- Дата и час: 19 Дек 2024, 10:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Поздравления и за неуспелите!
Когато се затваря една врата, се отварят две други- надявам се да видите правилната за Вас и да влезете през нея! Вярвам, че след година, две или десет, като се обърнете назад, ще се радвате, че не сте в Списъка. Успех Ви желая!
Когато се затваря една врата, се отварят две други- надявам се да видите правилната за Вас и да влезете през нея! Вярвам, че след година, две или десет, като се обърнете назад, ще се радвате, че не сте в Списъка. Успех Ви желая!
- razli4na
- Активен потребител
shturka написа:колеги, аз съм една от назначените за младши съдии, моля ви нека някой , който вече е назначаван да ми каже кога става встъпването в длъжност. Кога да подам молба за напускане на предишната си работа, защото не съм сигурна дали ще ме пуснат по взаимно съгласие, а ако подам едномесечно предизвестие може да изпусна срока на встъпването. Благодаря предварително
hebigatsu написа:ПП.Втората част от въпроса ти, я отдавам на вълнението от назначаването (чл.325 т.8 от КТ)
Чл. 325, т. 8 се отнася за случаите на работници и служители, назначени до провеждане на конкурс - тяхното тр. правоотн. се прекратява с постъпването на спечелилия конкурса за тяхната длъжност. А на колежката и остава само чл. 220, но ако тя е държавен служител, няма тази възможност; утехата е, че в администрацията рядко създават проблеми с напускането.
Благодаря на колегите за честитенето!
-
portokal - Старши потребител
Вижте чл. 327, т.9 от КТ - вие постъпвате на държавна работа и можеда прекратите трудовото си правоотношение писмено без предизвестие!
Браво и честито на издържалите конкурса!
и леко четене занапред..
успехи и дерзайте във вас ние надеждата!
Браво и честито на издържалите конкурса!
и леко четене занапред..
успехи и дерзайте във вас ние надеждата!
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
"Държавна служба", не "държавна работа". Под "държавна служба" обикновено се разбира работата на държавните служители - тези по ЗДСл.
-
Добре признавам, грешката моя - служба е, неправилно цитирах, за което моля за извинение.
Дано да не сте обаче само на служба, а и да работите!
Успех!
И дано не се хващате за такива грешки за в бъдеще в съдийската Ви "служба" или "работа"!
Още веднъж поздравления!
....и не се възгордявайте....
Дано да не сте обаче само на служба, а и да работите!
Успех!
И дано не се хващате за такива грешки за в бъдеще в съдийската Ви "служба" или "работа"!
Още веднъж поздравления!
....и не се възгордявайте....
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
Грешката е вярна portokal ,явно не съм се бил събудил още като го писах имах предвид чл.327 т.9 от КТ, ама мислех за друго.
ПП.А нима службата като магистрат не е държавна служба
ПП.А нима службата като магистрат не е държавна служба
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Аз го разбирам в тесния смисъл.
Не че има причина съдийската "служба" да бъде третирана различно в това отношение от тази на държавния служител, но все пак "държавна служба" обикновено това значи. Още повече в нормативните актове.
Не съм се сблъсквала досега с този въпрос, практика или други мнения не съм срещала и в момента също няма къде да потърся (в интернет-зала съм), но аз така го разбирам.
Всичко това има смисъл най-вече ако колежката не я "пуснат доброволно".
Не че има причина съдийската "служба" да бъде третирана различно в това отношение от тази на държавния служител, но все пак "държавна служба" обикновено това значи. Още повече в нормативните актове.
Не съм се сблъсквала досега с този въпрос, практика или други мнения не съм срещала и в момента също няма къде да потърся (в интернет-зала съм), но аз така го разбирам.
Всичко това има смисъл най-вече ако колежката не я "пуснат доброволно".
-
- prnedev
- Активен потребител
shturka написа:
колеги, аз съм една от назначените за младши съдии, моля ви нека някой , който вече е назначаван да ми каже кога става встъпването в длъжност. Кога да подам молба за напускане на предишната си работа, защото не съм сигурна дали ще ме пуснат по взаимно съгласие, а ако подам едномесечно предизвестие може да изпусна срока на встъпването. Благодаря предварително
Колежке според новия ЗСВ срокът за встъпване е едномесечен от датата на решението на ВСС.Ако сте на държавна служба обаче и към момента, трябва да предизвестите работодателя си също в едномесечен срок.Мисля обаче , че може и да не спазите предизвестието като заплатите обещетение в размер на една заплата и посочите дата, от която искате да ви освободят от длъжност.
