начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

И пак ще има изпити за магистрати!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Бивш сервитьор » 30 Юли 2007, 10:43

Уважаеми колеги от форума , според вас кой е по-подходящ за окръжен съдия: районен съдия с 10 годишен стаж като такъв и с бал от конкурса 11.90 или адвокат без клиентела работил откакто е завършил право като сервитьор, но регистриран като адвокат от 5 години без нито един клиент и без да е стъпвал в съдебна зала с бал от конкурса 11.91 ???...

А ако адвокатът случайно не работи като сервитьор? А ако балът на съдията е с една единица по-нисък? А ако съдията е влязъл в системата като "наше момче"? :wink:
Последна промяна Бивш сервитьор на 30 Юли 2007, 14:21, променена общо 1 път
Бивш сервитьор

Мнениеот гост 67 » 30 Юли 2007, 11:06

Към тези, които са се явявали- знаем, че на изпита може да се явиш със закони и съд. практика. Следователно, може да се явиш със същите на електронен носител. Имало ли е кандидат, който да се е явил с компютър под мищница?
гост 67

Мнениеот master_g » 30 Юли 2007, 11:58

Anonymous написа:Уважаеми колеги от форума , според вас кой е по-подходящ за окръжен съдия: районен съдия с 10 годишен стаж като такъв и с бал от конкурса 11.90 или адвокат без клиентела работил откакто е завършил право като сервитьор, но регистриран като адвокат от 5 години без нито един клиент и без да е стъпвал в съдебна зала с бал от конкурса 11.91 ???... Вие кого бихте предпочели ?

Както се казва в един виц "Тая с по-дългите крака...." толкова за принципа на конкурса.
Аз по принцип се кефя на съдиите и бих ги предпочел, защото считам че абсолютно тъп съдия няма. Още повече с 10 години стаж малко или много процеса ще го прилага със затворени очи. И все пак съм виждал всякакви решения.....
master_g
Младши потребител

Мнениеот Гост » 30 Юли 2007, 14:10

гост 67 написа:Към тези, които са се явявали- знаем, че на изпита може да се явиш със закони и съд. практика. Следователно, може да се явиш със същите на електронен носител. Имало ли е кандидат, който да се е явил с компютър под мищница?

На изпита се явяват само със закони на хартиен носител във вид на книжки.Сами си ги носят.Ако казуса е по отменен през 1985г. закон ,а изпита се провежда през 2007г. и не са съобразили да носят точно този закон,значи са тъпи и жалки малоумници ,нищо не разбиращи от право.Понеже не сме в средновековието,а вече е 21 век,би трябвало да им се осигури достъп до компютри ,а не да носят някакви си книжки в които я има ,я няма някоя отменена редакция.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Юли 2007, 14:12

гост 67 написа:Към тези, които са се явявали- знаем, че на изпита може да се явиш със закони и съд. практика. Следователно, може да се явиш със същите на електронен носител. Имало ли е кандидат, който да се е явил с компютър под мищница?

На изпита се явяват само със закони на хартиен носител във вид на книжки.Сами си ги носят.Ако казуса е по отменен през 1985г. закон ,а изпита се провежда през 2007г. и не са съобразили да носят точно този закон,значи са тъпи и жалки малоумници ,нищо не разбиращи от право.Понеже не сме в средновековието,а вече е 21 век,би трябвало да им се осигури достъп до компютри ,а не да носят някакви си книжки в които я има ,я няма някоя отменена редакция
Гост

Мнениеот Гост » 30 Юли 2007, 14:24

Конкурсите бяха честни! :P
Както винаги!
Ходете още, щом сте такива идеалисти!
Гост

Мнениеот Гост » 30 Юли 2007, 14:27

не съм кандидатствал за окръжен, но по въпроса с казуса на писмения изпит, считам следното: казусът е имал предназначението да бъдат отрязани кандидатите - немагистрати и съответно да блеснат кандидатите, които понастоящем са районни съдии. Естествено в гилдията искат СВОИ.
Гост

Мнениеот Mar4elo » 30 Юли 2007, 14:37

Anonymous написа:не съм кандидатствал за окръжен, но по въпроса с казуса на писмения изпит, считам следното: казусът е имал предназначението да бъдат отрязани кандидатите - немагистрати и съответно да блеснат кандидатите, които понастоящем са районни съдии. Естествено в гилдията искат СВОИ.
Mar4elo
Младши потребител

Мнениеот crazyfrog » 30 Юли 2007, 15:03

И все пак кога ще разберем верните решения на казусите от конкурсите ? И кой ще ни ги представи ама официално !
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот stanimiraa » 30 Юли 2007, 15:16

crazyfrog написа:И все пак кога ще разберем верните решения на казусите от конкурсите ? И кой ще ни ги представи ама официално !

