- Дата и час: 19 Дек 2024, 16:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Много интересно би било назначенията да са през октомври. Особено за онова място за районен съдия \не помня в кой съд\ по заместване, където срокът на заместването е до октомври 2007
- astrea
- Младши потребител
Да, наистина. Има още едно място за РС - до 12.11.2007 г. Не че има логика в това да се назначи едно лице за 3 месеца, но все пак...
- abcde
- Младши потребител
Колеги, как мога да разбереа колко кандидати са подали заявления за даден съд? /става въпрос за конкурса за младши/
- juliet
- Младши потребител
Направи ли ви впечатление оценките от писмения за младши съдии. Някои имат 2.50 от единия проверяващ, а после 4.50 от другия. Нещо не ми се връзва. Или си за двойка, или си за много добър. Знам че правото не е математика, ама чак пък толкова...
Някой има ли информация кога ще излезят резултатите за Районни съдии - гражданска специализация.
Някой има ли информация кога ще излезят резултатите за Районни съдии - гражданска специализация.
М. Колева
- mkoleva
- Младши потребител
Поздравления за всички допуснати до устния изпит! Дори и за тези с двойките - все пак не е лесно да устоиш четири часа пред белия лист.
abcde е прав/права - достатъчно е да се явиш за да те допуснат до устен, макар и нищо да не напишеш. Малко е абсурдно!
НА МЕН НАЙ- СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ МИ НАПРАВИ ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА В ОЦЕНКИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ОЦЕНЯВАЩИ. Какви са били критериите за оценяване, че един да напише 5:50, а другия за същата работа 3:00? Има и други такива 5:50 и 3:50, а и това с 2:00 и 4:00 никак не ми се връзва.
abcde е прав/права - достатъчно е да се явиш за да те допуснат до устен, макар и нищо да не напишеш. Малко е абсурдно!
НА МЕН НАЙ- СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ МИ НАПРАВИ ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА В ОЦЕНКИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ОЦЕНЯВАЩИ. Какви са били критериите за оценяване, че един да напише 5:50, а другия за същата работа 3:00? Има и други такива 5:50 и 3:50, а и това с 2:00 и 4:00 никак не ми се връзва.
- leksa
- Младши потребител
leksa написа:НА МЕН НАЙ- СИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ МИ НАПРАВИ ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА В ОЦЕНКИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ОЦЕНЯВАЩИ. Какви са били критериите за оценяване, че един да напише 5:50, а другия за същата работа 3:00? Има и други такива 5:50 и 3:50, а и това с 2:00 и 4:00 никак не ми се връзва.
Съгласна съм, особено като се има предвид, че съм лично потърпевша. Именно аз имам 2.50 от единия и 4.50 от другия. Като знам какво съм писала и след направената справка след изпита, аз лично очаквах оценка около 4. Но определено не и 2.50. А пък още по - малко, че съм написала толкова интересна разработка на въпросите, че чак да накарам проверяващите да имат мнение с разлика 2 единици.
И аз много бих искала да знам какви са били критериите, и изобщо имало ли е такива. Все пак за да има такава разлика и то на казус, в който няма противоречива практика...
И пак да попитам, някой знае ли кога се очакват резултатите от изпита за районни съдии.
М. Колева
- mkoleva
- Младши потребител
Колеги, аз лично вече не се учудвам от това, че има такива разминавания в оценките. Мой преподавател ми е казвал, че на предишни изпити за прокурори, проверяващите работите са считали за грешка, ако кандидатът е написал, че жена може да бъде съучастник в изнасилване, осъществявяйки принудата...А за това също има константна съдебна практика...Аз съм доволна, но честно казано очаквах по-висока оценка, но какво да се прави...
Успех на всички колеги!
Успех на всички колеги!
- ralitsarbg
- Потребител
Колеги, има ли някой вече информация кога ще се провеждат устните изпити - м.юли или септември. Цял следобяд се опитвам да се свържа по телефона с ВСС, но никой не вдига.
