начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Re: Да се съберем "скъсаните" от изпита за адвокати!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот milf69 » 05 Юни 2011, 12:48

[quote][/quote]
Последна промяна milf69 на 18 Ное 2011, 13:51, променена общо 1 път
milf69
Младши потребител

Мнениеот Melly » 05 Юни 2011, 14:06

milf69 написа:Поздрави на колегата Street !
Потресена съм ..............
Искам да попитам разни полита, мелита и други пишещи тук девици и светци, които ни поучават и дават "мъдри" съвети, дали те са се явявали на такъв изпит и кога ?

Уважаема, milf69,
Аз също съм потресена от Вашето изказване.
Разгледах профила Ви. Защо ли не се учудвам от "красноречието" Ви. :?

Оставам БЕЗ КОМЕНТАР :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот milf69 » 05 Юни 2011, 14:18

[quote]
Последна промяна milf69 на 18 Ное 2011, 13:52, променена общо 1 път
milf69
Младши потребител

Мнениеот milf69 » 05 Юни 2011, 14:39

Последна промяна milf69 на 18 Ное 2011, 13:52, променена общо 1 път
milf69
Младши потребител

Мнениеот Melly » 05 Юни 2011, 14:51

milf69 написа:Не зная защо ми изпращате разни линкове ? Аз не искам да споря с Вас !
Изобщо, не Ви вярвам - проблемът Ви е, че се страхувате от конкуренцията !
Това което става нормално ли е според Вас ? - сега от 900 кандидати ще го издържат само 80 човека, след устния изпит. Толкова ли са "тъпи" всички останали ?

Не, никой не е казал, че сте тъпи. Приемете, че на втората част от този изпит е имало по-подготвени от Вас колеги.

Апропо, от скромното Ви участие във този форум не почетох нито едно Ваше правно мнение. 8) По тази причина не считам за нужно да задоволя любопитството Ви относно моята особа. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Юни 2011, 14:52

Ех... недоверието винаги ще гризе, нали. :)
До сега не съм публикувала толкова лични факти, но въпреки това- далеч съм от мисълта да ви убеждавам в каквото и да е. Върнахте ме в страници от живота, които отдавна бях затворила, но исках да ви покажа и друга възможност - без връзки и протекции е възможно да се издържи изпита, и че не само вие сте онеправданите, но уви - "всяка мисъл забравете".

Не знам по какви причини има толкоз неуспели.
Що се отнася до мен- нямам притеснения от конкуренцията. Някога ще установите, че в тази професия, за да оцелееш е въпрос на непрестанно четене.

п.п. Заличавам предния пост- вече се запознахте със съдържанието му.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 05 Юни 2011, 15:31

Хе :mrgreen: И петдесет изпита да вземе туй пиле шарено milf69, няма да се научи на едно - че може да станеш адвокат, но може и да не останеш такъв. Както е тръгнало, на третата седмица, в потенциалното си битие на адвокат, milf69 ще удуши с голи ръце някой човечец, дошъл за консултация, след като се надигне тая гадна жлъч вследствие на пет не съвсем прави изречения.
Малко чувство и за благоприличие трябва да има, ама нейсе, нито е пръв, нито ще бъде последен случай.
П.П. Винаги съм застъпвал мнението, че няма нужда от тоя изпит. Пазарът си отсява своето. Защото всеки ден е изпит в работата (и не само на юристите), а не е пръскане на слюнки по форумите кой бил незадоволен, кой бил тъп, кой - остър и кой Хари Потър :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Юни 2011, 15:38

Както е трудно да се стане съдия, нотариус, така е трудно да се стане адвокат.
Професията много девалвира в последно време и изобщо.

А по въпроса за конкуренцията - нормално е, щом не ти върви и не се заплаща, да търсиш друга сфера на правото.

