- Дата и час: 19 Дек 2024, 18:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
lilana написа:Колеги, искам да попитам, дали на устния изпит за наказателни съдии има вероятност да се паднат и въпроси от гражданскоправната материя?
виж Наредбата чл.20 (3) На устния изпит се проверяват знанията на кандидатите по материята в съответния правен отрасъл по тематични конспекти.
- moni_d
- Потребител
Е, кандидат-прокурорите (младшите) миналата година теглеха и гражданскоправни въпроси.
Наказателните съдии понякога разглеждат и граждански искове.
Наказателните съдии понякога разглеждат и граждански искове.
-
portokal - Старши потребител
Колеги, най-искрено ви пожелавам успех на устния изпит! Всичко може да се случи. Трябва силно да вярвате в това. Аз лично отдавна съм обезверена, просто не вярвам в обективността и прозрачността на провеждането на конкурсите.
- helene
- Потребител
Благодаря за подкрепта. Според мен не става само с четене, нужен е зверски късмет....... Аз вече съжалявам, че се хванах на това хоро - конкурси за магистрати. Психическото напрежение е невероятно, все едно, че скачаш с парашут.
- Mar4elo
- Младши потребител
Mar4elo написа:Аз вече съжалявам, че се хванах на това хоро - конкурси за магистрати. Психическото напрежение е невероятно, все едно, че скачаш с парашут.
И какво му е толкова напрегнатото? Пишеш 4 часа по някаква тема и после те изпитва комисия. Абе вие по кандидат-студентски и държавни изпити не сте ли ходили и какво му е по-различното на конкурса?
Според мене много хора не се явяват, просто защото ги е страх да не се изложат - да не им видят колегите оценката в интернет (все едно на някой наистина му пука), а иначе обясняват за пред другите "абе те конкурсите са нагласени, за кво да ходя" и т.н.
И пак в тоя ред на мисли, не слушайте тия, които ви убеждават как нямало смисъл да се явявате на устен с ниска оценка от писмения. Смисъл винаги има, най-малкото, за да "претръпнете" за следващия опит, а и въобще не знаете как ще се извъртят нещата накрая. На последния конкурс за младши, където участваха от два до четири пъти повече хора, имаше класирани с бал около 10 и на примерно 80 място в класирането. Така че смисъл има винаги. Няма какво да губите, никой от комисията няма "да ме запомни, ако говоря глупости и да ме пореже на следващия конкурс".
- RinTimTim
- Потребител
Много моля дайте ми линк за оценките и графиците за изпита за районни съдии гражданско отделение. Не мога да си обясня защо, но вчера ги виждах, а днес на работа не ми излизат като влезя в сайта на ВСС.
М. Колева
- mkoleva
- Младши потребител
Публикувани са вече списъците с резултатите за окръжни съдии - НК и графика за провеждане на устния изпит.
На устния изпит, комисията е решила, че няма да могат да се ползват нормативни актове.
Тук възникват 2 въпроса:
1. Защо кандидатите за РС да могат да ползват НК и НПК, а тези за ОС и за мл.съдии, да не могат -къде е логиката?
2. Къде в наредбата за провеждане на конкурсите, комисиите намериха основание за правото си да определят на устния изпит за кои длъжности може да се позват нормативни актове и за кои - не?
На устния изпит, комисията е решила, че няма да могат да се ползват нормативни актове.
Тук възникват 2 въпроса:
1. Защо кандидатите за РС да могат да ползват НК и НПК, а тези за ОС и за мл.съдии, да не могат -къде е логиката?
2. Къде в наредбата за провеждане на конкурсите, комисиите намериха основание за правото си да определят на устния изпит за кои длъжности може да се позват нормативни актове и за кои - не?
- sogio
- Потребител
aa123 написа:излязоха и за прокурори-изключително ниски оценки.
aa123,
не се учудвайте и миналия път беше така - очакванията ми (подкрепени от мненията на действащи прокурори и адвокати по наказателни дела) за оценката бяха между 5,25 и 6.00, а получената беше 4,25.
По - интересното беше, че след като пуснах молба до ВСС, за да си видя работата, ми казаха да проверя за отговор след 14 дни. Е от тогава изминаха 6 месеца, а разрешение по молбата ми няма.
Не искам да навлизам в подробности, разбира се плод на дочути слухове и за съжаление без доказателства, но безпристастността при оценяването конкретно на миналия изпит била трагично загинала още преди провеждането му
Така че не бъдете наивни.
- monahiniata
- Младши потребител
aa123 написа:излязоха и за прокурори-изключително ниски оценки.
Това едва ли би учудило някой. Как се проверяват работите на 240 кандидата или хайде - нека да са 200, защото има и отказали се, за 3 дни.
- sogio
- Потребител
monahiniata написа:aa123 написа:излязоха и за прокурори-изключително ниски оценки.
aa123,
не се учудвайте и миналия път беше така - очакванията ми (подкрепени от мненията на действащи прокурори и адвокати по наказателни дела) за оценката бяха между 5,25 и 6.00, а получената беше 4,25.
По - интересното беше, че след като пуснах молба до ВСС, за да си видя работата, ми казаха да проверя за отговор след 14 дни. Е от тогава изминаха 6 месеца, а разрешение по молбата ми няма.
Не искам да навлизам в подробности, разбира се плод на дочути слухове и за съжаление без доказателства, но безпристастността при оценяването конкретно на миналия изпит била трагично загинала още преди провеждането му
извинявай,можеш ли да ми кажеш как мога да поискам преразглеждане на работата си и в какъв срок?
Така че не бъдете наивни.
- aa123
- Младши потребител
sogio написа:Публикувани са вече списъците с резултатите за окръжни съдии - НК и графика за провеждане на устния изпит.
Тук възникват 2 въпроса:
добавям само, че и за прокурори е решено, че няма да се ползват нормативни актове!
И много бих искала някой да може да даде разумно обяснение на повдигнатите въпроси...
- stanimiraa
- Младши потребител
И аз се чудя-как така едните ще могат да ползват, а другите не. Да не би да е станала техническа грешка-друго обяснение нямам, а и не би следвало да има. Още повече, че гражданските закони са много по-обемни и трудни за зазубряне
- moni_d
- Потребител
Абсолютно не е грешка, даже е написано в червен цвят, за да се открои - http://212.122.184.99/bg/jobs/rs_sad_na ... d-nak.html
- stanimiraa
- Младши потребител
Колеги, има ли някой от вас, който да се е явявал на конкурс за прокурор /младши/? Много живо ме инвтересува, дали на устния изпит се давт само въпроси от наказателната материя или и граждански? Извинете ме, за това, че въпросът ми вероятно вече е задаван във форума, но не ми се рови, за да търся отговора.
- desiY
- Нов потребител
|
|