Вчера Народното събрание на Република България прие Закона за етажнта собственост (ЗЕС),който сложи край на 30-годишния ПУРНЕС.
Искам да поздравя законодателя за завишените санкции.Браво!
За да има ред,трябва да има строги санкции.
ПУРНЕС,предвиждаше срамни глоби-от 1 лв. до 60 лв.,докато ЗЕС-от 500 до 5000 лв.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Край с ПУРНЕС
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Край с ПУРНЕС
advokat_nikolov написа:Вчера Народното събрание на Република България прие Закона за етажнта собственост (ЗЕС),който сложи край на 30-годишния ПУРНЕС.
ПУРНЕС,предвиждаше срамни глоби-от 1 лв. до 60 лв.,докато ЗЕС-от 500 до 5000 лв.
Признавам ,че на това чудо и проекта не съм му чела ,но кой ще налага глобите общото събрание ли ? Тогаав забрави ........поредния закон..........и кво му беше на ПУРНЕС?
- donna
- Старши потребител
Re: Край с ПУРНЕС
donna написа:advokat_nikolov написа:Вчера Народното събрание на Република България прие Закона за етажнта собственост (ЗЕС),който сложи край на 30-годишния ПУРНЕС.
Признавам ,че на това чудо и проекта не съм му чела ,но кой ще налага глобите общото събрание ли ? Тогаав забрави ........поредния закон..........и кво му беше на ПУРНЕС?
Глобите от 100 до 1000 лв. ще се налагат от кмета на общината на управителя на кооперацията.
Новото е,че Общото събрание може да гони от сградата съседи,които нарушават реда в нея,но решението,вече,ще е положително само ако гласуват всички
- Гост
Пък и да внесем уточненето, че не закона, а законопроекта беше приет вчера, и, то не окончателно, а на първо четене.
- razli4na
- Активен потребител
Тва законче целта му е една единствена и се преследва от енергийните олигарси от край време - да се направи така, щото като не плати един да дръпнат шалтера на целата етажна собственост.
Колкото до това че можело съседи да ме изгонят от дома - то и сега може. Далеч по-неприятно би било жена ми да ме изФърли
Колкото до това че можело съседи да ме изгонят от дома - то и сега може. Далеч по-неприятно би било жена ми да ме изФърли
- mil_g
- Потребител
razli4na написа:Пък и да внесем уточненето, че не закона, а законопроекта беше приет вчера, и, то не окончателно, а на първо четене.
Мдаа, филмът не е шведски, а съветски. И не е "Бабата дава на войника", а "Балада за войника" Но Николов явно е голям фен на "законотворците", дето хал хабер си нямат нито защо са в НС, нито какво точно гласуват. Поредната недомислица, която ще внесе допълнително напрежение в без това обтегнатите отношения в ЕтС.
- Gestor
- Нов потребител
ТОЗИ ЗАКОНОПРОЕКТ е едно недоразумение- излишен НА. ОТкъде-накъде съседите ще могат да гонят съсед "нарушаващ добрите нрави". Само какви злоупотреби ще има с това понятие "добри нрави". И сега могат при действието на пурнес и зс могат да те изгонят, но неразбирам защо в новия закон са оставили тази глупост. ТОва че има съд. конктрол нищо не значи- ВЪЗМОЖНИ И НЕИЗБЕЖНИ са злоупотребите. Как един пенсионер на 76 г. ще се защити?
- Lion11
- Младши потребител
Преди първо четене, законопроектът беше ужасно зле. Да видим дали ще го понапудрят малко в пленарната зала, но каквото и да направят - това не е жизнен НА!
- justine
- Потребител
Сигурни ли сте че вече е приет ЗАКОН ЗА ЕТАЖНАТА собственост?
Защото много ме интересува, а не го намирам?
Защото много ме интересува, а не го намирам?
- y_ton4eva
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|