ спечелиха минали години конкурси за мл.съдии и мл.прокурори - разбира се не в София, Повдив и Варна, но за това пък сега, когато си направиха 2 год. стаж и дойде време да ги назначат за районни, успяха да се прехвърлят в градовете, в които искаха или в близки до тях, така че въпросът е веднъж да влезеш в съдебната система, макар и в не толкова голям град.
Същото мога да кажа и за наскоро приключилия конкурс за съдии по вписванията - на него също имаше избрани кандидати без връзки- естествено с уговорката, че не става въпрос за големите градове.
- sogio
- Потребител
Какво означава това,значи аз като съм от голям град и кандидатствам само за него да не си давам много зор,то и без това целия конспект няма научаване,ами дано късметче си имам
- mameto
- Нов потребител
mameto написа:Какво означава това,значи аз като съм от голям град и кандидатствам само за него да не си давам много зор,то и без това целия конспект няма научаване,ами дано късметче си имам
В общи линии сте прав колега. Възможно е да има и изключения на този конкурс - все пак в това ни е надеждата на нас от големите градове
Що се отнася до конспекта колега, не сте прав. Ако започнете още от сега да четете /все пак прагът от 4.50 на писмения изпит отпадна и сега всички с оценка 3.00 и повече ще се явяват на устен/, имате достатъчно време да се подготвите. Друг е въпросът, че ако от комисията са решили, че трябва да Ви скъсат или да Ви пишат ниска оценка, винаги могат да намерят начин да го направят, дори и да рецитирате въпросите си.
С отпадналия праг от 4.50 на писмения изпит, на комисиите, според мен, ще е по-трудно да си направят сметките на кого колко да пишат, за да си подсигурят своите хора - все пак сега трябва да разиграят всички кандидати, а не само тези с над 4.50 /току виж една неточно написана висока оценка им обърка сметките/ и е възможно макар и чисто теоретично да има пробив от кандидати без връзки.
- sogio
- Потребител
|
|