Точно никога!
stanimiraa
Младши потребител

Мнениеот abcde » 30 Юли 2007, 17:51

Аз пък смятам, че конкурсите са честни - е може би не изцяло, но има и места, които не са предварително разпределени. Аз лично съм спечелил място /без връзки и протекции/ на един от тези конкурси, въпреки че преди да бъда гласуван от ВСС не би следвало да се хваля.
abcde
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 30 Юли 2007, 18:01

Поздравления, колега!
Както се казва, хаярлия да е!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот rmartinova » 31 Юли 2007, 00:17

Винаги има отклонения на конкурсите, но от собствен опит знам, че малко са връзкарите, които пробиват на конкурси. Има и такива разбира се, но не мисля, че трябва да се оплюват всички. Не трябва да омаловажаваме успеха на тези, които съвсем честно са спечелили. На тях пожелавам много успех на новия пост. Другите ще имат успех и без моите пожелания.
rmartinova
Младши потребител

Мнениеот Mar4elo » 31 Юли 2007, 09:39

И аз най-сърдечно поздравявам успелите. Лично аз считам получените от мен оценки за реални. Само дето ме порязаха на устния за младши. Успех, колеги, и от мен на магистратските постове!
Mar4elo
Младши потребител

Мнениеот lateva » 31 Юли 2007, 09:50

[quote="rmartinova"]Винаги има отклонения на конкурсите, но от собствен опит знам, че малко са връзкарите, които пробиват на конкурси.

Ехх, Маринова, разбира се, че са малко, само около 30-40 (колкото са местата). Има разбира се пробили, все пак някой трябва да работи:)
lateva
Младши потребител

Мнениеот portokal » 31 Юли 2007, 10:21

И от мен поздрави на успелите! :) Весело поливане на успеха и после успешно справяне с работата!

Mar4elo написа:Лично аз считам получените от мен оценки за реални. Само дето ме порязаха на устния за младши.

:D Специално проф. Д. Михайлов май че си режеше на устния. Аз имам тройка от единия член на комисията (другите ми четири оценки са забележимо по-високи), която предполагам, че е от него - без, разбира се, да съм сигурна. :oops: При един въпрос без никакви забележки и един горе-долу (все пак не много зле). :(

Веселото е, че преди мен излезе един колега доста ядосан. По време на изпита питаха къде си учил. Той бил видял, че Михайлов му пише 4, и беше сигурен, че е само заради университета (ПУЦ-а по форумската терминология :P ), понеже не намирал друго обяснение. А то може би поначало такива оценки си пише човекът.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот velinov » 31 Юли 2007, 13:32

Колеги, някой знае ли кога ще бъдат обявени класираните кандидати в конкурса за младши съдии?
velinov
Нов потребител

Мнениеот Mar4elo » 31 Юли 2007, 13:36

МОЖЕМ ДА ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ НА СЕПТЕМВРИ, КОГАТО СЕ СЪБЕРЕ ВСС.
Mar4elo
Младши потребител

Мнениеот kazablanka » 31 Юли 2007, 18:41

[quote="abcde"]Аз пък смятам, че конкурсите са честни - е може би не изцяло, но има и места, които не са предварително разпределени. Аз лично съм спечелил място /без връзки и протекции/ на един от тези конкурси, въпреки че преди да бъда гласуван от ВСС не би следвало да се хваля.[/
колега, как разбрахте че сте спечелил?
kazablanka
Младши потребител

Мнениеот abcde » 31 Юли 2007, 20:07

kazablanka написа:колега, как разбрахте че сте спечелил?

Проста аритметика колега - по входящите номера можете да се ориентирате за това кой кандидат за къде кандидатства, а и аз лично съм на едно първите места в класирането.

P.S. Под спечелил имам предвид резултатите от класирането, защото ВСС винаги може да прецени, че нямам необходимите "морални качества", както пишеха по-горе колегите, и да не ме назначат реално.
abcde
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити