- Дата и час: 19 Дек 2024, 21:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Драги master_g може ли да кажеш какви биха били тези "обективни причини" и не мислиш ли , че имат значение и "субективните причини" , защото все пак се назначават хора - субекти, а не вещи - обекти??? Моля за мнение всички от форума. Предварително благодаря .
- crazyfrog
- Младши потребител
crazyfrog написа:Драги master_g може ли да кажеш какви биха били тези "обективни причини" и не мислиш ли , че имат значение и "субективните причини" , защото все пак се назначават хора - субекти, а не вещи - обекти??? Моля за мнение всички от форума. Предварително благодаря .
Е сподялям мнението ви, че определено субективните причини доминират при назначаването но все пак: Обективни причини са такива, които не ви позволяват да изпълнявате задълженията си като съдия или пък наличие отпадане на законовите изисквания за заемането, Пример: "Хванали са ви с 50 тона кокаин обаче адвоката ви е добър и е мотал 15 години делото. Но за зла беда 2 дена преди да ви гласуват решението за осъждането ви взело че влязло в сила..."
Субективни причини съответно са такива, при които решението се обуславя от личната преценка на гласуващия. Например: "Виж го пък тоя цървул къде е тръгнал!" или "Тоя е много висок за съдия." или "Ако тоя го гласувам няма да влезе Иванчо, пък той е ного кадърен.." и т.н.
Затова считам че всичко, което не е обективна причина може да послужи за атакуване на решението.
А дали се назначават субекти (личности) или обекти е предмет на дръг разговор......
- master_g
- Младши потребител
А защо мен винаги ме прескачате и не желаете да водим диалог? Но аз пак да си питам - знае ли някой кога ще излязат резултатите от устния изпит за ОС и кога ще се гласуват предложенията за назначаване от ВСС - последното беше за всички конкурси...?!
- sluncho
- Младши потребител
Ако действат със същата бързина, както при младшите и районните - трябва да е днес късно следобед.
Гласуването явно няма да е по-рано от 5-ти септември.
Гласуването явно няма да е по-рано от 5-ти септември.
-
portokal - Старши потребител
Благодаря ти, Портокал...от толкова време няма никаква отзивчивост към "воплите" ми в този форум, така че ...приятен ден!!!
- sluncho
- Младши потребител
sluncho, както обявих, аз не се явих, защото отказах да участвам в една пародия. Сега, след устния мнозина, мнозина са доволни, но... да изчакаме класирането. Исками се да не са разочаровани!
- mitko6
- Потребител
А ето че излезе класирането за окръжни съдии, гражданска колегия! На печелившите честито, аз се радвам искрено за трима!
- mitko6
- Потребител
...А пък единият от тях, май ми се струва че има роднински връзки с възходящ от първа степен със...съдия от ВКС... или греша...??!!! И при "средняшки" успех на писмения, на устния има отличен??? А бе, митко6, само ми кажи защо не се яви и ти на устния...или нямаш възходящи или дори такива по съребрена линия роднини някъде ...тук - там...? Лека вечер...животът продължава...и за тези, които се радват на чуждия успех, засега...
- sluncho
- Младши потребител
Някой можое ли да ми обясни каква е системата на оценяване и по - специабно как се смята крайнато оценка от изпитите защото нещо не вдявам: два примера - 10 Атанас Неделчев Кеманов 5,00 4,20 9,20 5,97 6,00 5,99 и 18 Иво Лъчезаров Дачев 4,75 3,90 8,65 5,94 6,00 5,97 не ги разбирам, това в болд е общата оценка от изпитите, а подчертаното е оценки от писмения и устния изпит.
- Гост
Това - подчертаното, са резултатите от писмения и устния, а в следващата графа са сумирани - затова и Джарова има обща, сумарна оценка 6.45..и това е нейният бал от участието в конкурса. Следващите три оценки представляват сборната ти оценка от следването, оценката ти от държ.изпити и отново средноаритметичното им изражение - това в болт! Надявам се, че ви се изясни...
- sluncho
- Младши потребител
sluncho написа:Лека вечер...животът продължава...и за тези, които се радват на чуждия успех, засега...
Да, наистина, на тези географски ширини е твърде необичайно, да го наречем дори странно, да се радваш на чуждия успех... Но аз познавам тези хора - тримата, за които споменах, и те заслужават да бъдат окръжни съдии. И може би ми задаваш въпроса "Ти по-лош юрист ли си от тях?" Вероятно не, но аз направих своя избор и не участвах в тази пародия, в последната й фаза, след като осъзнах зле написания сценарий. Някой навярно иска да изопачи идята за конкурсите, но от тях по-добро решение няма. А сигурно в съдебната система има много роднини на действащи върховни съдии, но не заслужават ли точно тези хора уважение - да изберат конкурса пред израстването с "връзки". И по това можеш да различиш стойностните хора от тези тип Воденичаров (старши и младши). Или колко по-лесно бе да се изчака новия ЗСВ, нали? и тогава никой нямаше да ги обсъжда. sluncho, има една съществена разлика в нашите разсъждения - аз не персонифицирам, а говоря по принцип, че това бе една пълна пародия, както за мен, така и за всички участници в конкурса - успели или "неуспели".