По въпроса за отношението на по-квалифицираните адвокати и на тези които са новаци - неслучайно се прие нова Наредба за минималните тарифи. За да се защитят адвокатите с по-малко дела, респективно новите колеги - защото с 20 лева на седмица никак не върви.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот adabsurdum » 05 Юни 2011, 16:03

Колеги, успокойте се малко. Рефлектирайте върху поведението си. Висшисти сте. Като Ви слушам и започвам да разбирам в още по-пълна степен отношението на гл. ас. Шопов към зайците. :|
I'll tell you a great big secret, mon cher. Don't wait for the last judgement. It takes place every day.
adabsurdum
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 05 Юни 2011, 16:07

Аз не виждам някой лично да е изразил мнение срещу Вас, колега street? Няма и причина за това. Има обаче един фанатично войнстващ писач по темата и той лично предизвика някои от членовете на форума. Те какво, да си траят, докато някой съска гръмко ли? Че откъде накъде?
И - МОЛЯ - недейте да насаждате у някой като мен чувство на ВИНА, че не се явява на изпити заедно с Вас, щото, видите ли, просто се е родил преди Вас, завършил е преди Вас и е почнал да работи преди Вас.
Бобът в чуждата паница винаги изглежда по-сладък, ама всъщност не е :wink: И обобщаването на някакъв групов принцип си е чист екстремизъм със средновековни еУементи :mrgreen:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 05 Юни 2011, 16:39

Чл. 17. (Нов, ДВ, бр. 62 от 2008 г.) След изтичането на едномесечен срок от провеждането на изпитната сесия писмените работи на участвалите в изпита кандидати - тестове и решения на казуси, се унищожават.

Някъде вече го написах- всеки уважаващ себе си юрист има яснота как да обезпечи доказателства. Ако това е ябълка на раздора.
Напускам темата. Неконструктивна е.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 06 Юни 2011, 09:33

Колега street, аз съм напълно съгласен с Вас, че трябва да се съберете и да реагирате. Ако не успеете сега, поне можете да се организирате за следващия път и да окажете натиск за прозрачност. По какъв начин: това е отделен въпрос и дори би било хубаво да се обсъжда по-конфиденциално между тези, които сте засегнати. Щото въобще не се знае кой чете темата :D
Просто тук спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се - така сме си направили държавата. В бъдещата си практика ще установите, че далеч не само изпитът за адвокати се движи... хм... странно в някои отношения :wink: Удивително е нЕкои нормативни актове как звучат :D
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот zzzzz » 06 Юни 2011, 09:55

Здравейте, колеги!
След прочетените постове бих искала да споделя и моето мнение относно изпита. На този изпит се явих през лятната сесия на 2009г. Успях да издържа узпита. Преди това обаче, посетих и съответния семинар, който се провежда за подготовка на кандидатите. Изключително ми беше полезен, най-малкото защото за кратко време преговаряш неща, които не си чел от завършването. Свърших и доста черна работа в практиката си като юрисконсулт, лиших се от много летни купони и плажове, и, въпреки това отидох на изпита с нагласата че няма да успея този път, но ще видя поне отблизо как се провежда един такъв изпит. Отидох с такава нагласа, защото съм прекалено самокритична и защото смятам, че адвокатската професия се защитва всеки ден. Както каза колегата Поли, в тази професия се оцелява с непрекъснато четене. Не искам да кажа, че вие сте се явили неподготвени, но наистина тази професия започва доста да девалвира. Поначало е грешка във ВУЗ-овете да има толкова много бройки за юристи, а особено такива, които смятат че познават добре цялата правна материя.
zzzzz
Потребител

Мнениеот alexxafc » 06 Юни 2011, 17:45

zzzzz написа: Поначало е грешка във ВУЗ-овете да има толкова много бройки за юристи, а особено такива, които смятат че познават добре цялата правна материя.

