начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Каква е дейността на прокурорските помощници?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Каква е дейността на прокурорските помощници?

Мнениеот sisi_78910 » 05 Фев 2011, 11:24

Здравейте, интересувам се каква точно в практическо отражение е работата на прокурорските помощници? Ако има юристи работещи като такива и прочетат това, моля да ми напишат с какво точно се занимават на практика.
sisi_78910
Младши потребител

Re: Каква е дейността на прокурорските помощници?

Мнениеот 1968 » 05 Фев 2011, 13:07

Да върши работата на мързеливите администртивни рководители.
1968
Потребител

Мнениеот sisi_78910 » 05 Фев 2011, 22:36

Ако може малко по-подробен отговор. Този ми се струва малко общ. :lol:
sisi_78910
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 23 Мар 2011, 23:13

sisi_78910 написа:Ако може малко по-подробен отговор. Този ми се струва малко общ. :lol:

Може да е общ,но пък е обоснован,правилен и законосъобразен(както се казва из некои документи). :lol:
Иначе по въпроса - А,бе,"помагач",с две думи(чл.20,ал.4).
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот donna » 23 Мар 2011, 23:32

Не е ли по добре да има конкурси за младши съдии и поркурори вместо да се назначават помощници , някога бях писала по въпроса след като бях прочела правилника мисля беше на ВАС , че тия и проекти на решения пишеха и още 20 неща ,абе направо като специалисти по всичко ...
Питам се как някога всеки съдия и поркурор си следеше сроковете и си пишеше решенията ,а сега в районите съдилища и прокуратури пак сами си пишат нещата и проблеми няма ,а по нагоре има поомщници ...зная ли ,чини ми се ,че и делата намаляват поне гражданските и административните , за другите видове демек наказателните не споря...
donna
Старши потребител

Мнениеот 1968 » 24 Мар 2011, 09:49

Това животно помощник го измислиха първо за върховните съдилища и прокуратури и там настаниха доста отрочета.После явно ги досрамя и мисълта продължи и надолу.Никаква практическа полза от хората/не оспорвам качествата им/, освен, че ги тормозят да вършат работата на началника.Единственото предимство е, че има възможност за контакти, да се подготви за някой конкурс и да научи нещо полезно от практиката, ако се завърти извън кръга на началника, защото началник рядко се захваща да работи по същество.
1968
Потребител

Мнениеот govedo » 31 Мар 2011, 08:30

Колеги, не съм се явявал на такъв конкурс. Разкажете как минават нещата? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
govedo
Младши потребител

Мнениеот sava » 02 Апр 2011, 17:15

От както намалиха срока за стажа на някой прокурори и съдии им дойде нанагорно сами да си пишат делата .По рано фраскат един зад врата на стажанта, мятат му делото ,дето дедо Пройчо се напил и като ударил чашата в земята и изцапал панталона на местния стражар "Е осъществил състава на чл.325 от НК" и му казват ей ти интифа действай "копи -пейст" и айде . Е да , ама не и понеже сега стажантите ги няма , някой трябва да ги отметне в четенето и подреждането на делата и ако може в резюме да им разкаже за кво всъщност става дума, но поне тоя дето ще го върши , ще взима някакви пари , щото по рано си беше чиста ангария.
sava
Потребител

Мнениеот donna » 02 Апр 2011, 17:29

sava написа:От както намалиха срока за стажа на някой прокурори и съдии им дойде нанагорно сами да си пишат делата .По рано фраскат един зад врата на стажанта, мятат му делото ,дето дедо Пройчо се напил и като ударил чашата в земята и изцапал панталона на местния стражар "Е осъществил състава на чл.325 от НК" и му казват ей ти интифа действай "копи -пейст" и айде . Е да , ама не и понеже сега стажантите ги няма , някой трябва да ги отметне в четенето и подреждането на делата и ако може в резюме да им разкаже за кво всъщност става дума, но поне тоя дето ще го върши , ще взима някакви пари , щото по рано си беше чиста ангария.

E не е така . Стажа беше едногодишен , що дела прочетох едно на ръка , но никой не ми възложи да му свърша работата.
donna
Старши потребител

Мнениеот 1968 » 02 Апр 2011, 21:10

Едно време със стажа беше друго, и аз много прочетох и доста написах за 1 година.Помощника при нас вършеше рботатата на началника, друг при нас не му даваше работа, то и как ли да стане, дори и да можеше, беше му нещо като личен роб.Но разбра къде е истината, научи много от нас за година и половина.Човека спечели конкурс и по Великден младши съдия ще става.
1968
Потребител

Мнениеот sava » 03 Апр 2011, 21:20

donna написа:
sava написа:От както намалиха срока за стажа на някой прокурори и съдии им дойде нанагорно сами да си пишат делата .По рано фраскат един зад врата на стажанта, мятат му делото ,дето дедо Пройчо се напил и като ударил чашата в земята и изцапал панталона на местния стражар "Е осъществил състава на чл.325 от НК" и му казват ей ти интифа действай "копи -пейст" и айде . Е да , ама не и понеже сега стажантите ги няма , някой трябва да ги отметне в четенето и подреждането на делата и ако може в резюме да им разкаже за кво всъщност става дума, но поне тоя дето ще го върши , ще взима някакви пари , щото по рано си беше чиста ангария.

E не е така . Стажа беше едногодишен , що дела прочетох едно на ръка , но никой не ми възложи да му свърша работата.

Е аз за тва си карах стажа не в СГС , а в Окръжен съд ,щото там бяха 100 души стажанти и никой не им обръщаше внимание , докато с нас работеха много ,макар че в началото всячески искаха да ни разкарат, както и да е тва не променя факта на робията .
sava
Потребител

Назад към Съдебна власт