- mitko6
- Потребител
Конкурса за окръжни съдии -гражданско отделение бе вкаран в определени рамки още от самото начало ,за да не се допусне истинска конкуренция.Трябваше по фин начин определени хора да успеят и тъй като фин начин не може да има,подхода бе груб и бих казал циничен.Трябваше да бъдат "отказани" от участие значителна част от кандидатите и това бе сторено ,дори и с цената на публичното им унижение.Има и случайно успели на казуса,защото живота не може изцяло да бъде дирижиран.При тях оценките на устния са доста ниски.Радвам се на хората ,които след получената ниска оценка на казуса са успели да изкарат по-висока оценка на устния -имам предвид над 5 и имат шанс да влязат.Радвам се и на тези,които са се борили докрай и не са "улеснили" никого.
Последна промяна Гост на 29 Юли 2007, 14:17, променена общо 1 път
- Гост
Anonymous написа:Конкурса за окръжни съдии -гражданско отделение бе вкаран в определени рамки още от самото начало ,за да не допусне истинска конкуренция.Трябваше по фин начин определени хора да успеят и тъй като фин начин не може да има,подхода бе груб и бих казал циничен.Трябваше да бъдат "отказани" от участие значителна част от кандидатите и това бе сторено ,дори и с цената на публичното им унижение.Има и случайно успели на казуса,защото живота не може изцяло да бъде дирижиран.При тях оценките на устния са доста ниски.Радвам се на хората ,които след получената ниска оценка на казуса са успели да изкарат по-висока оценка на устния -имам предвид над 5 и имат шанс да влязат.Радвам се и на тези,които са се борили докрай и не са "улеснили" никого.
Мнението е мое.Пропуснал съм да вляза като потребител.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
- Skaramush
- Младши потребител
Митко6, и аз не персонифицирам, просто ми направи впечатление и понеже и друг път съм се явявала на конкурс, независимо, че и там не "успях" / вметвам го само, защото хора далеч след мен в класирането, "успяха" в N-тия град /, съм забелязала че "такива" хора се толерират и винаги "успяват"...поне съвсем явно видях на устния изпит как се "скъсаха" да задават въпроси на един съдия и после имаше недостойно ниска оценка, а пък на низходящата просто и "гък" не казаха...И ти като мен вероятно, когато искаш да стане нещо, не се задоволяваш с половинчати или временни или незнам си какви там положения, а искаш точно определено нещо и достойно се бориш, както сега...За НАША сметка обаче всички тези просто си вървят нагоре и дори не поздравяват...а когато се връщат пак ще срещат същите хора, както беше казал един колега тук, в Лекса...
И със Скарамуш съм съвсем съгласна..., абе изобщо ....но съм сигурна, че някои вече "успяли" наистина са си го заслужили, дано винаги да има и такива...Успех, Митко6...
И със Скарамуш съм съвсем съгласна..., абе изобщо ....но съм сигурна, че някои вече "успяли" наистина са си го заслужили, дано винаги да има и такива...Успех, Митко6...
- sluncho
- Младши потребител
mitko6 написа:sluncho написа:Лека вечер...животът продължава...и за тези, които се радват на чуждия успех, засега...
. А сигурно в съдебната система има много роднини на действащи върховни съдии, но не заслужават ли точно тези хора уважение - да изберат конкурса пред израстването с "връзки". И по това можеш да различиш стойностните хора от тези тип Воденичаров (старши и младши). Или колко по-лесно бе да се изчака новия ЗСВ, нали? и тогава никой нямаше да ги обсъжда.
Зависи за кого става дума.Някои искат да влязат на "бял кон",защото имат амбиции за властова кариера и им е необходим авторитет.Ето оценките от устния изпит на един от кандидати с амбиции и с роднини : 5 ; 3,50 ; 3,50 ; 4 ; 6 .Съвсем очевидно е "подпрян" от двама от комисията ,а дали двамата от комисията не са действащи съдии от съда ,за който кандидатства кандидата, в който вече има свой роднина.Самият начин ,по който бе формирана комисията,бе порочен.Няма как, съмнявам се в почтеността и спортсменския дух на този кандидат.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
- Skaramush
- Младши потребител
Съгласна съм с Митко6, че конкурсът е единствената форма за доказване на качествата на един съдия. Лошото е, че излиза, че в България се провеждат конкурси, за да се заобикалят. Правилата, които създаде ВСС за провеждане на конкурсите са порочни и вместо да се усъвършенства предишната наредба за провеждането им се създаде по-лоша. За мен е очевидно, че неяснотите в процедурата са създадени умишлено. Или поне не вярвам, че хората са толкова глупави, че да не създадат ясни правила. Най-необяснимото остава защо за окръжни съдии комисията е съставена от окръжни съдии, а за младшите съдии в комисията се включва като председател съдия от ВКС. Може ли някой да ми обясни логиката на това.
- Гост
|
|