- Дата и час: 19 Дек 2024, 11:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Mar4elo написа:4estito!
На кого по-точно (имам предвид имена )?
Айде де! Някой друг освен abcde няма ли да се израдва! Не бъдете излишно скромни, похвалете се!
- stanimiraa
- Младши потребител
Защо аз не виждам протокола от заседанието на 05.09.2007г. Къде е публикуван? Интересно ми е защото аз лично следях заседанието и съм убедена , че ВСС не е е взимал решение нито пък е гласувал да удостоверяваме стажа си както е в съобщението на страницата на ВСС! Още по-малко се е обсъждал някакъв срок за това!
- minesla
- Младши потребител
В сайта влез на ЗАСЕДАНИЯ и после на протоколи.
А поздравленията са за младшите, които много са чели, за да успеят.
А поздравленията са за младшите, които много са чели, за да успеят.
- Mar4elo
- Младши потребител
parvoloetko написа:Колеги аз съм от прецаканите след промените в ЗСВ. За мое щастие високи оценки на изпита за съдия в районен съд (гражданска специализация) и за нещастие само 2.5 г. юридически стаж.
Искам да припомня , че в практиката на ВСС вече има ПРЕЦЕДЕНТ при който абсолютно незаконно бяха назначени и преназначени съдии, прокорори и следователи . Това стана след влизане в сила на променните в ЗСВ , въвеждащи конкурсното начало. Това за пореден път ме убеждава ,че живеем в държава на абсурда. Как е възможно да назначиш хора без конкурс , а да изхвърлиш от системата тези които са имали качествата да издържът такъв? Просто лобито на едните е по силно от това на другите . Къде тогава остава равнопоставеността (нали Темида беше сляпа).
На второ място - що за законодарел може да измъдри закон и въобще да не се досети , че и в момента вървят конкурси за да уреди изрично въпроса.( що за малоумие) За пореден път всичко в България се прави на парче.
Кой в крайна сметка кой ще обезщети (за изгубеното време и пари) ,тези
които няма да бъдат назначени ,за това че нямат стаж?
Защо не кандидатствахте и за младши?
- kazablanka
- Младши потребител
Честито на младшите!
Да ви попитам
Щом ВСС иска удостоверяване на 3годишен стаж за назначаване на съдии, което е изискване по новия ЗСВ
Щом новия ЗСВ предвижда класирането да се извършва по бал, в който се включва и оценката от държавните изпити
Тогава защо при класирането на младшите оценката от държавните изобщо не играе?
/Не ме разбирайте погрешно. Не че искам да прецакат и младшите, просто се чудя защо едно изискване по новия закон важи, а друго не/
Да ви попитам
Щом ВСС иска удостоверяване на 3годишен стаж за назначаване на съдии, което е изискване по новия ЗСВ
Щом новия ЗСВ предвижда класирането да се извършва по бал, в който се включва и оценката от държавните изпити
/Не ме разбирайте погрешно. Не че искам да прецакат и младшите, просто се чудя защо едно изискване по новия закон важи, а друго не/
- contralegem
- Потребител
parvoloetko написа:Колеги аз съм от прецаканите след промените в ЗСВ. За мое щастие високи оценки на изпита за съдия в районен съд (гражданска специализация) и за нещастие само 2.5 г. юридически стаж.
Искам да припомня , че в практиката на ВСС вече има ПРЕЦЕДЕНТ при който абсолютно незаконно бяха назначени и преназначени съдии, прокорори и следователи . Това стана след влизане в сила на променните в ЗСВ , въвеждащи конкурсното начало. Това за пореден път ме убеждава ,че живеем в държава на абсурда. Как е възможно да назначиш хора без конкурс , а да изхвърлиш от системата тези които са имали качествата да издържът такъв? Просто лобито на едните е по силно от това на другите . Къде тогава остава равнопоставеността (нали Темида беше сляпа).
На второ място - що за законодарел може да измъдри закон и въобще да не се досети , че и в момента вървят конкурси за да уреди изрично въпроса.( що за малоумие) За пореден път всичко в България се прави на парче.
Кой в крайна сметка кой ще обезщети (за изгубеното време и пари) ,тези
които няма да бъдат назначени ,за това че нямат стаж?
Колега, прибавихте ли си и стажа като стажант-юрист?
- kazablanka
- Младши потребител
razli4na написа:Е, ще черпиш ли?