Последна промяна abcde на 29 Юни 2007, 18:08, променена общо 1 път
- abcde
- Младши потребител
ima li smasal s niska ocenka ot pismeniya da se hodi nausten
ne sam se yavavala drug pat i ne znam- za tova se obrashtam kam po opitnite.
- poli_alex
- Младши потребител
И аз мисля така.Имам 4.00 и сигурно няма да се явя на устен.Не съм решил окончателно, може и заради спорта да се пробвам,.Като се сложи на везната и липсата на време за подготовка..........
- larsen
- Младши потребител
Устния е игра на нерви или поне на мен така ми се стори януари. Доста хора се отказваха щом си изтеглят въпросите. За подобно отказване не си струва човек да се разхожда.
- Mar4elo
- Младши потребител
Доста хора се отказваха щом си изтеглят въпросите.
Абе, доста... Ако имаш предвид съдийския конкурс (за прокурорския не знам), двойките от устния бяха само две, доколкото видях, т.е. отказалите се сме били най-много двама, защото за отказване пишеха двойка.
-
portokal - Старши потребител
Колеги,четете и не се предавайте.Сега е момента.Доколкото разбирам от съобщенията ви сте доста млади и амбициозни.Ще дойде време, когато ще искате да четете, но ще имате много други ангажименти и ще бъдете доста натоварени.Затова -четете сега и успех на всички.
Правете каквото трябва ,пък да става -каквото ще./Колкото и прозаично и изтъркано да звучи/
Правете каквото трябва ,пък да става -каквото ще./Колкото и прозаично и изтъркано да звучи/
- odil7102
- Младши потребител
Относно това дали има смисъл да се явяваме с ниска оценка!
Има, не ви го казвам от опит, а от чиста логика.
За първи път се явих на изпит за място в системата сега. Не се представих ама никак добре. Но ще отида на устен и то не защото смятам, че имам шанс. А защото така ще видя какви са критериите.
На писмения изпит видях къде са ми пропуските и къде да наблегна. Смятам че до голяма степен ниската ми оценка се дължи на недоброто ми мотивиране на отговорите и естествено на някои тъпи, глупави грешки, допуснати по невнимание, подценяване, незнания на материята в някои насоки и липса на опит в такъв тип конкурси.
Така че колеги, дори да имаме ниски оценки, трябва да се трупа опит, за да може следващия път да сме по - подготвени.
Аз лично ще отида.
А на тези, които имат високи оценки - БРАВО!!!
Има, не ви го казвам от опит, а от чиста логика.
За първи път се явих на изпит за място в системата сега. Не се представих ама никак добре. Но ще отида на устен и то не защото смятам, че имам шанс. А защото така ще видя какви са критериите.
На писмения изпит видях къде са ми пропуските и къде да наблегна. Смятам че до голяма степен ниската ми оценка се дължи на недоброто ми мотивиране на отговорите и естествено на някои тъпи, глупави грешки, допуснати по невнимание, подценяване, незнания на материята в някои насоки и липса на опит в такъв тип конкурси.
Така че колеги, дори да имаме ниски оценки, трябва да се трупа опит, за да може следващия път да сме по - подготвени.
Аз лично ще отида.
А на тези, които имат високи оценки - БРАВО!!!
М. Колева
- mkoleva
- Младши потребител
Радвам се за оптимизма ви колеги! Много е важна нагласата, с която ще отидете на устния изпит. Но всичко е голям късмет. Няма абсолютно никакви критерии за оценка. Всичко е въпрос на късмет. Доколкото имам собствени наблюдения от предишния конкурс за младши магистрати, предопределящо е оценката на писмения изпит. Много рядко има голяма разлика между оценките на писмения и устния, която разлика обикновено не е от голамо значение. Спред мене няма смисъл да се явява човек на устния изпит с оценка, по-малка от 5.00.
- helene
- Потребител
portokal написа: двойките от устния бяха само две, доколкото видях, т.е. отказалите се сме били най-много двама, защото за отказване пишеха двойка.
Като гледам ниските оценки на писмения изпит при този елементарен казус, едва ли и на този конкурс на устния ще пишат двойки само на отказалите се.
- abcde
- Младши потребител
|
|