- Дата и час: 19 Дек 2024, 01:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ
|
|
mkrtchyan, откъде знаеш, че документите се подават лично в МП? Дай малко повече яснота, моля те. Предварително благодаря.
- s.penchev
- Нов потребител
ходих до министерството, може и друг човек да ги подаде но трябва да е там на място, не по пощата , преглеждат ги и ги приемат и дават входящ номер, а след като ги прегледат в правния отдел и ако има нещо нередно имаш срок 7дни да го оправиш , но това ще стане след 21.01
- mkrtchyan
- Нов потребител
Изрично се обадих в МП/ деловодството/ и ми отговориха, че документите могат да се подадат и по пощата като важи дата на пощенското клеймо естествено. Така че без дезинформация моля!
- katy_ib
- Младши потребител
аз лично ходих до МП - деловодството , точно по този въпрос и на гише №2 ми дадоха този отговор, явно и самите те не са много нясно, но се извинявам ако съм разпространила грешна информация
- mkrtchyan
- Нов потребител
Здравейте, колеги!
Отдавна на съм се включвала във форума, но с интерес чета всички публикации . Още се колебая дали да участвам в този конкурс, след преживени два /за административни съдии и съдия по вписванията/ с много болка и разочарование. Надделява ината в мен и сигурно ще си подам документите като за начало. По този повод звънях до МП, от там ми казаха, че може по пощата, с препоръчано писмо.
Аз искам да попитам за банковите сметки - сочените по-горе актуални ли са, къде ги има официално публикувани и каква е точно таксата?
Отдавна на съм се включвала във форума, но с интерес чета всички публикации . Още се колебая дали да участвам в този конкурс, след преживени два /за административни съдии и съдия по вписванията/ с много болка и разочарование. Надделява ината в мен и сигурно ще си подам документите като за начало. По този повод звънях до МП, от там ми казаха, че може по пощата, с препоръчано писмо.
Аз искам да попитам за банковите сметки - сочените по-горе актуални ли са, къде ги има официално публикувани и каква е точно таксата?
- a_ni
- Потребител
И още нещо - декларациите по т.6 Декларация за липса на друго гражданство и т.7Декларация по чл.8, т.5,6 и 7 от ЗННД от Заявлението своден текст ли са или има образец?
- a_ni
- Потребител
?
колеги, нека уточним последно таксите два броя ли са /30 за НК и 70 за МП/ и декларациите бланкови ли са или свободен текст ? аз като адвокат ще ми искат ли удостоверение от колегията или само заверена осигурителна книжка ?
- kmonev
- Потребител
Здравейте, колеги!
Преди малко звънях в Дирекция "Правна" в МП. Бяха категорични, че може да се подават документи по пощата, декларациите не са бланкови, а се оформят в свободен текст и таксата е 70лв., по банк. сметка публикувана в сайта на МП.
Преди малко звънях в Дирекция "Правна" в МП. Бяха категорични, че може да се подават документи по пощата, декларациите не са бланкови, а се оформят в свободен текст и таксата е 70лв., по банк. сметка публикувана в сайта на МП.
- a_ni
- Потребител
Колеги, исках да Ви питам от къде съдите, че за адвокатите е необходимо да представят осигурителна книжка? Единствено в примерното заявление в страницата на Министерството се споменава осигурителна книжка, иначе в чл. 11 от ЗННД се говори за документ за трудов стаж и месторабота. В този ред на мисли, се чудех защо пък да е задължителна осигурителната книжка, след като служебната бележка от адвокатската колегия е абсолютно достатъчно доказателство за трудовия стаж и местоработата.
- trosheva
- Младши потребител
Ако сте колега, трябва много добре да знаете въз основа на какви документи се установява трудовия стаж. Не можете да си съчинявате нови.
- rts
- Активен потребител
Може да си заверявате всички копия на документи сами. Това ще е част от изпита. Може да заверявате документите и на други кандидат - нотариуси. Който успее да направи най-много заврки /респ. да събере най - много такси/ ще спечели по-предно място в класирането. А който може да събере такси и съобразно материалния интерес - него направо го гласуват. - напр. при заверката на осигурителната книжка
|
|