начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

помощ - договор за дарение с право на ползване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помощ - договор за дарение с право на ползване

Мнениеот s26hri » 08 Окт 2009, 08:18

Историята е малко сложна, но ще се опитам съвсем на кратко да обясня и ако можете ми дайте някакъв съвет.
През 2003 г. майка ми направи дарение на недвижим имот/апартамент/, като дарението е с право на ползване.Преди това трябваше да докажем, че баща ми вече няма дял/разведени са от 1972г.-без тогава да делят имущество/.
През 2008г. почина съпругът ми и аз се преместих да живея при майка - в дарения апартамент.Направих почти основен ремонт, жилището е от 1968г и до сега не беще правен такъв.През май тази година, телефонни измамници попаднаха на майка и съответно, тя помислила че ме спасява от затвор и дала около две хиляди лева.Като разбра, че е измамена и понеже са и поснали женски глас - реши, че аз съм замесена.Започна да се държи ужасно с мен и да ме обижда и заплашва.
Въпросът ми е - може ли да развали без аз да разбера дарението, може ли да ме принуди да напусна апартамента и имам ли някаква правна защита - забравих, майка е на 80 години, но е здрава - проблем има само със зрението.
Предварително благодаря!
s26hri
Нов потребител

Re: помощ - договор за дарение с право на ползване

Мнениеот sunrise » 08 Окт 2009, 09:31

Може да развали дарението по съдебен ред, в случай ,че са налице предпоставките на закона, а те са точно изброени и тази не влиза в тях. Иначе, може да иска да напуснете жилището , защото има право на ползване и ако тя желае, тогава ще допусне Вас в него.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот s26hri » 08 Окт 2009, 11:39

Благодаря Ви много, но в кой закон са описани предпоставките за това дарение?
s26hri
Нов потребител

Мнениеот s26hri » 08 Окт 2009, 15:53

И пак благодаря, мисля че намерих - ЗЗД е нали???
s26hri
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 08 Окт 2009, 16:08

да!
sunrise
Активен потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане