- Дата и час: 19 Дек 2024, 08:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ
|
|
Танев е рядко грамотен кадър. На някои ще им се стори странно, че го защитавам ( `щото и аз се пробвах на третия конкурс за нотариуси - сещате се как е завършил за мен ) но аз го познавам още като студент, когато "журналиствах", а Дим. Танев ме "просветли" с интервю за вестник при "соц-а" и ... изкарах 100 ("тодорживкови", а те бяха бая "покупателноспособни" тогава ) левове. После му станах стажант - той тогава се падна във ... "втора стая... като титуляр"... на заверките в "държавнио [b]натурият[/b]" ). "Впихме се там в него" няколко стажанти - ходихме да ... (намеренията ни бяха да го черпим , ама той ни поряза и навсякъде плати сметките сам ) пием... "е-е-ех-х- младост..") .. По-късно се запознах и с негов "несъстоял се" душманин (понастоящем много-много високопоставен магистрат), - нещо като "Жавер спрямо Жан Валжан (туй Танев )"... Той ("Жавер") ми казваше - абе, сигурен съм, че "Жан Валжан" прави супер-далавери, ама цял живот не можах да го улича нито в една ( )... та накрая дигнах ръце"...
-
gudio - Активен потребител
Хахахахаха!
Това което Гъдьо каза, отново по неговия неподражаем и мн.готин начин яко ме изкефи
Абе няма особен смисъл от явяване на тоя конкурс, като гледам колко много добри юристи са се явявали и са били порязани предишния път от субективния фактор но явно ще се учачства на принципа " Бате, и на мен ми се става нотариус"
Това което Гъдьо каза, отново по неговия неподражаем и мн.готин начин яко ме изкефи
Абе няма особен смисъл от явяване на тоя конкурс, като гледам колко много добри юристи са се явявали и са били порязани предишния път от субективния фактор но явно ще се учачства на принципа " Бате, и на мен ми се става нотариус"
- fixxxer
- Потребител
Колеги какво стана със сайта на МП? Къде изчезнаха съобщенията за конкурса? Подозирам че това е няква разработка
- ytrewq
- Потребител
Смешно е да няма в комисията представители на нот. камара, тъй като те са практиците . Зная, че парите не са се давали на тези представители, защото те си имат достатъчно за да бъдат подкупни. Казусът е изтекъл след като е бил предаден в МП. Има ли някой отговорите да знаем изискванията.
- jannnet
- Младши потребител
jannnet написа:Смешно е да няма в комисията представители на нот. камара, тъй като те са практиците . Зная, че парите не са се давали на тези представители, защото те си имат достатъчно за да бъдат подкупни. Казусът е изтекъл след като е бил предаден в МП. Има ли някой отговорите да знаем изискванията.
Да бе , ако направят комисия от преподаватели и съдии от ВКС, те ще са само едни бледни теоретици.
- Karakochev
- Потребител
Абе, сетих се, че през... някъде "първата половина на 90-те от миналия век" в София един ден светкавично се разпространи слух, че "Танев го били извели полицаи, закопчан с белезници" пред погледите на хилядите тълпящи се в нотариата граждани... После се оказа, че като "компютрите и компотите"... излезе странно лаконично съобщение в медиите, че... МВР благодари на нот. Танев за помощта, оказана при разплитане и предотвратяване на крупна имотна измама. Някой спомня ли си я тая случка
-
Каракочев какъв ти е проблема с Танев, който те тормози ? Познаваш ли го този човек та толкова плюеш по него. За да е председател на камарата считам че не е нито случаен, нито глупав, нито незнаещ, нито неуважаван от колегите си човек. Считам че с личните си отношения занимаваш колегите вместо да чуем нещо полезно за всички.
- jannnet
- Младши потребител
Като оставим настрана въпроса, какво ще говорите след "сблъсъка" с поредния казус, сътворен от вещото перо на нот. Д.Т. , мога да ви кажа, че например една статийка на Танев в бюл. на Нот. камара за записа на заповед много ми помогна като адвокат да се преборя с едно дело... Същият има издадено и едно книжле, ама как се казваше "нотариални казуси ли.." Също е доста поучително.
-
Всички сме наясно , че сблъсък ще има, тъй като сме много повече от необходимите бройки. Но пък в този форум да четем простотии. Специално Ви благодаря за статията и книжката които трябва да прегледаме. Това вече беше нещо полезно от всичко изписано до тук.
- jannnet
- Младши потребител
jannnet написа:Каракочев какъв ти е проблема с Танев, който те тормози ? Познаваш ли го този човек та толкова плюеш по него. За да е председател на камарата считам че не е нито случаен, нито глупав, нито незнаещ, нито неуважаван от колегите си човек. Считам че с личните си отношения занимаваш колегите вместо да чуем нещо полезно за всички.
За да видя доколко си пристрастна по темата ще ти задам няколко въпроса :
1. Нормално ли е да се правят изпити за нотариуси през 4-5 години ?
2. Нормално ли е от 1999 година до днес огромен брой места да остават незаети ?
3. Нормално ли е да се поставят на изпита въпроси за /минимум/ академици или член кореспонденти на БАН, при положение , че 99 % от работата на нотариусите дори не е за юристи /визирам заверките/, а останалото е охранително производство ?
4.Няма ли явен конфликт на интереси , когато някой решава колко и кои ще са бъдещите му конкуренти на пазара на една услуга ?
За това става дума , а не дали Танев е написал някоя статия и дали е пич .
- Karakochev
- Потребител
Да книжлето........
Та за книжлето на г-н Танев ....... там развиваше теория, за разваляне на договор за прехвърляне на недвижим имот с нот.акт т.е нот. акт за разваляне на нот. акт.
- n_ikito
- Активен потребител
Re: Да книжлето........
n_ikito написа:Та за книжлето на г-н Танев ....... там развиваше теория, за разваляне на договор за прехвърляне на недвижим имот с нот.акт т.е нот. акт за разваляне на нот. акт.
Колеги ,оставете нотариус Танев намира. Надявайте се и вие да успеете на конкурса и тоя конкурс да е справедлив.
Късмет!
- donna
- Старши потребител
Важен е МОДЕЛЪТ по който се правят изпитите и е структурирана професията ни .
За съжаление , за пореден път се убеждавам, че в нашето общество и между юристите няма воля да се въведат правила и антикорупционни мерки , а с това и някаква справедливост. Няма и идеи как да стане това .
Така е и тук във форума - един се надява да се уреди , друг пита на кого да плати или къде да намери връзки.
За съжаление , за пореден път се убеждавам, че в нашето общество и между юристите няма воля да се въведат правила и антикорупционни мерки , а с това и някаква справедливост. Няма и идеи как да стане това .
Така е и тук във форума - един се надява да се уреди , друг пита на кого да плати или къде да намери връзки.
- Karakochev
- Потребител
Нормално е изпита да е труден, защото и работата на нотариуса е и трудна и отговорна - не с всички адвокати се работи лесно и нормално.
Не гледайте на работата на нотариуса така повърхностно. Не е само блясък и пари. Не е само подписи и печати.
За последния изпит и наддаването и аз много съм чувала, но никога от "първа ръка" - все някой нещо казал на друг - но кое е вярно и кое - плод на оправдания ...
Не гледайте на работата на нотариуса така повърхностно. Не е само блясък и пари. Не е само подписи и печати.
За последния изпит и наддаването и аз много съм чувала, но никога от "първа ръка" - все някой нещо казал на друг - но кое е вярно и кое - плод на оправдания ...
- argerita
- Нов потребител
argerita написа:Нормално е изпита да е труден, защото и работата на нотариуса е и трудна и отговорна - не с всички адвокати се работи лесно и нормално.
Като не е само блясъс и пари , пуснете ни да видим как е отвътре. Ако не ни хареса - ще се откажем )
Нотариусите хем плачат колко им е трудна и отговорна работата, хем не дават да им помогнем в натоварването;))
А относно това как се работи с някой адвокати - по подобен начин се работи и с някой нотариуси. Нали преди време и те са били адвокати и юрискунсулти , и то не от най-добрите.)
- Karakochev
- Потребител
Karakochev, донякъде се прав, но почваш да се уливаш.
Даже се чудя оплаквайки се, какво точно искаш.
Даже се чудя оплаквайки се, какво точно искаш.
- novata
- Младши потребител
Колега Karakochev, всяка Ваша дума по темата е самата истина. Но излишно се хабите ! Тези които знаем за какво става въпрос се разбираме и с две думи, а на останалите и роман да им напишеш - все тая !
- ytrewq
- Потребител
|
|