колеги, аз съм една от назначените за младши съдии, моля ви нека някой , който вече е назначаван да ми каже кога става встъпването в длъжност. Кога да подам молба за напускане на предишната си работа, защото не съм сигурна дали ще ме пуснат по взаимно съгласие, а ако подам едномесечно предизвестие може да изпусна срока на встъпването. Благодаря предварително
Колежке според новия ЗСВ срокът за встъпване е едномесечен от датата на решението на ВСС.Ако сте на държавна служба обаче и към момента, трябва да предизвестите работодателя си също в едномесечен срок.Мисля обаче , че може и да не спазите предизвестието като заплатите обещетение в размер на една заплата и посочите дата, от която искате да ви освободят от длъжност.
- minesla
- Младши потребител
ХА... Нека shturka да пусне уведомление по чл.327 т.9 от КТ с посочване на новата работа, пък да видим дали ще има проблеми
Иначе .....установихме още една ДУПКА в законодателството
Иначе .....установихме още една ДУПКА в законодателството
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
ЗА тези които нямат стажа по новия ЗСВ
Колеги освен всичко което съм споделила с вас относно дискусията на заседаните на ВСС на 05.09.2007г. по отношение на кандидат магистратите и тяхното назначаване съм пропуснала нещо , което в първия момент на шок и ужас не можах да осмисля Нещото е цитирането на чл.186 ал.3 от ЗСВ/нов/. Един от членовете на ВСС обясни , че назначаването на спечелите конкурсите по реда на класирането им до заемане на местата е задължително от страна на ВСС.
Това след като се запознах с въпросния текст поставя едно положение на обвързана компетентност на ВСС като административен орган за гласуване на спечелилите конкурса по реда на класирането/нямаше го в стария ЗСВ/. Това беше обяснено защото класирането вече е направено и дори назавършилия конкурс/за съдии в РС/ ще е по стария ред без съмнение. Преценката за това дали кандидатите отговарят на условията за назначаване или не, се прави на по ранен етап с решението за допускане до конкурс. В противен случай ще се окаже , че ВСС съвет си противоречи с решенията си и не спазва закона защото назначава кандидатите не по реда на класирането им. Какво мислите за това!
Това след като се запознах с въпросния текст поставя едно положение на обвързана компетентност на ВСС като административен орган за гласуване на спечелилите конкурса по реда на класирането/нямаше го в стария ЗСВ/. Това беше обяснено защото класирането вече е направено и дори назавършилия конкурс/за съдии в РС/ ще е по стария ред без съмнение. Преценката за това дали кандидатите отговарят на условията за назначаване или не, се прави на по ранен етап с решението за допускане до конкурс. В противен случай ще се окаже , че ВСС съвет си противоречи с решенията си и не спазва закона защото назначава кандидатите не по реда на класирането им. Какво мислите за това!
- minesla
- Младши потребител
Мисля, че ако правоотношението е трудово ще е по-лесно, но ако е служебно... и не я "пуснат доброволно"...
- kazablanka
- Младши потребител
shturka написа:колеги, аз съм една от назначените за младши съдии, моля ви нека някой , който вече е назначаван да ми каже кога става встъпването в длъжност. Кога да подам молба за напускане на предишната си работа, защото не съм сигурна дали ще ме пуснат по взаимно съгласие, а ако подам едномесечно предизвестие може да изпусна срока на встъпването. Благодаря предварително
Колега, най-добре се обадете на административния секретар на съда, в който сте назначен/а. Аз така направих днес и адм.секретар ми обеща, че ще попита председателя на съда и ще ми се обади, за да ми каже точната дата за встъпването и тогава и аз ще си подам предизвестието за напускане. Когато не се спази едномесечния срок на предизвестието, се дължи обезщетение /изчислено на база работната Ви заплата/ за неспазената част от срока.
- abcde
- Младши потребител
Портокал, имах проблем при изпращането на лично съобщение към Вас. Надявам се да сте го получила. Ако не сте - пишете ми, пак ще Ви го пратя.
- abcde
- Младши потребител
Публикуван е протокола от днешното заседание.За следващата седмица има насрочени 2 заседания.
.........Насрочва следващото заседание на ВСС на 19 септември 2007г. от 10.00 ч. в заседателната зала на ВСС.
Насрочва извънредно заседание на ВСС на 21 септември 2007г. от 10.00 ч. в заседателната зала на ВСС.
ГЛАВЕН СЕКРЕТАР:/п/
Славка Каменов
.........Насрочва следващото заседание на ВСС на 19 септември 2007г. от 10.00 ч. в заседателната зала на ВСС.
Насрочва извънредно заседание на ВСС на 21 септември 2007г. от 10.00 ч. в заседателната зала на ВСС.
ГЛАВЕН СЕКРЕТАР:/п/
Славка Каменов
- minesla
- Младши потребител
|
|