И аз съм учуден какво самочувствие вадят някои хора, че едва ли не правото им е ясно от начало до край..А такова нещо е непосилно за никого.
alexxafc
Младши потребител

Мнениеот street » 06 Юни 2011, 20:38

Е да си вдият "капацитетите" от ВАС , какви "юристи" са допуснали до устен!!!
Аватар
street
Потребител

Мнениеот chadel » 06 Юни 2011, 22:30

Тоз пък и той :lol: Гроздето май кисело, а? :lol: Най-лесно е да потърсиш грешката в другите, а не в себе си. Пък и не виждам какво общо имат правните знания с това кога почва изпита :wink: особено след като тази информация изчезна от сайта на ВАС. Имаше я, знам, но не съм обърнал внимание по простата причина, че чаках първо да си взема казуса и не мога да я намеря сега. И това ме прави юрист в кавички ли? Яд те е та се пукаш от яд, ама видяхме ти отговорите на казуса (поне на наказателния, пък хем си бил ченге, а за гражданския - не ми се смее и да си помисля какви си ги сътворил) и после другите ти били виновни. Че и специална тема на лузърите отвори, че и във фейсбук, а на омбудсмана що не пишеш, а? Че и на лични нападки се отвори :lol: :mrgreen: Доста подло :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот amonev » 07 Юни 2011, 08:26

Не се занимавайте с глупости, а седнете да четете, защото и следващия път ще ви скъсат. :idea:
Е ли правото право?
amonev
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 07 Юни 2011, 09:24

Колега street, хайде и аз да мина на "ти" :wink:
Ще се убедиш, че адвокатът никак, ама никак не е приравнен със съдията на практика. Мани ги тия деклЕрации у закона. Не се прилагат.
И - да, притеснявам се, когато жаля нещо и насрещната страна знае до запетайка какво ще напиша и до ден и час - какво ще направя. Защото винаги има начини да се правят обструкции, къде законно, къде по втория начин.
Конфиденциалността ти дава свобода на действие и еУемент на изненада :D Да ти кажа ли какво ми каза един състудент - сега съдия в СГС? "На съда не бива да се разчита, не бъди прекомерно коректен". Ако щеш вярвай.
Що се отнася до злите адвокати - ми някои така и не надрастват грешките на развитието си, щото всеки един минава през лека мания за величие в един момент :D Разказвал съм го и друг път, но да го спомена накратко и тук - една баба адвокатка преди няколко години ми заяви следното: "аз съм с 30 години стаж, а ти с 8 - значи аз съм права" (ерго - аз съм крИтен, нали, щото съм работил по-малко, ама че критерий) :D Не можеш ги избегна. Такива персони има и в бизнеса с чистене на тоалетни.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот amonev » 07 Юни 2011, 09:51

street написа:
amonev написа:Не се занимавайте с глупости, а седнете да четете, защото и следващия път ще ви скъсат. :idea:
Ти какво плашиш ли нещо ???

Не плаша никого, просто казвам какво ще стане! Ако искаш да знаеш, аз взех изпита от 3-тия път! Достатъчно показателно ли ти е, а? Отворен!

Спри да пълниш форума с безсмислените си мнения! Чистосърдечно ти казах, че този изпит се взема с много четене, а не с връзки! Примери мога да ти дам много, от моя личен до този на мои приятели и колеги, някой от които бяха скъсани наравно с теб сега на последното явяване, така че не ми се прави на света вода ненапита!

Ако искаш си вземай поука. Главата ще си я блъскаш ти самия!
Е ли правото право?
amonev
Младши потребител

Мнениеот julieta_9 » 07 Юни 2011, 11:20

Проблемът е един единствен-в многото бройки юристи,които се произвеждат от какви ли не юридически факултети.Като се огледа човек около себе си, ами то повечето хора учат или вече са завършили право. Качеството на образованието няма да го обсъждаме, особено в измислените юридически факултети. Не искам да засягам когото и да било, но изпит за давокати трябва да има, включително и за тези които имат над 5 год. друг юридически стаж. Аз също съм минала през този изпит през есента на 2008 г. и зная какви хора се явяваха там-някои наистина бяха много подготвени,но други дори не знаеха на кой свят са.
Подкрепям мнението на предишен колега, че след като станеш адвокат- всеки ден,на всяко дело,на всяка консултация държиш по един изпит.
Още веднъж се извинявам ако съм засегнала някого.
Пожелавам успех на тези, които силно желаят и могат да станат адвокати.
julieta_9
Потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити