начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Дознатели

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Дознатели

Мнениеот mincho » 07 Ное 2003, 23:01

niakoi bili na slujeben kontakt veche ,kakvo znachi tova?
mincho
Младши потребител

Мнениеот pritesnen » 10 Ное 2003, 17:45

Минчо, служебен контакт значи представяне пред началника на РПУ-то. Прави се комисия от Началника и шефовете на отдели и привикват кандидатите издържали изпитите досега, един по един за събеседване. Въпросите са стандартни и изтъркани вече, защото се задават при всяка среща със служителите на МВР. Тази комисия е последната цедка преди да се направи предложението пред министъра за назначенията.
pritesnen

Мнениеот il2001 » 10 Ное 2003, 18:33

някой може ли да ми каже къде се подават документи за съдебни полицаи
il2001

Мнениеот mincho » 10 Ное 2003, 20:19

edin moi poznat go izvikali v raionoto sled kato e izdarjal vsichki izpiti ,i vsika sutrin hodi na operativki i posle s doznatelite se zapoznava s rabotata ,znachi li tova che veche e naznachen?
mincho
Младши потребител

Мнениеот pritesnen » 11 Ное 2003, 11:16

Минчо смятам, че е излишно да ти казвам, но за да започнеш работа трябва да подпишеш акт за встъпване в длъжност /или нещо подобно/ и да ти дадат един екземпляр от него. Иначе помисли реално, как ще ти плащат? Ще отидеш при счетоводителката и тя без да те познава и да има заповед за назначението ти, ще ти каже - вземи си заплатата! Това е несериозно. Може да тевикат всеки ден да ходиш на оперативки и да се запознаваш с другите дознатели и след извесно време да ти кажат - недей да идваш вече! Това може да е един вид "служебен контакт". И какво става тогава?
pritesnen

Мнениеот mincho » 11 Ное 2003, 14:53

i az tova pitam ,kakvo e slujeben kontakt?..i znachili tova che veche si pochti naznachen?
mincho
Младши потребител

Мнениеот pritesnen » 11 Ное 2003, 18:17

Това значи, че почти си назначен, но не съвсем. Ти си работиш, но не ти плащат! На по-късен етап може да те назначат, но може и друг да назначат, който не е ходил на оперативки и не познава останалите дознатели.
pritesnen

Мнениеот 1234 » 12 Ное 2003, 18:10

ima li veche naznacheni doznateli?
1234

Мнениеот pritesnen » 12 Ное 2003, 18:20

Има вече назначени дознатели, но НИЕ НЕ! Явно назначените са загърбили вече лекс-форума и са захванали да ловят престъпници, а ние си чешим езиците. Не им остава време просто!
pritesnen

Мнениеот 1234 » 12 Ное 2003, 18:28

Връзки трябват, приятелю, връзки за да те назначат-съжалявам, но друг начин няма!
1234

Мнениеот 2345 » 12 Ное 2003, 18:48

men mi se obadiha na 4-ti da otida v RPU-to, i sam na slujeben kontakt ,no nikoi ne mi e vrachval nisto nito sam podpisval,nito niakoi mi kazva niakakva perespektyiva vsichki vdigat ramene..
2345

Мнениеот marat » 13 Ное 2003, 17:08

Men me izvikaha na sluzheben kontakt i spored shefa:) do kraq na godinata trqbwa da ni naznachat, aposle shkola edin doznatel tam tvyrdeshe che e edin mesec kolko e tazi shkola vsyshnost?
marat

Мнениеот 1234 » 13 Ное 2003, 18:04

Ей на това народа му вика "Полицейска ПРОСТОТИЯ" - абе колеги не се ли чувствате поне малко засегнати - да ви разиграват цяла година тия тъпи ЧЕНГЕЛИ с проучвания, изпити, психотестове, служебни контакти и какво ли още не и накрая да не ви назначават, а някой връзкар да го огрее вместо вас?
Не мога да разбера толкова ли е голям келепира и толкова ли е яко да се става дознател, та се ръгате като откачени да ви назначават и да ставате дознатели?
Ако наказателното не ви влече и не сте психически много устойчиви, не виждам смисъл да се кандидатства за дознател.
1234

Мнениеот pritesnen » 13 Ное 2003, 18:28

Като се има предвид, че до 2007г. Следствието трябва да се влее в Полицията и разследванията на престъпленията да стават само от Полицията не виждам какво лошо има да станеш дознател. Просто днешните дознатели ще станат утрешни следователи. Разликата ще бъде само в това, че дознателите ще са под пагон. Ако не решат и следователите да ги военнизират, което също е вероятно.
pritesnen

Мнениеот 2345 » 13 Ное 2003, 20:26

do kraia ,na godinata..,ne e li mnogo srokat na slujebniat kontakt ,tova znachi che dva meseca triabva da stoia bez rabota ,dokato chakam
2345

Мнениеот pritesnen » 17 Ное 2003, 16:33

Ти няма да си без работа. Нали всеки ден ходиш в полицията "на работа". Просто няма да ти плащат до Нова година и няма да ти тече трудов стаж и трябва сам да си внасяш здравните осигуровки.
pritesnen

Мнениеот marat » 18 Ное 2003, 02:56

Te ne sa vinovni, vinoven e Petkanov zashtoto shte ima naznacheniq kogato toj gi podpishe.
marat

Мнениеот 2345 » 18 Ное 2003, 18:42

dobre de ,niakoi ima li tochna informacia ,koga ste stanat tezi proslovuti naznachenia?
2345

Мнениеот pritesnen » 19 Ное 2003, 18:34

От отлично осведомен източник знам, че назначенията ще бъдат от 01.01.2004г., но информацията не е потвърдена официално.
pritesnen

Мнениеот 2345 » 20 Ное 2003, 16:38

dano da e taka stoto,mnogo chakahme veche..
2345

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити