- Дата и час: 19 Дек 2024, 00:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ
|
|
конкурс за нотариуси
на 29.11.07 год. има окончателна заповед за насрочване на конкурса
- kalina75
- Нов потребител
То заповедта на Тачева отдавна е "окончателна" но все още не е публикувана в ДВ, от когато ще започне да тече срока за подаване на документите за участие в конкурса.
- fixxxer
- Потребител
Зачетох се тук, оставам с впечатление че в България нотариусите са като някакви супер адвокати. В САЩ за нотариус е необходимо да си на 18 години, гражданин на щата, да се закълнеш, застраховаш и т.н. в зависимост от щата (за всеки щат се вижда на http://www.nationalnotary.org/howto/ind ... owToNotary). Това дори не е постоянна професия, никой не се изхранва само с това. За всичко по-тънко едната или двете страни могат да си вземат адвокат.
Може ли някой да ми каже, практиката в България от някоя европейска страна ли е взаимствана?
Може ли някой да ми каже, практиката в България от някоя европейска страна ли е взаимствана?
- eldorado
- Нов потребител
От Италия е взет нашия закон. Чист монопол , който води до сигурни и доста високи за нашия стандарт доходи;))
- Akademika
- Потребител
В ойро, скъпи деца.... в ойро е цената...
Не фърфят други прийоми - от сорта на флейти, свирки и боздугани....
Не фърфят други прийоми - от сорта на флейти, свирки и боздугани....
- genius75
- Потребител
Това пък че ако си купиш стара Лада минаваш през нотариус е взаимствано от Русия. А това, че нотариусите не дават бележка за 2% внесен данък и чакат хората да си платят данъка втори път в съвета си е чисто българска масова практика. Къде италианец ще плати данък два пъти?
- kocho
- Нов потребител
В примерното заявление за конкурса в последната точка е написано - квитанция за платена държавна .
Та въпроса ми е - Ква за бога е тая държавна такса, щото не знам да има издадена такава тарифа, но пък може и да греша, и по коя сметка да се преведе?? Пък и ква ли е сумата?
Някой да има инфо????????????????????????
Та въпроса ми е - Ква за бога е тая държавна такса, щото не знам да има издадена такава тарифа, но пък може и да греша, и по коя сметка да се преведе?? Пък и ква ли е сумата?
Някой да има инфо????????????????????????
- genius75
- Потребител
таксата е 70лв. съгласно тарифа №1 т.62е, а сметката е
IBAN: BG09 BNBG 96613000173701, BIC: BNBG BGSD - БНБ - ЦУ
УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
IBAN: BG09 BNBG 96613000173701, BIC: BNBG BGSD - БНБ - ЦУ
УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
- mkrtchyan
- Нов потребител
Колеги, какво става, никой ли не го интересува този конкурс? Или снега дойде в повече
Някой проверявал ли е на място в МП какви точно документи искат за стажа - достатъчно ли удостоверие от адв. колегия или трябва заверена осиг. книжка? А нот. заверка може ли да е на само част от страниците на трудовата книжка, касаещи конкретния стаж?
Някой проверявал ли е на място в МП какви точно документи искат за стажа - достатъчно ли удостоверие от адв. колегия или трябва заверена осиг. книжка? А нот. заверка може ли да е на само част от страниците на трудовата книжка, касаещи конкретния стаж?
- ytrewq
- Потребител
A някой има ли информация как следва да става подаването на документите - лично в МП или е възможно и по пощата? По този въпрос сякаш не видях да е писано нещо в закона, наредбата, заповедта на министъра или в сайта на МП.
- s.penchev
- Нов потребител
документите трябва да се подадат лично .
а като документ за стажа трябва препис от осигурителна или трудова книжка , не е необходимо на всички страници , само на тези които касаят юридическия стаж
а като документ за стажа трябва препис от осигурителна или трудова книжка , не е необходимо на всички страници , само на тези които касаят юридическия стаж
- mkrtchyan
- Нов потребител
|
|