Аха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не го очаквах и съм двойно по-радостна... макар че едва ли е учтиво да се радва човек публично - заради онези, които са пред него в класирането, но са кандидатствали само за градове, където са запълнени местата, те са разочаровани сега.
Защото новият ЗСВ предвижда започналите конкурси да се довършат по стария ред, като проблемът е само за изискванията за назначаване, не и за начина, по който се прави класирането.
-
portokal - Старши потребител
Браво portokal…..много се радвам за теб и съм сигурен , че ще си достойна представителка на съдийската професия.Пожелавам ти да покориш още по-високи върхове.
- legenora
- Потребител
portokal,
Поздрави и от мен! Успех в новото поприще!
Поздрави и от мен! Успех в новото поприще!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Портокол, най-сърдечни поздрави и от мен за успеха!
Сигурна съм, че го заслужаваш и ще бъдеш достоен съдия, защото си много добър професионалист и човек.
А за тези, които се интересуват от това дали стажът след държавните изпите и преди придобиване на правоспособност като съдебен кандидат или стажант-юрист се зачита за юридически стаж по смисъла на чл. 164 ЗСВ, вчера питах като ходих да подавам документите и ми отговориха категорично "да", независимо от това кога е бил, за колко време и на какво основание. Аз се успокоих малко, но това не означава, че това изискване е справедливо и правилно.
А за тези, които се интересуват от това как протича устния за съдии - РС, наказателно отделение - аз бях вчера, изпитът протича много спокойно, теглят се по един въпрос от право и процес, не питат извън тези въпроси и по принцип са добронамерени, освен ако не кандидатът не каже някоя глупост.
Кога ли ще гласуват назначенията по останалите конкурси?
Сигурна съм, че го заслужаваш и ще бъдеш достоен съдия, защото си много добър професионалист и човек.
А за тези, които се интересуват от това дали стажът след държавните изпите и преди придобиване на правоспособност като съдебен кандидат или стажант-юрист се зачита за юридически стаж по смисъла на чл. 164 ЗСВ, вчера питах като ходих да подавам документите и ми отговориха категорично "да", независимо от това кога е бил, за колко време и на какво основание. Аз се успокоих малко, но това не означава, че това изискване е справедливо и правилно.
А за тези, които се интересуват от това как протича устния за съдии - РС, наказателно отделение - аз бях вчера, изпитът протича много спокойно, теглят се по един въпрос от право и процес, не питат извън тези въпроси и по принцип са добронамерени, освен ако не кандидатът не каже някоя глупост.
Кога ли ще гласуват назначенията по останалите конкурси?
- dozn03
- Потребител
колеги, аз съм една от назначените за младши съдии, моля ви нека някой , който вече е назначаван да ми каже кога става встъпването в длъжност. Кога да подам молба за напускане на предишната си работа, защото не съм сигурна дали ще ме пуснат по взаимно съгласие, а ако подам едномесечно предизвестие може да изпусна срока на встъпването. Благодаря предварително
- shturka
- Младши потребител
shturka написа:колеги, аз съм една от назначените за младши съдии, моля ви нека някой , който вече е назначаван да ми каже кога става встъпването в длъжност. Кога да подам молба за напускане на предишната си работа, защото не съм сигурна дали ще ме пуснат по взаимно съгласие, а ако подам едномесечно предизвестие може да изпусна срока на встъпването. Благодаря предварително
Поздравления за назначението!
Успех в новото поприще!
ПП.Втората част от въпроса ти, я отдавам на вълнението от назначаването (чл.325 т.8 от КТ)
Поздрави и душевен покой!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Fixxer, поздравявам теб за хубавото заглавие на дискусията - звучи оптимистично и аз все по-често си го повтарям.
- Mar4elo
- Младши потребител
portokal написа:razli4na написа:Е, ще черпиш ли?
Аха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не го очаквах и съм двойно по-радостна... макар че едва ли е учтиво да се радва човек публично - заради онези, които са пред него в класирането, но са кандидатствали само за градове, където са запълнени местата, те са разочаровани сега.Щом новия ЗСВ предвижда класирането да се извършва по бал, в който се включва и оценката от държавните изпити
Защото новият ЗСВ предвижда започналите конкурси да се довършат по стария ред, като проблемът е само за изискванията за назначаване, не и за начина, по който се прави класирането.
Браво, Портокал,
радвам се за теб! Поздравления! Желая ти мъдрост!
Да питам ли в кой съд ще те видим?
- razli4na
- Активен потребител
|
|