начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Политология ЮЗУ?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Политология ЮЗУ?

Мнениеот jnbibian » 09 Сеп 2007, 10:18

Другата седмица съм на изпит по политология. Някой може ли да ми каже какви въпроси се паднаха на първите сесии и дали има любими теми които дава? :
jnbibian
Младши потребител

Мнениеот Гост » 09 Сеп 2007, 12:30

Привет

Значи махни от конспекта първите четири и последните четири теми.Остават около 11 и ги научи перфектно.

Както сам знаеш,но ще ти напомня,че вторият въпрос е политическо есе.

Първият въпрос е да направиш съпоставка на три въпроса в един от конспекта.Това е направено с цел да се избегне преписването,защото иначе трябва да се ровиш много,а и съпоставката едва ли ще се получи.Все пак Миланов е представител дипломатическата комисия към Министерството на външните работи.За есето трябва да имаш обща политическа култура.Аз понеже много чета вестници и никак не ми беше трудно-имам (5).Почти не четох по тази дисциплина.
Гост

Мнениеот jnbibian » 09 Сеп 2007, 23:16

леле :shock:
политичеко есе?
и на каква тема моля?
jnbibian
Младши потребител

Мнениеот Гост » 10 Сеп 2007, 14:02

jnbibian написа:леле :shock:
политичеко есе?
и на каква тема моля?

Ами да!!!!

На мен ми се падна-"Войната като средство за продължаване на политиката"

И хоп-веднага се сещаш за Ирак и Буш т.e каква е неговата политика там и защо използва такова средство,а не например други такива.

Обаче заглавието малко заблуждава,защото можеш да пишеш само защо войната се използва като средство,но щом тя се използва,каква е политика се цели да се осъществи в бъдеще,а не,че войната е просто средство.Казано с други думи-и върху едно и върху другото трябва да разсъждаваш,разбира се,за хубава оценка.
Гост

Назад към Конкурси, изпити