- Дата и час: 19 Дек 2024, 15:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Баце, мойта не е ниска, да ти кажа. И па мое да ми пишат двойка. И на теб, ако си на наше място, мое да ти пишат. Ич не зависи от тва. Нито пък зависи много от това, за колко умен се смята кандидатът.
Към Марчело по-долу, да не пускам ново мнение, че и без това нищо съществено не мога да му кажа: потрай малко до следобеда, бе, човек. Ще се разбере скоро.
Към Марчело по-долу, да не пускам ново мнение, че и без това нищо съществено не мога да му кажа: потрай малко до следобеда, бе, човек. Ще се разбере скоро.
Последна промяна portokal на 02 Юли 2007, 10:52, променена общо 2 пъти
-
portokal - Старши потребител
знае ли някой от кой ден започват устните? Предполагам, че днес ще изнесат графика, но вероятно към 4-5 ч. Ако имате новинир споделете, колеги.
- Mar4elo
- Младши потребител
http://www.vss.justice.bg/bg/jobs/ml_sa ... l-sad.html
ГРАФИК
за провеждане на УСТНИЯ ИЗПИТ в конкурса за МЛАДШИ СЪДИИ
Устният изпит ще се проведе в зала 22. на "Националния институт на правосъдието", гр.София, ул. Екзарх Йосиф, №14, Документационен център.
Начало на изпита - 9,00 часа
ГРАФИК
за провеждане на УСТНИЯ ИЗПИТ в конкурса за МЛАДШИ СЪДИИ
Устният изпит ще се проведе в зала 22. на "Националния институт на правосъдието", гр.София, ул. Екзарх Йосиф, №14, Документационен център.
Начало на изпита - 9,00 часа
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
aa123 написа:nemonen написа:на устния не може да се ползват нормативни актове. Можеш да видиш и нардебата на страницата на ВСС
съжалявам,колега,но в наредбата не пише,че на устния не могат да се ползват НА.Освен това ,на предишния изпит за младши-са били разрешили да ползваш за 15-20 минути.
Колеги, наистина в Наредбата не пише, че не могат да се ползват нормативни актове, а на предишния изпит, специално когато аз се явявах, не разрешаваха ползването. Това е много интересно решение на комисиите, защото по въпросите от особонета част на НК /за отделните престъпления/, не виждам как може да се анализират и коментират съставите без НК, а така - на изуст.
- sogio
- Потребител
по въпросите от особонета част на НК /за отделните престъпления/, не виждам как може да се анализират и коментират съставите без НК, а така - наизуст
Зубриш ги кат идь`от. Това е положението, Минке.
Я да подсетя: обаждал ли се е някой да пита кога точно ще изнесат резултатите за районни? Граждански по-точно. Че от сряда до петък се очертава да нямам интернет, поне вечер да ходя да си проверявам.
-
И пак ще повторя,потретя,че наизуст е една дума както и начело-за разлика от на чело! просто се дразня,бе хора!
- eklekti4kata
- Потребител
Portokal,абсолютно си прав за примера си.Но ми писна да гледам на чело отделно,да се употребява за наречието-на първо място,пред всички,а да се пише на чело.Даже веднъж дадох примера с муха,кацнала НА ЧЕЛО- НА ...предна част на лицето между косата и веждите-лоб!!!Та малко поне да се усетят,ама кой да ти вдене-освен такива като теб и мен.И ми викат: "Заяждаш се".И аз знам,че красотата ще спаси света,ама вчера научих,че пък красотата ще я спасят пластичните хирурзи,та викам ние поне да спасим чистотата на езика си -още повече,че сме наполовина българисти тук юристите-все пак не сме кандидатствали с химия Химици!!!-нищо лично!
- eklekti4kata
- Потребител
Няма запетая пред да-то във второто изречение.Извинявайте,колеги,ама с тоя Джулай-"Когато гръм удари-как ехото заглъхва".Днес се хванах на бас обаче и хайде,помогнете-аз твърдях,че на Сорбоната е написан стихът :Настане вечер,месец изгрее...А ответникът твърдеше,че бил:Тоз,който падне...Хайде,помагайте,че не ми се търсят доказ. в момента
- eklekti4kata
- Потребител
Интересно, но в Гугъл срещнах и двете версии в разни форуми. Все пак повече бяха тези, според които написаният стих е: "Настане вечер...". Иначе аз не знам верния отговор, макар че нещо такова и аз бях чувала за стих на Ботев и Сорбоната. Френски също не знам, линка го взех от български форум.
-
Колеги, не знам дали ще е от полза или ще разочаровам, но да споделя и моя опит: През 2004г. ходих на конкурс за младши следователи. На писмения изпит имах 5,75 и е излишно да казвам колко бях доволна от себе си, особено като знам, че на устен изпит обикновено се справям по-успешно. На устния си теглих въпрос и ми се падна кражба....Беше ми се падал същия на изпита по наказателно, на държавния, на теоретикопрактическия.... Абе късмет! Без да пиша нищо предварително, директно седнах да говоря. И първия ми шок беше, че комисията е запозната с предишните оценки. Както и да е, изпях си въпроса и отговорих на кръстосания разпит по темата. Извън тази тема въпросите продължиха около 40 минути - въпрос-отговор. А въпреки, че ми бяха с мен законите, ми беше неудобно да ги отворя, а и един специалист винаги може да затапи новобранеца, та се пообърках на 2-3 пъти. Оценката ми беше 4,90 - първо, че не я казват на момента/което на устен не ми се беше случвало дотогава, после вече - да/, точно да не ми стигне. Същевременно моя колежка, с която тогава работехме заедно, също се яви, макар и подчертано без интерес към наказателното право/по нейни собствени думи и без особено покритие, просто за опит/. на писмения имаше оценка на границата за допускане до устен/Тогава беше 4 или 4,50 - не помня/. На устния каза, че си е казала по въпросите, това, което е написала, не са я питали нищо допълнително и е приключила за 10 мин. Имаше 5. А, пропуснах, че ме питаха за къде кандидатствам другаде. Казах само за дознател, а те пък имали предвид дали и за съдия и прокурор. После видях страшно много пълни шестици на усттния /на писмения бяха десетина/. Та си зададох въпроса -1. Как така хора, неуспели да се справят успешно с 1 казус за 4 часа с ползване на нормативната база, за 10 дена бяха станали толкова добри? 2. Или просто са назубрили наизуст и не успяват да го приложат? 3. Какви ли бяха критериите на този изпит?
Дано сега нещата не стоят така!
УСПЕХ!
Дано сега нещата не стоят така!
УСПЕХ!
- Gabi1
- Потребител
Още си стоят така нещата - аз ходих на последния за мл. прокурори - имах точно същите оценки като теб - 5,75 на казуса и 4,90 на устния. Не ми стигнаха за първото ми желание, но за второто - да. Сега се пробвам и на тези за РП и РС, да видим какво ще стане. На устния изпит освен разни съображения на комисията евентуално, има огромно значение и късмета, защото не може да си еднакво добре подготвен в цялата материя.
- dozn03
- Потребител
Според мен едва ли ще се промени нещо. Докато изпитът е казус, така ще стоят нещата. Грешна е цялата систем. Няма критерии за оценяване, няма официално обявяване на решението на казуса, няма нищо. Ще има някаква обективност, ако изпитът е тест, верните отговори се публикуват още същия ден, а устният изпит е да кажем след 2-3 дни от излизането на резултатите от теста. Така ще се промени и много нивото на хората от съдебната система. Не може на миналите конкурси за мл. магистрати да се явяват хора от системата и да имат оценки 3 или 4. То е обидно за всеки юрист.
- helene
- Потребител
helene написа:Според мен едва ли ще се промени нещо. Докато изпитът е казус, така ще стоят нещата. Грешна е цялата систем. Няма критерии за оценяване, няма официално обявяване на решението на казуса, няма нищо. Ще има някаква обективност, ако изпитът е тест, верните отговори се публикуват още същия ден, а устният изпит е да кажем след 2-3 дни от излизането на резултатите от теста.
Сопред мен колега, проблемът не е в писмения изпит. За трети път се явявам вече на такъв конкурс и мога да кажа, че оценките ми на решението на казусите, са били винаги обективни. Ще е добре обаче ако се въведе и възможността всеки кандидат да може да си провери писмената работа. Колкото до официалното обявяване на казуса, такова не може да има - то има противоречия в решенията на ВКС, та какво остава по един обикновен казус - ако кандидата може да защити изложените от него тези, защо да не се приеме и различно от господстващото виждане по даден проблем /правото все пак не е математика/.
Устните изпити са тези, които опорочават целия конкурс. Там оценяването е толкова субективно, че граничи с произвола. Освен това не можеш никога да докажеш как точно си се представил.
- sogio
- Потребител
Е такова чудо не бях видяла - на един от кандидатите за специализация гражд. право двамата оценяващи му пишат 5,50 и 3,00. Арбитърът му пише 2. Никога няма да разберем защо един проверяващ го е оценил за "отличен", а друг - за чист "слаб".
-
Оценките от изпита за районни съдии-гражданска специализация, като цяло самного ниски - почвам да съжалявам, че и аз не се пробвах там
Наистина има някои супер странни оценки?!
А за наказателни съдии оценките са много по-високи.
Но видяхте ли каква несправедливост?!
На устния изпит за наказателни съдии ще могат да ползват нормативни актове - а за граждански съдии - няма да могат да ползват?!?
Какви са тия приумици на комисиите и подобен субективизъм, вкл. и при оценяването на писмените изпити, за което каза и по-горе портокал?!
Обективни ли са нещата или не?!
Наистина има някои супер странни оценки?!
А за наказателни съдии оценките са много по-високи.
Но видяхте ли каква несправедливост?!
На устния изпит за наказателни съдии ще могат да ползват нормативни актове - а за граждански съдии - няма да могат да ползват?!?
Какви са тия приумици на комисиите и подобен субективизъм, вкл. и при оценяването на писмените изпити, за което каза и по-горе портокал?!
Обективни ли са нещата или не?!
- fixxxer
- Потребител
|
|